برای اپلای در معماری چه کنیم؟

معماری به عنوان اجتماعی­‌ترین هنر بشری با فضای اطراف انسان مرتبط است. حضور فضا، بنا و شهر از گذشته تا به امروز و در آینده، هیچگاه از زندگی انسان­ها غایب نبوده و نخواهد بود. اصول زیبایی شناختی برگرفته از هنر، علم و ریاضیات در طراحی­‌های معمارانه مورد استفاده قرار می­گیرند.

Apply، به درخواستی گفته می‌شود که افراد برای ادامه تحصیل در خارج از کشور به صورت رسمی و با رعایت ضوابط و قوانین دانشگاه مورد نظر انجام می­‌دهند.‌ به فردی که خواهان ادامه تحصیل در دانشگاه خارج از کشور خود را داشته باشد Applicant گفته می­شود.

مرحله اول : تقویت زبان انگلیسی برای اپلای در رشته معماری

در این مرحله شما یا در حال تحصیل هستید یا فارغ التحصیل شده‌­اید. پیش نیاز اصلی شما زبان انگلیسی و یا یادگیری زبان اصلی کشور مقصد است. کسب نمرات بالا در آزمون‌­های تافل(TOEFL)، آیلتس(IELTS) و دریافت مدرک مربوطه از اقدامات اساسی برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر است. البته برای تحصیل در مقاطع بالاتر از لیسانس در کشور آمریکا و برخی از دانشگاه‌­های کانادا به یک آزمون زبان پیشرفته دیگر به نام جی آر ای(GRE) نیز نیاز خواهید داشت. علاوه بر این، نمره‌­ی اکتسابی در آزمون تافل و یا آیلتس نیز بستگی به دانشگاه منتخب شخص دارد.

مرحله دوم: انتخاب گرایش و دانشگاه برای اپلای در رشته معماری

در مرحله دوم شما باید همزمان با پیشبرد زبان مورد نظر و دریافت مدارک مربوطه، دانشگاه مورد نظر خود از کشور مورد نظرتان را نیز که با خواسته شما و گرایش مورد علاقه شما همخوانی داشته باشد انتخاب کنید. برای مثال ممکن است به مباحث پایداری، تاریخ معماری، مرمت ابنیه، مدیریت پروژه، طراحی داخلی، طراحی منظر و … علاقه داشته باشید که از طریق اینترنت و دریافت لیست اسامی دانشگاه­ها و مدرس‌های معماری و پایگاه رتبه­‌بندی آن‌ها می­‌توانید اطلاعات کاملتری از دانشگاه مقصد پیدا کنید. دلیل این کار آن است که هر دانشگاه ممکن است برنامه درسی متفاوتی داشته باشد و اساتید هر دانشگاه توانایی متفاوتی در هر گرایش داشته باشند.در پایین میتوانید لیستی از بهترین دانشگاه‌های معماری دنیا را مشاهده کنید:

لیست ده دانشگاه­ برتر دنیا در معماری

  1. Massachusetts Institute of Technology (MIT) / United States
    ۲٫ The Bartlett School of Architecture| UCL (University College London) / United Kingdom
    ۳٫ Delft University of Technology / Netherlands
    ۴٫ ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology) / Switzerland
    ۵٫ University of California, Berkeley (UCB) / United States
    ۶٫ Harvard University / United States
    ۷٫ Manchester School of Architecture/ United Kingdom
    ۸٫ University of Cambridge / United Kingdom
    ۹٫ Politecnico di Milano / Italy
    ۱۰٫ National University of Singapore (NUS) / Singapore

مرحله سوم :تهیه یک پورتفولیو خوب و مناسب برای اپلای در رشته معماری

پورتفولیو کتابچه­‌ای است که معماران طراحی‌­ها و نمونه کارهای کاربردی و مفید خود را در آن به نمایش می‌گذارند. پورتفولیو هم از لحاظ محتوایی و هم از لحاظ گرافیکی باید مطلوب باشد. تمام کارهای باارزش و خلاقانه و تمامی اثرهای خود را باید در آن نشان دهید. در این مرحله شما باید رزومه و سابقه تحصیلی و کاری خود را بنویسید. رزومه شما نمایانگر شخص شما است. پس بهتر است آن را به بهترین گونه جمع‌­آوری کرده و اصول گرافیکی و چارچوب آن را رعایت کنید. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله هک پورتفولیو برای معماران و طراحان داخلی مراجعه کنید و از نوشته رزومه یک معماری برای اپلای کمک بگیرید.

مرحله چهارم: نوشتن SOP) Statement Of Purpose)  یا همان انگیزه نامه

شما در این نامه باید هدف و انگیزه خود را از ادامه تحصیل در دانشگاه منتخب خود بنویسید. میتوانید به کمک نوشته چگونگی نوشتن SOP، انگیزه نامه خود را به راحتی بنویسید.

مرحله پنجم: تهیه توصیه نامه از اساتید (Letter of Recommendation)

شما به سه توصیه نامه نیاز دارید.دو توصیه نامه از سمت اساتید مربوط به حوزه معماری و سومین مورد از سمت کارفرمای قبلی‌تان یا جایی که در آن کارهای مرتبط با معماری انجام داده‌ باشید.

مرحله ششم: ترجمه رسمی مدارک تحصیلی برای اپلای در رشته معماری

شما باید تمامی مدارک تحصیلی معتبر خود را ترجمه رسمی کنید(مدرک ارایه شده در آموزال به زبان انگلیسی و بدون نیاز به ترجمه) در این مرحله داشتن مدارک تحصیلی معتبر از دانشگاه­های معتبر حائز اهمیت است (مدرک  آموزال توسط وبسایت دانشگاه امیرکبیر قابل صحت سنجی است) زیرا در بسیاری موارد در صورت تأیید درخواست اپلای به شما کمک هزینه تحصیلی داده می­شود. فرقی نمی­کند تمایل به تحصیل در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترا را داشته باشید. مهم داشتن مدارک مورد نیاز از دانشگاه­های معتبر کشور است. در این زمینه گذراندن دوره­‌های تخصصی رشته معماری آموزال به شما کمک شایانی می­کند. این دوره‌­ها علاوه بر مجازی بودن و داشتن فوایدی مانند صرفه­‌جویی در زمان و هزینه، در دسترس بودن و کامل بودن آن، به شما گواهینامه معتبر از دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارائه می­‌کند. گواهینامه­‌ای که دارای اعتبار در سراسر دنیا است و امکان ترجمه رسمی به زبان انگلیسی را نیز دارد. مسلماً هرچقدر مدارک تحصیلی شما معتبرتر و بیشتر باشد، امکان تحصیل و دریافت هزینه تحصیلی در دانشگاه­های خارج از کشور نیز بیشتر می­شوند.

مرحله هفتم:تکمیل فرم آنلاین و ثبت درخواست

در انتها شما باید فرم آنلاین را در وبسایت دانشگاه مورد نظرتان تکمیل کنید. اطلاعات درخواستی هر دانشگاه با توجه به سیستم آموزشی هر کشور متفاوت بوده و مدارکی مانند ترجمه مدارک تحصیلی یا آزمون زبان و … نیاز دارد.

همچنین می‌توانید با گذراندن دوره های مهارتی معماری در سامانه مهارت آموزی آموزال گواهینامه رسمی دانشگاه امیرکبیر را به زبان انگلیسی دریافت و بدون نگرانی اپلای کنید. برای دیدن دوره های آموزش معماری کلیک کنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.