برای آموزش آیلتس از کجا شروع کنم؟

بسیاری از ما برای مقاصد تحصیلی یا کاری به مدرک زبان انگلیسی آیلتس احتیاج پیدا می‌کنیم. گاهی اوقات زمان زیادی نداریم تا برای آزمون آماده شویم. محدودیت زمانی در کنار کلاس‌های متنوع و اطلاعات بسیار زیادی که در اینترنت درباره آموزش آیلتس وجود دارد باعث گیج شدن بسیاری از زبان‌آموزان می‌شود. در این مطلب قصد داریم تا ببینیم چطور و از کجا می‌توانیم آموزش آیلتس را شروع کنیم تا در کوتاه‌ترین زمان به نتیجه مطلوب برسیم؟

گام اول: سطح زبان خود و هدفی که دارید را تعیین کنید

ممکن است شما مدرک زبان را برای گرفتن پذیرش از یک دانشگاه لازم داشته باشید. در این صورت بسته به دانشگاه مقصد خود به نمره‌ای بین ۵/۶ تا ۵/۷ احتیاج خواهید داشت. با گرفتن نمره ۵/۷ تقریبا خیالتان از بابت پذیرفته شدن (تنها در قسمت زبان) در بسیاری از دانشگاه‌ها راحت خواهد بود. نمره ۸ به احتمال زیاد برای هرکاری از جمله پذیرش در دانشگاه و مهاجرت کاری ایده‌آل خواهد بود.

حالا که نمره هدف خود را با توجه به مقصودی که از گرفتن مدرک آیلتس دارید، پیدا کردید وقتش رسیده تا سطح زبان خود را بشناسید. برای مثال اگر بخواهید نمره ۵/۶ را در کارنامه خود ببینید نیاز دارید تا حداقل در سطح B2 زبان انگلیسی باشید. برای آشنایی بیشتر با سطوح زبان انگلیسی می‌توانید به مقاله سطوح زبان انگلیسی چطور تعیین می‌شوند؟ سر بزنید.

اگر سطح زبان فعلی شما با سطح هدفی که دارید تفاوت زیادی دارد، توصیه می‌کنیم، فعلا به سراغ آموزش آیلتس نروید. چراکه این آموزش برای شما طولانی و فرساینده خواهد بود. در عوض می‌توانید با استفاده از کلاس‌ها، کتاب‌ها و دوره‌های عمومی زبان ابتدا دانش عمومی زبان خود را به سطح بالاتری برسانید و سپس برای گرفتن مدرک زبان اقدام کنید.

برای تعیین سطح زبان می‌توانید از یک معلم حرفه‌ای کمک بگیرید یا در آزمون تعیین سطح شرکت کنید.

اگر از سطح زبان خود آگاه نیستید، به چند طریق می‌توانید سطح زبان خود را بشناسید. روش اول این است که از یک معلم متبحر کمک بگیرید. استادهای زبان با کمک آزمون‌های سنجش سطح و مصاحبه می‌توانند به‌سرعت از سطح شما آگاه شوند. راه حل دیگر استفاده از آزمون‌های رایگان تعیین سطح است.

گام دوم: جزئیات آزمون آیلتس را بشناسید

آزمون آیلتس مانند هر امتحان دیگری ویژگی‌های خاص خودش را دارد. بنابراین بهتر است قبل از شروع آموزش آیلتس با جزئیات آزمون بیشتر آشنا شوید. آزمون آیلتس سطح زبان شما را در چهار مهارت شنیدن، خواندن، صحبت کردن و نوشتن می‌سنجد. آموزش آیلتس برای هرکدام از این مهارت‌ها شامل فراگیری تکنیک‌های آزمون و افزایش مهارت زبان در کنار هم است.

به طور کل دو نوع آزمون آیلتس با نام‌های آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال وجود دارد. به طور کل آیلتس آکادمیک برای افرادی که قصد ادامه تحصیل و دریافت پذیرش از دانشگاه‌های مختلف را دارند طراحی شده است. درحالی‌که آیلتس جنرال برای افرادی که قصد مهاجرت کاری و یا پیوستن به خانواده خود را دارند مناسب است. می‌توانید برای اطمینان از اینکه آزمون درستی را انتخاب کرده‌اید به سایت سفارت کشور مقصد و یا سایت دانشگاه مقصد خود مراجعه کنید.

همچنین برای آشنایی بیشتر با نوع امتحان می‌توانید در آزمون‌های ماک که آزمون‌های آزمایشی آیلتس هستند شرکت کنید. وقتی در همان ابتدای کار در یک آزمون آزمایشی دقیق شرکت می‌کنید. به‌راحتی با سطح خود و نوع سوال‌های آزمون آشنا می‌شوید. در نتیجه در مورد نحوه آموزش آیلتس بهتر تصمیم می‌گیرید. اگر می‌خواهید درباره جزئیات آزمون آیلتس مانند هزینه‌ها، نحوه محاسبه نمره و چگونگی ثبت نام در آزمون بیشتر بدانید مطلب آیلتس چیست؟ را از دست ندهید.

شناسایی جزییات آزمون آیلتس

گام سوم: نحوه نمره‌دهی آزمون آیلتس را بشناسید

باید قبل از آزمون با نحوه نمره‌دهی در آیلتس آشنا شوید. نمره‌های آیلتس اعدادی بین ۱ تا ۹ هستند و کوچک‌ترین مقدار نمره در این امتحان نیم نمره است. نمره بخش ریدینگ و لیسنینگ آزمون آیلتس را خود شما می‌توانید باتوجه به تعداد پاسخ‌های درستی که دارید محاسبه کنید. اما شیوه نمره‌دهی در بخش اسپیکینگ و رایتینگ کمی متفاوت است.

برای تعیین نمره اسپیکینگ آیلتس چهار فاکتور اساسی روانی و انسجام، دامنه واژگان، محدوده و درستی دستور زبان و تلفظ در نظر گرفته می‌شود. در بخش رایتینگ دو تسک وجود دارد انجام صحیح هر دو تسک در کنار انسجام متن، لغات و واژگان و دستور زبان در نمره این بخش موثر هستند. در نهایت اصلی‌ترین و دقیق‌ترین منبع برای پاسخ دادن به هر سوالی درباره آموزش آیلتس سایت رسمی آیلتس است.

گام چهارم: روش آموزش خود برای آزمون آیلتس انتخاب و برنامه‌ریزی کنید

شاید شما از آن دسته افرادی باشید که مطالعه خودخوان را به هر کلاسی ترجیح می‌دهند. اما شاید تصمیم بگیرید از یک معلم یا آموزشگاه برای پیشرفت خود کمک بگیرید. کلاس‌ها و دوره‌های آنلاین هم راه حل خوبی برای بسیاری از افراد هستند. اگر از یک معلم حرفه‌ای یا کلاس کمک بگیرید احتمالا یک برنامه درسی معین خواهید داشت که باید سعی کنید به آن پایبند باشید. ضمن این موضوع می‌توانید از منابع مختلفی مانند انواع پادکست، فیلم و کتاب‌های کمک‌آموزشی برای یادگیری بهتر کمک بگیرید و یا به نوشته بهترین منابع آزمون آیلتس مراجعه کنید.

از طرف دیگر ممکن است برای آموزش آیلتس روش خودخوان را ترجیح بدهید. این روزها منابع بسیاری جهت آمادگی برای آیلتس در دسترس شماست. برخی از این منابع به صورت رایگان در اینترنت پیدا می‌شوند و باید برای برخی دیگر مانند دوره‌های مجازی و کتاب‌ها هزینه کنید. در مدرسه زبان آموزال هم دوره‌های متنوع آموزش انگلیسی وجود دارد که به شما در پیشرفت بیشتر کمک می‌کنند.

برای پیشرفت در مهارت اسپیکینگ و رایتینگ آزمون آیلتس بهتر است از یک معلم حرفه‌ای کمک بگیرید.

گام پنجم: هر بخش را با روش مناسب خودش یاد بگیرید

اگر روش خودخوان را ترجیح می‌دهید بد نیست از بخش لیسنینگ و ریدینگ شروع کنید. کتاب‌های کمبریج برای شروع بسیار مناسب‌اند. چند آزمون را از داخل این کتاب‌ها انجام دهید تا با سبک سوال‌ها و سطح دشواری آن آشنا شوید. می‌توانید نمره خود را محاسبه کنید و ببینید با نمره دلخواهتان چقدر فاصله دارید. اگر بعد از چند آزمون هنوز این فاصله زیاد است باید روی مهارت‌های زبان خود کار کنید. اما این اگر فاصله کم است تمرکز خود را بر روی یادگیر استراتژی‌های آمادگی برای آیلتس بگذارید. استراتژی‌های آزمون آیلتس را می‌توانید از وبلاگ‌های مختلف، کانال‌های یوتیوب و کتاب‌های آموزشی یاد بگیرید.

در مورد بخش اسپیکینگ و رایتینگ یادگیری به صورت خودآموز بسیار سخت است. زیرا شما به یک فرد خبره احتیاج خواهید داشت تا نوشته‌های شما را تصحیح و فرآیند صحبت کردن شما را بررسی کند. شاید بتوانید متن‌های خود را به نرم‌افزارهای تصحیح متن آیلتس بسپارید اما مطمئن باشید این نرم‌افزارها نمی‌توانند همه اشکالات شما را کشف کنند. اگر می‌توانید حداقل بعد از مدتی تمرین با استفاده از تکنیک‌های موجود در کتاب‌ها، از یک استاد زبان کمک بگیرید.

گام ششم: پیشرفت خود را برای آزمون آیلتس بررسی کنید

بعد از چند هفته مطالعه می‌توانید در یک آزمون آزمایشی شرکت کنید. بعد از آنکه جواب آزمون به دستتان رسید حتما نمره خود را بررسی کنید و میزان پیشرفت خود را بسنجید. آیا بر طبق برنامه‌ریزی اولیه خود پیش رفته‌اید. در کدام مهارت بیشتر پیشرفت کرده‌اید و در کدام‌یکی ضعف دارید؟

اگر پیشرفت شما نسبت به زمانی‌که گذاشتید و سطح اولیه زبانتان خوب بوده به این معناست که در مسیر درستی پیش می‌روید اما اگر نمره شما در یک یا چند مهارت هیچ تغییری نمی‌کند یعنی آموزش آیلتس شما مناسب نبوده است. البته طبیعی است که سرعت پیشرفت در نمره‌های پایین‌تر بیشتر باشد. رسیدن از نمره ۵ به ۶ کار بسیار راحت‌تری است تا رسیدن از نمره ۶ به ۷. اما اگر فکر می‌کنید برخلاف تمام تلاش‌هایی که دارید، همواره درجا می‌زنید، شاید روش شما اشتباه است. مثلا شاید باید قبل از آنکه بر روی استراتژی‌های آمادگی آیلتس کار کنید، بر روی پیشرفت کلی زبان انگلیسی خود سرمایه‌گذاری کنید و بعد به سراغ آزمون بروید.

پیشرف در آزمون آیلتس

گام آخر: خودتان را در زبان انگلیسی غرق کنید

هرچه به روز آزمون نزدیک‌تر می‌شوید و مطالعه شما بیشتر می‌شود ذهن خودتان را نیز برای آزمون آیلتس بیشتر آماده کنید. تا جای ممکن خود را در معرض زبان انگلیسی قرار دهید. در کلاسهای آمادگی آیلتس شرکت کنید، مجلات و روزنامه‌های انگلیسی بخوانید، به پادکست‌های انگلیسی گوش دهید، حتی می‌توانید در یک دفترچه خاطرات خود را به زبان انگلیسی بنویسید یا یک وبلاگ به زبان انگلیسی درست کنید.

گوش کردن به سخنرانی‌های انگلیسی هم می‌تواند به آموزش آیلتس کمک کند. می‌توانید در سایت تد به سخنرانی‌های جذاب در مورد موضوعات مختلف گوش کنید. به این ترتیب هم موقع صحبت کردن اطلاعات بیشتری دارید و هم کلمات و موضوعات تازه را شنیده‌اید و از آنها استفاده می‌کنید.

از تمام امکانات خود مانند اینترنت و کتابخانه‌های نزدیک منزلتان بهره بگیرید.

قبل از هر چیز مثبت باشید

شما برای گرفتن آیلتس با بهترین نمره تلاش می‌کنید. اما هزینه‌های بالای آزمون آیلتس و محدودیت زمانی گاهی باعث احساس فشار و اضطراب بسیاری در زبان‌آموزان می‌شود. اما بد نیست بدانید آموزش آیتس با آرامش و نگاه مثبت نتیجه بهتری دارد. هرچه آرام‌تر باشید ذهن شما اطلاعات جدید را بهتر دریافت می‌کند. موقع مطالعه تنها بر روی یادگیری بیشتر تمرکز کنید و فکر کردن به نمره زبان و پذیرش دانشگاه را به زمان دیگری موکول کنید.

همچنین برای کم کردن استرس روز آزمون از قبل بدانید که قرار است در روز آزمون با چه چیزی روبه‌رو شوید. می‌توانید از دوستانتان که قبلا در امتحان آیلتس شرکت کرده‌اند و فرآیند آموزش آیلتس را طی کرده‌اند کمک بگیرید یا در تالارهای گفت‌وگوی اینترنتی نظرات دیگران را دنبال کنید. شرکت در آزمون‌های آزمایشی هم تا حدی به شما کمک می‌کند تا با شرایط آزمون آشنا شوید. سعی کنید زودتر به محل آزمون برسید تا با خیال راحت کارهای اولیه را انجام دهید. در نهایت فراموش نکنید که مدارک شناسایی خود را همراهتان داشته باشید. اگر تجربه شرکت در آزمون آیلتس را داشته‌اید لطفا در کامنت‌ها تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.