عکاسی خیابانی چیست؛ اصول و قوانین مربوط به آن کدام‌اند؟

عکاسی خیابانی یکی از جذاب‌ترین ژانرها و حرفه‌های کاری‌ای است که بسیاری از عکاسان در سرتاسر دنیا در آن فعالیت می‌کنند و با وجود این‌که در گذشته به‌عنوان یک فعالیت تفننی شناخته می‌شد، امروزه یک حرفه کاری به‌شمار می‌آید. با این حال، ورود به دنیای عکاسی همواره چالش‌های مختلفی دارد؛ از قوانین اجتماعی و اخلاقی گرفته تا تجهیزات مناسب و فوت‌وفن‌هایی که باید در این حوزه یاد بگیرید. به همین خاطر، در این مطلب از مجله آموزشی آموزال قصد داریم به این سوال که عکاسی خیابانی چیست؟ پاسخ داده و از سیر تا پیاز این حرفه شغلی را شرح دهیم.

اول از همه، عکاسی خیابانی چیست؟

یکی از بهترین تعریف‌هایی که می‌توان از عکاسی خیابانی پیدا کرد را نویسنده‌ای در ویکی‌پدیا نوشته: «عکاسی‌ای که برای هنر یا تحقیق انجام می‌شود و شامل برخوردهای تصادفی و بدون واسطه است.» به‌طور معمول، عکاسی خیابانی در مورد ثبت لحظات زندگی در مناطق عمومی است و برخلاف نامش، لزوماً در خیابان انجام نمی‌شود؛ در واقع، شما می‌توانید عکاسی خیابانی را در هر مکانی که می‌خواهید انجام دهید.

نمونه‌ای از یک عکس خیابانی در شب

به‌عنوان مثال، می‌توانید در طول روز دوربین‌تان را بردارید، به موزه، کافی‌شاپ یا مرکز خریدی بروید و در مکانِ درست و با شرایط و اصول اخلاقی درست، عکسی از آدم‌ها بگیرید یا سوژه‌هایی از اتوبوس‌ها و قطارها پیدا کنید. جدا از آن، عکاسی خیابانی در روستاها و مناطقی که ماجراجویی خاصی را به‌تصویر می‌کشد هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در سایت Britannica هم عنوان شده که «انگیزه مستندسازی بصری مردم در انظار عمومی با نقاشان قرن نوزدهمی‌ای مثل ادگار دگا، ادوار مانه و هانری دو تولوز لوترک آغاز شد که دوشادوش عکاسان تلاش می‌کردند تا جوهر زندگی شهری را به‌تصویر بکشند.»

انواع عکاسی خیابانی چیست؟

اگر در شهرهای پرجمعیتی زندگی کنید، خیابان‌ها و مکان‌های متفاوتی در طول روز می‌بینید؛ برخی از آن‌ها را می‌شناسید، در برخی از مکان‌ها زندگی کرده‌اید و بزرگ شده‌اید و بعضی اوقات هم پا به خیابان تا کافه‌ای تازه می‌گذارید. در هر صورت، هر کدام از این خیابان‌ها حس‌وحال خاص خودشان را دارند و این موضوع باعث می‌شود تا سبک‌های مختلفی از عکاسی خیابانی از مردم به‌وجود آید. در ادامه به ۵ نوع عکاسی خیابانی مهم اشاره می‌کنیم و توضیحات مختصری درباره هرکدام ارائه می‌دهیم:

  • عکاسی خیابانی محجوب (Unobtrusive Street Photography): این دسته از عکاسان، می‌خواهند که حضورشان در خیابان‌ها احساس نشود و به همین خاطر عقب می‌ایستند و به بخشی از مناظر و ترکیب تبدیل می‌شوند تا تأثیر حداقلی‌ای روی محیط اطراف خودشان داشته باشند.
  • عکاسی ناگهانی خیابانی (Intrusive Street Photography): این نوع از عکاسی، رویکرد متفاوتی دارد. این دسته از عکاسان می‌خواهند موجی را در فضای اطراف‌شان ایجاد کنند و با المان‌های مختلف فضا درگیر شوند و بتوانند لحظاتی را از این درگیری ثبت کنند.
  • عکاسی خیابانی به‌سبک خام (Raw-Style Street Photography): یکی از بهترین سبک های عکاسی خیابانی، سبک خام است که در مورد یافتن چیزی است که در بطن قاب وجود دارد. این دسته از عکاسان رویکردی بدون محدودیت دارند و هدف اصلی‌شان، به‌تصویر کشیدن واقعیت تاریک و زندگی واقعی در دنیای ما است.
  • پرتره‌های خیابانی (Street Portraits): عکاسی پرتره عموماً در فضایی مثل استودیو عکاسی انجام می‌شود اما در چند دهه اخیر، توجه ویژه‌ای به پرتره‌های گرفته‌شده در خیابان می‌شود و گرفتن تصاویر از چهره انسان‌ها در خیابان‌‌های سطح شهر، جلوه‌ای جذاب دارد.
  • عکاسی مدلینگ خیابانی (Fashion Street Photography): با فکر کردن به مد، ممکن است استودیو یا کت‌واک‌های مختلفی که برگزار می‌شود را در نظر بگیرید اما کت‌واک اصلی‌ای که می‌توانید ببینید، در سطح شهر و خیابان‌ها اتفاق می‌افتد. به‌ همین دلیل است که عکاسی مدلینگ خیابانی از محبوبیت ویژه‌ای میان اشخاص برخوردار است.

چه نکاتی را هنگام عکاسی خیابانی باید در نظر داشته باشیم؟

زمانی که عکاسی خیابانی در ایران را شروع می‌کنید، چالش‌های زیادی سر راه‌تان می‌بینید و با خودتان می‌گویید و افکار بسیار زیادی به‌سراغ‌تان می‌آید. در این صورت، نگران چیزی نباشید چراکه در این زیرعنوان قرار است به فوت‌وفن‌ها و نکاتی که هنگام شروع عکاسی خیابانی باید در نظر داشته باشید، اشاره می‌کنیم و جنبه‌های مختلف آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

ترس‌تان را برطرف کنید

برای بسیاری از ما، ترس سخت‌ترین چالش عکاسی خیابانی به‌شمار می‌آید. چگونه می‌توانید آن‌قدر به غریبه‌ها نزدیک شوید و بتوانید عکس خوبی بگیرید. اولین چیزی که در آموزش عکاسی خیابانی باید یاد بگیرید، این است که در کجا قرار دارید و در شرایط بحران چه رفتاری از خودتان نشان می‌دهید.

در واقع، پیش از این‌که کارتان را شروع کنید، باید به فکر این باشید که اگر کسی شما را بگیرد یا بفهمد که از او عکس گرفته‌اید، چه می‌گویید. به عنوان مثال، می‌توانید همچین واکنشی نشان دهید: «بله، من از شما عکس گرفته‌ام و در حال انجام یک پروژه در خیابان‌های تهران هستم و به‌نظرم شما سوژه فوق‌العاده‌ای برای عکاسی بوده‌اید.»

در ادامه حتی می‌توانید پیشنهاد دهید که عکس را برایشان ایمیل کنید یا از طریق شبکه‌های اجتماعی مختلف، بفرستید. اگر می‌بینید که همچنان از عکس‌هایی که گرفته‌اید، ناراحت است، می‌توانید پیشنهاد عکس تصاویر را به‌ آن‌ها بدهید.

بازیگر بودن را یاد بگیرید

غریزه طبیعی شما این است که در ثانیه‌ای که عکس می‌گیرد، دوربین را از چشم خود بردارید؛ همه تقریباً چنین کاری می‌کنند و بسیاری از مردم هم به همین شکل می‌فهمند که شما در حال عکس گرفتن از آن‌ها هستید. به‌جای این‌کار، زمانی که عکس می‌گیرید، دوربین را در کنار چشم خودتان نگه دارید و منتظر بمانید تا فرد از قاب شما خارج شود.

عکاسی خیابانی در روز

این موضوع باعث می‌شود تا آن‌ها فکر کنند که شما فقط از پس‌زمینه‌شان عکاسی می‌کنید و آن‌ها از سر راه شما کنار رفته‌اند. مهم‌ترین نکته برای گرفتن عکس‌های ناگهانی‌ای که در تصور شما، سناریو زیبایی دارند، این است که بازیگر بودن را یاد بگیرید.

از چشمان خود استفاده کنید

عنوان به نظر ساده می‌آید،‌ درحالی که این‌گونه نیست. بسیاری از عکاسان هنگام شروع حرفه خود در خیابان‌ها، دوربین را به‌شکل مداوم جلوی چشم‌شان قرار می‌دهند و همواره در حال توجه به آن هستند؛ این موضوع می‌تواند شما را از نگاه کردن به محیط اطراف‌تان باز دارد.

برای این‌که بتوانید یک لحظه عالی پیدا کنید، در واقع باید آن لحظه را با چشمان خودتان ببینید، قبل از این‌که به‌سراغ دوربین بروید. انرژی خود را روی نگاه کردن به اطراف‌تان متمرکز کنید و تا حد امکان از محیط اطراف‌تان آگاه باشید.

در عین دور بودن، نزدیک باشید

در عکاسی خیابانی نزدیک شدن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کادری که می‌بندید را با المان‌های مختلف پر کنید و به اندازه‌ای به سوژه خود نزدیک شوید که بتوانید جزئیات کوچک تصویر را ثبت کنید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که نباید بیش از حد هم نزدیک باشید.

برخی از عکاسان به‌گونه‌ای به سوژه خود نزدیک می‌شوند که هیچ پس‌زمینه‌ای در کادر نیست. تعادل لازم را در فعالیت خود داشته باشید و کیفیت عکس‌تان را در برخی موارد با نزدیک‌تر شدن، بهبود ببخشید.

خودجوش باشید

لحظاتی در عکاسی خیابانی وجود دارد که بسیار سریع اتفاق می‌افتد، آن‌قدر سریع که ممکن است به‌محض این‌که دوربین را جلوی چشم‌تان می‌گذارید، ناپدید شوند. به همین دلیل هم پیشنهاد می‌کنیم که به حس ششم خودتان اعتماد کنید. اگر پتانسیلی در یک عکس می‌بینید، آن را بگیرید.

ممکن است در بسیاری از مواقع تصویری که می‌گیرید آن‌قدرها هم خوب نباشد که اشکالی ندارد، اما اگر عکسی شگفت‌انگیز را به‌ثبت برسانید، به غرایزتان اعتماد بیش‌تری می‌کنید.

احساسات و ژست را در نظر بگیرید

در عکاسی خیابانی، همه به دنبال این هستند که ایده‌ها و احساساتی در پشت تصاویرشان داشته باشند و یک راه اصلی برای انجام این کار، این است که آن احساسات را از طریق چهره افراد، نگاه‌ها یا ژست‌های بدنی اشخاص به‌ثبت برسانیم. به همین خاطر هم یاد بگیرید که افراد را از طریق بیان و حرکات‌شان، بخوانید و تصاویر خود را بر این پایه، ثبت کنید.

ماجراجویی‌ای در شهرتان داشته باشید

زمانی که عکاسی خیابانی را شروع می‌کنید، می‌توانید به سراغ محله خودتان بروید و همه چیز را از آن‌ها آغاز کنید. هرچه زمان بیش‌تری را در یک مکان بگذرانید، عکس‌های شما صمیمت و احساسات بیش‌تری در خودشان خواهند داشت. لزوماً هم نیازی به عکاسی در روز نیست و می‌توانید عکاسی خیابانی شب را امتحان کنید.

عکاسی خیابانی از مناطق شهری

جدا از این موضوع، برای گرفتن یک عکس عالی لازم نیست هر بار به مکان دیگری بروید؛ تنها کافی است که درباره فضای اطراف‌تان اطلاعات خوبی به‌دست آورید و بعد می‌توانید لحظاتی را به‌ثبت برسانید که رهگذران به آن توجهی نمی‌کنند. علاوه بر این، شروع یک ماجراجویی در شهری که در آن زندگی می‌کنید می‌تواند ایده‌های بسیار زیادی در اختیارتان قرار دهد و لامپ‌های ایده بالای ذهن‌تان را روشن کند.

تجهیزات لازم برای عکاسی خیابانی چیست؟

همان‌طور که می‌دانید، برای این‌که عکاسی خیابانی را به شکل حرفه‌ای آغاز کنید، به تجهیزات اولیه‌ای نیاز دارید. البته می‌توانید عکاسی خیابانی با موبایل را برای شروع انتخاب کنید و با استفاده از گوشی همراه‌تان، هرجایی که می‌خواهید تصاویر زیبایی بگیرید. با این حال، کیفیت بالای تصاویر نیازمند دوربین و تجهیزات خاصی است که بتوانید با آن شروع کنید. در ادامه بیش‌تر درباره تجهیزات لازم برای عکاسی خیابانی صحبت می‌کنیم:

دوربین

اول از همه، به‌فکر برند دوربین، سنسور یا Mirrorless بودن دوربین‌تان نباشید چراکه هیچ کدام در عکاسی خیابانی، تأثیر زیادی ندارد. با این حال، اگر قصد دارید دوربینی تهیه کنید، چند نکته وجود دارد که باید به آن توجه داشته باشید:‌

  • پیش از هرچیزی، باید وزن دوربینی را در نظر بگیرید. از آن‌جایی که عکاسی خیابانی به مقدار زیادی پیاده‌روی نیاز دارد، وزنِ دوربین یک فاکتور قابل تأمل است. لعاوه بر این، هرچه دوربین کوچک‌تر باشد، توجه به آن کم‌تر می‌شود.
  • تصویربرداری پشت سر هم با سرعت بالا نکته دیگری است که در انتخاب دوربین باید به آن توجه داشت. ثبت لحظه دقیق در این شیوه از عکاسی ضروری است و اگر دوربین شما برای گرفتن یک عکس به زمانی بیش‌تر از ۲ ثانیه نیاز دارد، آن‌چه مد نظرتان است به‌طور کامل از بین می‌رود. داشتن دوربینی که از حالت Burst Mode برای گرفتن تصاویر پشت سر هم پشتیبانی می‌کند، ویژگی بسیار خوبی است. جدا از این، باید در نظر داشته باشید که دوربین شما از کارت حافظه‌ای با سرعت بالا هم پشتیبانی می‌کند یا خیر.
  • داشتن یک صفحه‌نمایش برگردان که از دوربین جدا شود، ویژگی مثبت دیگری است که به شما کمک می‌کند سوژه خود را بهتر درک کنید و تجربه‌ای راحت‌تر از عکاسی خیابانی داشته باشید.
دوربین کنون - کانن - برای عکاسی خیابانی

لنز

یکی دیگر از چالش‌ها در انتخاب تجهیزات عکاسی خیابانی، انتخاب لنز است؛ این‌که لنز تله فوتو انتخاب کنیم، لنز واید بگیریم یا از لنز استاندارد استفاده کنیم. بسیاری هم بین لنزهای ثابت و لنز زوم می‌مانند و نمی‌توانند انتخابی کنند. هر کدام از این لنزها مزایا و معایبی دارد که در ادامه درباره هرکدام صحبت می‌کنیم:

  • لنز تله‌فوتو: مزیت اصلی این لنز، امکان گرفتن عکس‌های نزدیک‌تر از افراد بدون نزدیک شدن فیزیکی به آن‌ها است. این موضوع برای اشخاصی که به تازگی عکاسی خیابانی را آغاز کرده‌اند، ویژگی خوبی محسوب می‌شود. علاوه بر این، لنز تله‌فوتو به شما اجازه می‌دهد تا جزئیاتی از افراد ثبت کنید، بدون این‌که آن‌ها متوجه شوند در حال عکس گرفت هستید.
  • لنز واید: این دسته از لنزها می‌توانند کل محیط را در یک شات به‌تصویر بکشند، وقایع خیابان را ثبت کنند و مردم را به مشارکت دعوت کنند. شما می‌توانید از لنز ثابت ۲۸ میلی‌متر، لنز زوم ۲۰-۱۰ و یک لنز دستی ۸ میلی‌متری استفاده کنید که کاربرد بسیار زیادی در عکاسی خیابانی دارد.
  • لنز استاندارد: این لنزها دقیقاً همان چیزی هستند که ما با چشم می‌بینیم. به همین ترتیب می‌توانیم با انتخاب یک لنز ۳۵ میلی‌متری یا ۵۰ میلی‌متری فول‌فریم، چیزی که می‌بینیم را بدون تغییر در تصویرمان ثبت کنیم. به همین خاطر هم خیلی از عکاسان، آن را به عنوان بهترین لنز برای عکاسی در خیابان می‌شناسند.
  • لنز ثابت: سه مزیت اصلی در مورد این لنز وجود دارد: اول این‌که شما باید حرکت کنید تا یک کادربندی خوب و زوایای متفاوت و جدیدی داشته باشید. ثانیاً، این لنز به ما اجازه می‌دهد تا قبل از گرفتن عکس، بدانیم که عکس ما چگونه خواهد بود و به‌همین ترتیب در زمان ما صرفه‌جویی می‌شود. در نهایت هم، اندازه این لنز کوچک‌تر و سبک‌تر است، به همین خاطر وزن کم‌تری هنگام راه رفتن در خیابان، حمل می‌کنید.
  • لنز زوم: مزیت اصلی این لنز، تطبیق‌پذیری و راحتی آن است که می‌تواند به عنوان یک لنز با زاویه دید عریض استفاده شود و کنترل خوبی برای موقعیت‌هایی فراهم می‌کند که سوژه ما، فاصله زیادی دارد. البته به این موضوع هم باید اشاره کنیم که این لنز به‌دلیل بزرگ بودن، وزن بسیار زیادی دارد.
لنز مناسب عکاسی خیابانی

تنظیمات لازم در دوربین برای عکاسی خیابانی چیست؟

دانستن تنظیمات دوربین برای عکاسی خیابانی بسیار ضروری است. پیشنهاد ما این است که از سرعت شاتر ۱/۲۵۰ یا بیش‌تر استفاده کنید؛ عددی که تنظیم می‌کند در حرکت شما هم، سوژه ثابت خواهد بود. البته می‌توانید این سرعت را تا ۱/۱۶۰، ۱/۱۲۵ یا ۱/۶۰ هم تغییر دهید اما در صورت حرکت، احتمال تاری تصویر بیش‌تر می‌شود.

جدا از این موضوع، بسته‌به سلیقه شما، می‌توانید دیافراگم کوچک یا بزرگی برای تصاویر خود در نظر بگیرید. دیافراگم بزرگ می‌تواند بوکه تصویر را برای شما فراهم کند و قابی زیبا بسازد، اما کوچک بدون دیافراگم و عمق میدان زیاد، شانس بیش‌تری برای شارپ گرفتن سوژه‌ها به شما می‌دهد.

جدا از این موضوع، اگر پس‌زمینه مهمی داشته باشید که بخواهید در تصویر به‌شکلی واضح نمایان باشد،‌ عمق میدان زیاد می‌تواند به‌سراغ‌تان بیاید. در نهایت،‌ امتحان کردن مهم‌ترین موضوع در عکاسی خیابانی است. تنظیمات مختلفی را برای دوربین‌تان در زمان‌های مختلفی از روز در نظر بگیرید تا به آن تنظیمات ایده‌آلی که می‌خواهید‌، برسید.

چه قوانینی برای عکاسی خیابانی در تهران و ایران وجود دارد؟

با وجود محدودیت‌‌های بسیار زیادی که در زمینه عکاسی خیابانی در ایران وجود دارد، این سبک از عکاسی در ایران آزاد است و ممنوعیتی ندارد، اما با توجه به چهارچوبی که توسط نهادهای حکومتی وضع شده است. کامبیز نوروزی، حقوقدان و کارشناس رسانه طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایرنا عنوان کرد که عکاسان خیابانی تحت شرایط زیر می‌توانند در ایران فعالیت کنند:

  • عکاسی در فضای عمومی آزاد است و نیاز به مجوز ندارد: عکاسی در فضاهای عمومی‌ای که همه می‌توانند به آن‌ها وارد شوند، آزاد است. البته همیشه باید حریم خصوصی افراد را در این میان در نظر گرفت.
  • عکاسی در فضاهای نیمه‌خصوصی و نیمه‌دولتی با کسب جواز قانونی است: فضاهای نیمه‌خصوصی‌ای مثل رستوران، سالن تئاتر و سالن‌های ورزشی از نظر مقررات اداره‌ای امکان در دسته‌بندی مکان‌های عمومی تعریف می‌شوند اما در واقع نیمه‌عمومی هستند. به همین دلیل، عکاسان برای تصویربرداری در این مکان‌ها، باید مجوزی دریافت کنند.
  • عکاسی در مکان‌های خصوصی به‌شکل کامل ممنوع است: حقوق عکاسی به‌طور کلی در ایران مشمول قوانین آزادی بیان است اما فضاهایی مثل خانه، اتوموبیل یا سوژه‌هایی مثل چهره اشخاص در دسته فضاهای خصوصی قرار می‌گیرند و عکاسی از این سوژه‌ها به‌طور کامل ممنوع است.
  • چهره حریم شخصی است: عکاسی خیابانی برای عکاسی از چهره افراد نیازمند کسب اجازه است. به همین خاطر است که بسیاری از عکاسان خیابانی در ایران با مشکلاتی برای تصویربرداری همراه هستند و نمی‌توانند لحظاتی طبیعی را به‌ثبت برسانند و باید پیش از تصویربرداری، از اشخاص اجازه بگیرند. با این حال، تصویربرداری از مکان‌هایی که تعدد چهره افراد بالا است، مثل تجمع‌های سیاسی یا مدنی، مانعی ندارد.
عکاسی خیابانب در اصفهان

چه قوانینی برای انتشار عکس خیابانی در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد؟

شبکه‌های اجتماعی یک پلتفرم فوق‌العاده برای اشتراک‌گذاری تصاویر خیابانی‌ای که ثبت می‌کنید، هستند اما با انتشار تصاویر، نگرانی‌هایی درباره حفظ حریم خصوصی اشخاصی که در تصویرتان حضور دارند، ایجاد می‌شود؛ نگرانی‌هایی که نباید آن‌‌ها را دستم کم گرفت.

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های عکاسان خیابانی این است که پیش از انتشار یک پست، باید تمامی این جنبه‌ها را در نظر بگیرید. به همین خاطر هم، بهتر است زمانی که تصاویری را ثبت می‌کنید، از شخصی که در تصویر است، اجازه‌ای برای انتشار بگیرید. همان‌طور که در بالا هم به این موضوع اشاره کردیم، عدم دریافت اجازه از اشخاص به‌منزله غیر قانونی بودن فعالیت ما در ایران است و به همین خاطر، انتشار آن می‌تواند دردسرهای بسیار زیادی برای اشخاص به‌همراه داشته باشد.

بهترین جوایز عکاسی خیابانی چیست؟

مؤسسات بسیار زیادی در طول سال،‌جوایز مختلفی برای عکاسان خیابانی در نظر می‌گیرند که برخی از آ‌ن‌ها، مختص عکاسانی است که با موبایل تصویرهای خود را به ثبت می‌رسانند. با این حال، برخی از مهم‌ترین جوایز این سبک از عکاسی عبارت‌اند از:

  • جوایز عکاسی خیابانی سالانه لنزکالچر (lensculture) هر ساله به‌شکل جهانی برگزار می‌شود و در آن، عکاسان معاصر بسیار زیادی نامزد دریافت جایزه می‌شوند و فرصتی بسیار خوب به‌وجود می‌آید تا بتوانید آثار خود را به نمایش بگذارید و بازخوردهای زیادی دریافت کنید.
  • جایزه Minimalist Photography انجمنی غیرانتفاعی است که تأمین مالی‌اش برعهده مجله Black & White Minimalism است. هدف از این سازمان شناسایی، معرفی و اهدای پاداش به عکاسان با استعدادی است که در سرتاسر جهان ایده‌های جدیدی به‌نمایش می‌گذارند. در میان ژانرهای انتزاعی، مفهومی، عنرهای زیبا، عکاسی از مناظر و ….، عکاسی خیابانی هم یکی از بخش‌های این مسابقات است.
  • نمایشگاه عکاسی Urban سالیان سال است که در نقاط مختلف جهان برگزار می‌شود و هدف از آن، پیدا کردن عکاسانی است که در تصاویر خود، خلاقیت و فضای خارق‌العاده‌ای به تصویر می‌کشند.
عکاسی خیابانی خلاقانه

بهترین منابع آموزشی برای یادگیری عکاسی خیابانی

اگر از آن دسته اشخاصی هستید که خواندن کتاب را برای یادگیری یک موضوعی جدید انتخاب می‌کنید، می‌توانید از منابع زیر استفاده کنید:

  • کتاب Bystander: A History of Street Photography: برای بسیاری از عکاسان، این کتابی است که تمامی موضوعات مرتبط با عکاسی خیابانی را پوشش می‌دهد و روایتی کامل از داستان عکاسی خیابانی تا به امروز است.
  • کتاب Vivian Maier: A Photographer Found: این کتاب به روایت زندگی ویویان مایر می‌پردازد؛ یک پرستار بچه که به‌شکلی کاملاً ناشناخته به‌عنوان عکاس خیابانی فعالیت می کرد و بیش از ۱۵۰ هزار عکس شگفت‌انیز از خیابان‌های شیکاگو و نیویورک به‌ثبت رسانده است.
  • کتاب Valerie Jardin – Street Photography: Creative Vision Behind the Lens: والری جردین یکی از بهترین عکاسان خیابانی‌ای است که به‌شکل مستقل در زمینه عکاسی خیابانی فعالیت می‌کند. این کتاب بیش‌تر به بررسی آثار این عکاس و داستان پشت هر تصویر می‌پردازد و شما را با خلاقیتی که در عکاسی خیابانی نیاز دارید، آشنا می‌کند.

اگر نوجوانی هستید که منابع دیجیتال را بیش‌تر می‌پسندد و آموزش از یوتیوب را دوست دارد، می‌توانید به سراغ کانال‌های یوتیوبی زیر بروید:‌

جدا از موارد ذکرشده، یکی از بهترین راه‌هایی که می‌توانید عکاسی خیابانی را یاد بگیرید، دنبال کردن معروف‌ترین عکاسان خیابانی در سطح جهانی است؛ بدین شکل می‌توانید درک بهتری از این سبک از عکاسی پیدا کنید و در عین حال، الهاماتی برای پروژه‌های خودتان در نظر بگیرید. برخی از برجسته‌ترین عکاسان خیابانی‌ای که می‌توانید دنبال کنید عبارت‌اند از:

  • رابرت فرانک (Robert Frank)
  • گری وینوگراند (Garry Winogrand)
  • لی فرایدلندر (Lee Friedlander)
  • مارتین پار (Martin Par)
  • مری الن مارک (Mary Ellen Mark)
  • ساول لیتر (Saul Leiter)
  • ترنت پارک (Trent Parke)
  • الکس وب (Alex Webb)
  • بروس ویویان مایر (Vivian Maier)
  • بروس گیلدن (Bruce Gilden)

سخن پایانی

در نهایت، این مقاله تنها به عنوان یک همراه می‌تواند برای شما عمل کند؛ در نتیجه با نگه داشتن آن در یک‌جا و خواندن آن با دقت بسیار، می‌توانید فرایند عکاسی خیابانی را برای خودتان راحت‌تر کنید. نکته اصلی‌ای که باید در این میان به آن توجه داشته باشید، این است که عکاسی خیابانی زمانی می‌تواند برای شما جذاب باشد و زمانی می‌توانید آن را به شکلی کامل یاد بگیرید که تجربه کنید، به خیابان‌ها بروید و تا می‌توانید عکس بگیرید؛ خلاقیت و ایده از دلِ تجربه‌ و ماجراجویی‌ای که در خیابان‌ها به‌دست می‌آورید، کسب می‌شود.

منابع: Photography LifeShotkitJames Maher PhotographyLight StalkingStreet Photography MagazineExpert Photography

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.