معماری دیجیتال چیست؟ هرآنچه باید بدانید!

روی کار آمدن کامپیوترها و بعد از آن اینترنت، تغییرات زیادی را در صنایع مختلف ایجاد کرد. به همین دلیل دیگر هیچ صنعتی همانند روزهای گذشته خود نیست و تمام صنایع دچار تغییر و تحول شده‌اند. برخی از این تغییرات مثبت و برخی نیز منفی هستند. معماری دیجیتال از آن دست مواردی است که توانسته پیشرفت‌های بزرگی را در دنیا رقم بزند. شما با یادگیری آن می‌توانید به سادگی هر طرح و مدلی را که بخواهید به صورت مجازی برای خود بسازید. در این مقاله با ویژگی‌های معماری دیجیتال، مزیت‌های آن نسبت به معماری سنتی، کاربردهای آن و نرم‌افزارهای معماری دیجیتال آشنا خواهید شد.

معماری به سبک سنتی در مقایسه با معماری دیجیتال

معماری به شکل سنتی روی کاغذ و با دست پیاده‌سازی می‌شود. طراحان و معماران برای بیان ایده‌های خود مجبور بودند تا ساعت‌های طولانی روی طرح‌ها وقت صرف کنند. در نهایت هم این امکان وجود داشت که نتوان تمام ایده‌های ذهنی را روی کاغذ پیاده‌سازی کرد. به همین دلیل در بسیاری از مواقع، طراح مجبور به نهایی کردن طرحی ساده می‌شد.

با این حال با وجود کامپیوتر و نرم افزارهای طراحی، روش‌های مختلفی برای نقشه کشیدن به وجود آمد. حالا طراحان قدیمی به جای دست گرفتن مداد روزانه از موس کامپیوتر برای طراحی استفاده می‌کنند.

تصویری از معماری داخلی یک بنا

معماری دیجیتال چیست؟

با پشت سر گذاشتن معماری سنتی، کاغذ و قلم‌ها کنار رفته و سیستم‌های کامپیوتری جای خود را در دفاتر مهندسی باز کردند. معماری دیجیتال در نهایت بر تمام دنیا حکم فرمایی کرده و دیگر نیاز نیست از لوازم نقشه کشی پیچیده استفاده کرد.

با استفاده از کامپیوتر و نرم افزارهایی برای مدل سازی کامپیوتری، برنامه ‌نویسی، شبیه‌ سازی و تصویربرداری دیجیتال،‌ سرعت انجام کارها چندین برابر شده و می‌توان به سرعت به مقصود نهایی خود رسید. در صورتی که اشتباهی در طراحی رخ دهد، با چند کلیک می‌توان مشکل را بر طرف کرد و باقی تغییرات نیز روی کل طرح اعمال می‌شود.

تاکنون هیچ چیز مانند معماری دیجیتال نتوانسته کار ساخت و ساز را به این سرعت تغییر دهد. فناوری و معماری دیجیتال با یکدیگر طوفانی به پا کردند که نتیجه آن شاهکارهایی است که در سراسر دنیا گسترده شده است. در حال حاضر می‌توان هر ایده‌ای را رسم کرده، آن را چاپ کرد و بعد در صورت موافقت آن را در مقیاس اصلی ساخت. در واقع معماری دیجیتال معجزه قرن اخیر است.

معمار دیجیتال کیست؟

ممکن است که بهترین کامپیوتر دنیا را در اختیار داشته باشیم و پیشرفته‌ترین نرم افزار طراحی نیز روی آن نصب باشد، اما تا زمانی که ندانیم دقیقا چطور می‌توان از آن استفاده کرد، هیچ یک از این موارد اهمیتی ندارد. معماری دیجیتال نیز تنها با حضور معمار دیجیتال معنا پیدا می‌کند.

اگر معمار، تجربه فعالیت در فضای دیجیتال را داشته باشد، می‌تواند به راحتی هر طرحی را پیاده سازی کرده و دستگاه نیز آن را اجرا می‌کند. در واقع می‌توان گفت نبوغ معمار یک طرح گرافیکی را ایجاد می‌کند. فقط به صورت دیجیتالی به کدهای کامپیوتری تبدیل و در نهایت یک طرح کامل و باجزئیات را می‌سازد.

نمونه‌ای از آثار معماری دیجیتال

معماری دیجیتال چه مزیت‌هایی نسبت به معماری سنتی دارد؟

پیشرفت تکنولوژی و ایجاد رشته‌هایی مانند رشته معماری دیجیتال، به طراحی‌های معماران موفق هم راحت‌تر می‌توان دسترسی پیدا کرد. البته این دسترسی مدیون وجود مفهومی به نام دیجیتال مارکتینگ است.

بسیاری از پروژه‌ها به صورت اینترنتی مورد توافق قرار گرفته و حتی طرح‌های معماری نوین نیز به صورت دورادور فروخته می‌شود.

با توجه به تعاریفی که در خصوص این نوع معماری نوین داده شد، مزیت‌های چشمگیری نسبت به معماری سنتی در آن وجود دارد. در ادامه می‌خواهیم به چند مورد از مهم‌ترین مزیت‌های معماری طراحی دیجیتال بپردازیم.

سرعت حرف اول را می‌زند

از دیرباز سرعت انجام یک پروژه ملاکی از میزان موفقیت و پیشرفت آن به شما می‌آمده است. با گذر از عصر سنتی و شروع طراحی‌های دیجیتال، به پایان رساندن یک طراحی کامل به جای چند سال، تنها چند ماه یا چند هفته زمان برده و حتی در معماری‌های بسیار ساده، در چند روز می‌توان کل طراحی را به پایان رساند.

دقت بیشتر در طراحی دیجیتال

هیچ چیز مانند یک کامپیوتر نمی‌تواند طرح‌ها را با دقت بسیار خوبی رسم کند. در حال حاضر می‌توان هر بنایی را با دقت دهم و یا حتی صدم سانتی متر طراحی کرده و آن را به مرحله اجرا درآورد.

تمرین با کمترین هزینه

در گذشته برای رسم هر طرحی باید هزینه زیادی پرداخت شده و از طرفی باید زمان زیادی نیز برای به اتمام رساندن طرح صرف می‌شد. از این رو تمرین در این حوزه بسیار وقت گیر بود. در حال حاضر و به کمک نرم افزارهای شبیه ساز می‌توان هر طرحی را خلق کرد و در صورتی که بخواهید، هر چند بار که لازم باشد آن را تغییر دهید تا به نتیجه مطلوب برسید. این موضوع باعث می‌شود تا خلاقیت طراحان بیش از پیش بروز کند. طراحی دیجیتال برای معماران همانند یک نعمت خدادادی است که می‌توان بهترین بهره را از آن برد.

پرزنت و فروش طرح‌های معماری

با وجود سیستم‌های کامپیوتری، نمایش طرح‌های نهایی به مشتریان آسان‌تر شده و برعکس طرح‌های دو بعدی که نیاز به توضیحات فراوانی داشتند، در طراحی‌های سه بعدی دیجیتال مشتری به تمامی زوایای طراحی اشراف داشته و بهتر متوجه زحمت شما می‌شود.

کاربردهای معماری دیجیتال

با وجود نرم افزارهای شبیه‌ساز می‌توانیم بسیار ساده‌تر از قبل از یک بنا الگو برداری کرده و بعدا از همان معماری در دیگر طرح‌ها استفاده کرد. همچنین می‌توان از یک طرح کلی برای اکثر بناهای مورد نظر استفاده کرد و تنها با ایجاد برخی تغییرات جزئی مد نظر کارفرما، به نتیجه مطلوب رسید.

همچنین خلق و تولید طراحی‌های دیجیتال باعث شده است که در صنعت تصویر برداری و خلق فیلم‌های سینمایی نیز شگفتي‌های جدیدی ایجاد شود و به جای فیلم برداری از مکان‌های واقعی، با استفاده از همین طراحی‌های کامپیوتری به نتیجه دلخواه رسید.

نمونه‌ای از فرآیند انجام کار در نرم‌افزارهای معماری دیجیتال

نرم افزارهای محبوب برای معماری دیجیتال

در مقاله معماری دیجیتال با موارد مختلفی آشنا شدیم که همگی وابسته به نرم افزارهای کامپیوتری بودند. برای رندر معماری دیجیتال افراد مختلف به سراغ نرم افزارهای متفاوتی می‌روند، اما در نهایت نتیجه و خروجی کار یکسان خواهد بود. هر فرد با توجه به سلیقه و مهارت خود به یکی از این نرم افزارها اشراف داشته و کار خود را انجام می‌دهد.

نرم افزارهای رینو Rhinoceros، رویت Revit و تری دی مکس ۳DMAX از جمله محبوب‌ترین نرم افزارهای حال حاضر بازار هستند که با داشتن تنوع پلاگین‌های مختلف، کار طراحی و معماری دیجیتال را تا حد بسیار زیادی آسان کرده‌اند. برای معماری دیجیتال و پارامتریک می‌توانید با توجه به ویژگی‌ها و خصوصیات هر یک از این نرم افزارها، یک گزینه مطلوب را انتخاب کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.