سطح‌های مختلف زبان انگلیسی به‌ترتیب استاندارد جهانی CEFR

در حال حاضر دانستن زبان انگلیسی به یکی از مهم‌ترین مهارت‌های فردی تبدیل شده که در تحصیل، شغل و ارتباطات افراد تاثیر بسیاری می‌گذارد. بسیاری از ما ساعت‌های بسیاری از عمر خود را صرف یادگیری زبان انگلیسی کردیم اما چطور می‌توانیم میزان پیشرفت و توانایی خود را بسنجیم؟ چطور میزان توانایی خود را به دیگران بیان کنیم؟ زبان انگلیسی چند سطح دارد و این دسته‌بندی‌ها چطور توانایی افراد را نشان می‌دهند؟ برای پاسخ دادن به این سوال‌ها باید با سیستم تعیین سطح های زبان انگلیسی آشنا باشیم.

تعیین سطح های زبان انگلیسی چه اهمیتی دارد؟

اهمیت آشنایی با سطوح مختلف زبان انگلیسی به اهداف شما از یادگیری زبان بستگی دارد. اگر زبان انگلیسی را با هدف تحصیل یا بدست آوردن موقعیت‌های شغلی مختلف مطالعه می‌کنید، برای رزومه خود نیاز به مدرکی دارید که سطح زبان شما را تایید کند.

به علاوه زبان‌آموزان در طول دوران تحصیل خود علاقه‌مندند تا از سطح زبان خود مطلع شوند. این موضوع به آنها کمک می‌کند تا مسیر تحصیلی خود را به درستی انتخاب کنند. برای مثال شما با دانستن سطح خود و سطحی که می‌خواهید به آن برسید، می‌توانید مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی را برای خودتان تخمین بزنید. همچنین دانستن این موضوع به شما در انتخاب دوره‌های آموزشی و منابع تحصیلی کمک می‌کند.

البته اگر زبان انگلیسی یا هر زبان خارجی دیگری را تنها برای تفریح و یا مسافرت یاد می‌گیرید، لازم نیست بر روی سطح خود حساس شوید. می‌توانید با فراغ بال دانش خود را بیشتر کنید و مثلا بر روی یادگیری کلمات جدید و مکالمه تمرکز کنید.

CEFR کاربردی‌ترین و مشهورترین شیوه برای تعیین سطح زبان انگلیسی در دنیا

CEFR، مشهورترین سیستم تعیین سطح زبان

کلمه CEFR که گاهی CEFRL هم نامیده می‌شود، مخفف عبارت Common European Framework of Reference for Languages است. در معنای لغوی CEFR به معنای مرجع چهارچوب مشترک اروپایی برای سطوح زبان‌های خارجی است. این شیوه سطح‌بندی یک شیوه بین‌المللی استاندارد و شناخته شده است که برای تعیین سطح حدود ۴۰ زبان خارجی کاربرد دارد.

شورای اروپا این سطح‌بندی را به‌منظور تایید توانایی زبان در افراد مختلف پایه‌گذاری کرده است. در این شیوه سطوح زبان انگلیسی به شش سطح A1، A2، B1، B2، C1 و C2 تقسیم می‌شوند. معمولا زبان‌آموزان از این سطوح برای اعلام توانایی خود در چهار مهارت اصلی زبان یعنی، خواندن، نوشتن، حرف زدن و شنیدن استفاده می‌کنند. اما آزمون‌های رسمی هم وجود دارد که در صورت قبولی در آنها می‌توانید مدرک هر سطح را دریافت کنید. در ادامه توضیحات کامل‌تری درباره سطح های زبان انگلیسی به ترتیب ارائه می‌کنیم:

سطح A1 و A2 در CEFR به چه معناست؟

سطح a1 و سطح a2 زبان انگلیسی، به عنوان اولین سطوح یادگیری شناخته می‌شوند. در سطح A1 فرد می‌تواند اصطلاحات بسیار ابتدایی زبان انگلیسی را درک کند؛ خود را معرفی کند و از دیگران سوالاتی درباره خودشان بپرسد. در سطح A2 فرد می‌تواند اصطلاحات پرکاربرد زبان در زمینه‌های مختلف مانند خانواده و شغل را بفهمد. همچنین در این سطح فرد می‌تواند نیازهای اصلی خود را بیان کند. این سطوح معمولا برای تحصیل یا پیدا کردن شغل به زبان انگلیسی کافی نیستند. اما برای مکالمات بسیار ابتدای مفید هستند.

سطح B1 و B2 در CEFR به چه معناست؟

سطوح B در سطح‌بندی CEFR دو سطح متوسط زبان انگلیسی هستند. در سطح B1 فرد می‌تواند نکات اصلی در موضوعات مختلف مانند خانواده، اوقات فراغت، شغل و مدرسه را درک کند. همچنین با این سطح زبان انگلیسی شخص می‌تواند در هنگام مسافرت به یک کشور انگلیسی زبان نیازهای خود را برطرف کند. در ضمن توانایی نوشتن متن‌های ساده و صحبت در مورد تجربیات، آرزوها و برنامه‌ها در این زمان ممکن است.

در سطح B2 زبان‌آموز می‌تواند تا حد بسیار خوبی با افراد بومی ارتباط برقرار کند. همچنین توانایی درک ایده‌های اصلی متن‌های پیچیده مرتبط با رشته خود را دارد. در این سطح فرد همچنین می‌تواند متن‌های نسبتا پیچیده در موضوعات مختلف تولید کند.

سطح C1 و C2 در CEFR به چه معناست؟

در بین سطوح زبان انگلیسی دو سطح C1 و C2 کاملا پیشرفته هستند. در سطح C1 فرد می‌تواند متن‌ها و مکالمات طولانی و پیچیده را درک کند و به صورت طبیعی و روان ایده‌های مختلف را بیان کند. فرد همچنین می‌تواند از زبان به‌طور موثری در موقعیت‌های اجتماعی، دانشگاهی و حرفه‌ای استفاده کند. همچنین فردی با این سطح زبان انگلیسی می‌تواند متن‌هایی با ساختار مناسب در موضوعات پیچیده تولید کند.

در سطح C2 فرد تقریبا هر چیزی را که می‌خواند و یا می‌شنود به‌راحتی درک می‌کند. او همچنین می‌تواند اطلاعات منابع مختلف را به‌صورت منسجم ارائه کند و نظر خود را در مکالمات پیچیده به صورت دقیق بیان کند.      

سطوح زبان انگلیسی در دسته‌بندی CEFR به شش دسته تقسیم می‌شوند.

آیا آزمون های تعیین سطح زبان انگلیسی دیگری در جهان وجود دارد؟

بعضی از محبوب‌ترین آزمون‌ها برای تعیین سطح های زبان انگلیسی عبارت‌اند از: CELPIP ،TOEIC ،تافل، آیلتس و لول های زبان انگلیسی دانشگاه کمبریج که شامل CAE ،FCE ،PET ،Ket و CPE می‌شود. با این حال، ما از بین تمامی آزمون‌هایی که گفتیم، اسمِ تافل و آیلتس را بیش‌تر شنیده‌ایم چراکه این دو آزمون توسط سازمان‌ها و دولت‌های بسیار زیادی در سرتاسر جهان، مورد قبول واقع شده‌اند.

با این حال، هر آزمونی که برای سطح بندی زبان انگلیسی انجام می‌شود، هدف خاصی دارد و ممکن است شرکت‌ها، سازمان‌ها و دانشگاه‌ها بسته‌به نیازشان از آزمون‌های دیگری برای پذیرش استفاده کنند. در ادامه بیش‌تر درباره هر کدام از این آزمون‌ها صحبت می‌کنیم:

آیلتس

آیلتس (International English Language Testing System یا به‌اختصار IELTS) آزمونی است که برای ارزیابی توانایی‌های زبان افرادی طراحی شده که می‌خواهند برای تحصیل یا کار در کشوری که انگلیسی به عنوان یک زبان ارتباطی شناخته می‌شوند، اقدام کنند.

این آزمون که توسط بیش از ۱۱۵۰۰ سازمان در سرتاسر جهان به‌رسمیت شناخته می‌شود، محبوب‌ترین آزمون مهارتی زبان انگلیسی است. این آزمون دارای چهار بخش مختلف است: بخش Listening، بخش Speaking، بخش Writing و بخش Speaking. هر کدام از این بخش‌ها امتیاز مخصوص خودش را دارد که می‌تواند روی نمره کلی آزمون تأثیر بگذارد. نتایج این آزمون از بازه عددی ۱ تا ۹ است و دو سال پس از تاریخ برگزاری آزمون هم اعتبار دارد.

جدا از این موضوع، ما دو آزمون آیلتس داریم: آیلتس آکادمیک و آیلتس عمومی. هر کدام از این آزمون‌ها به هدفِ شما از شرکت در آزمون بستگی دارد. اگر می‌خواهید برای یک محیط دانشگاهی و آکادمیک پذیرش بگیرید، شرکت در آزمون آکادمیک و گذراندن سطح های آیلتس آکادمیک می‌تواند گزینه منطقی‌تری باشد اما آزمون آیلتس عمومی، مهارت شما در زمینه عملی و مکالمات روزمره را اندازه‌گیری می‌کند تا ببیند که آیا در کشورهای انگلیسی‌زبان می‌توانید ارتباطات خوبی داشته باشید یا نه.

تافل

تافل (Test of English as a Foreign Language یا به‌اختصار TOEFL) محبوب‌ترین آزمون تعیین سطح های زبان انگلیسی آمریکایی شناخته می‌شود که دانشگاه‌ها و مؤسسات خیلی زیادی آن را به رسمیت می‌شناسند. سطح های زبان انگلیسی تا تافل ابتدا توسط مرکز زبان‌شناسی کاربردی در واشنگتن دی‌سی توسعه داده شد تا توانایی‌‌های اشخاص در محیط‌های آکادمیک را بسنجد.

هر بخش از آزمون تافل نمراتی از ۰ تا ۳۰ را دربرمی‌گیرد؛ به همین خاطر، حداکثر نمره‌ای که می‌توانید کسب کنید، ۱۲۰ است و درست مثل آیلتس، نتایج آزمون شما تا ۲ سال معتبر خواهد بود.

آزمون TOEIC

آزمون TOEIC که مخفف Test of English for international Communication است به ارزیابی مهارت‌های ارتباطی شما در محیط کار می‌پردازد. نمره کل ۹۹۰ این آزمون، معادل سطح C1 از سطح های زبان انگلیسی استاندارد CEFR است و با انجام آزمون در بخش‌های شنیداری و خواندن به‌دست می‌آید.

از آن‌جایی که این آزمون به شما کمک می‌:ند تا توانایی‌هایتان را در برقراری ارتباطات با همکاران و مشتریان افزایش دهید، شرکت‌های چندملیتی و ارگان‌های بین‌المللی و دولیت در سرتاسر جهان آن را به‌رسمیت می‌شناسند. برای مثال، شرکت‌های هوانوردی معمولاً از TOEIC برای اندازه‌گیری سطح های زبان انگلیسی کارمندان خود استفاده می‌کنند.

آزمون CELPIP

آزمون Canadian English Language Proficiency Index Program که به‌اختصار CELPIP خوانده می‌شود، پیشروترین آزمون مهارت عمومی زبان انگلیسی در کانادا است و که توانایی‌های شما در مکالمات روزمره را ارزیابی می‌کند و بیش‌تر برای مقاصد مهاجرتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

CELPIP تمرکز واضحی روی زبان انگلیسی آمریکای شمالی دارد. به‌عنوان مثال، برخلاف آیلتس که بخش شنیداری آن دارای سخنرانانی از کشورهای مختلف انگلیسی‌زبان است، تمرکز بخش شنیداری CELPIP روی لهجه آمریکای شمالی است. این نکته را هم باید ذکر کنیم که این آزمون به‌شکل کاملاً آنلاین برگزار می‌شود و برای انجام آن، نیازی به مراجعه به مرکز آموزشی ندارید.

آزمون Cambridge English

آزمون سطح های زبان انگلیسی دانشگاه کمبریج توسط هزاران کارفرما، دانشگاه و وزارت‌خانه‌های دولتی به‌عنوان مدرکی برای اثبات توانایی‌های اشخاص در زبان انگلیسی مورد قبول واقع شده است. یکی از جنبه‌های منحصربه‌فرد این آزمون‌ها، عدم تاریخ انقضای آن است و به نوعی، اگر یک‌بار در هر کدام از آن‌ها شرکت کنید و نمره قبولی را به‌دست آورید، می‌توانید تا آخر عمر از مدرک آن استفاده کنید.

مقایسه آزمون‌های تعیین سطح زبان انگلیسی

ممکن است اطلاعاتی که در زیرعنوان بالا در اختیارتان قرار داده‌ایم، اندکی پیچیده به‌نظر برسد. به همین خاطر هم در جدول زیر به سطح های زبان انگلیسی و اطلاعات تمامی آزمون‌هایی که در این زمینه وجود دارند اشاره می‌کنیم:

آیلتسTOEICEF SETتافلکمبریج
چرا باید این آزمون را بدهیم؟مهاجرت به انگلستان یا پذیرش در دانشگاه‌های انگلستانمدرک تخصصیمدرک تخصصیمهاجرت به آمریکا یا پذیرش در دانشگاه‌های آمریکاپذیرش در دانشگاه‌های انگلستان
قیمتبین ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلاربین ۱۲۵ تا ۲۰۰ دلاررایگانبین ۱۰۰ تا ۳۲۰ دلاربین ۱۵۰ تا ۲۵۰ دلار
مدت زمان آزمون۱۷۵ دقیقه۱۲۰ دقیقه۵۰ دقیقه۹۰ دقیقه۱۱۰ تا ۲۳۶ دقیقه، بسته‌به سوالات
اعلام نتایج۶ تا ۱۳ روز پس از آزمون۳ تا ۱۵ روز پس از آزمونبلافاصله۶ تا ۱۰ روز پس از آزمون۲ تا ۴۰ روز پس از آزمون
محل آزمونمؤسسات آموزشی معتبرمؤسسات آموزشی معتبر آنلاینمؤسسات آموزشی معتبر یا آنلاین مؤسسات آموزشی معتبر
اعتبار نتایج۲ سال۲ سالمادام‌العمر۲ سالمادام‌العمر
برای چه دانشگاه‌هایی می‌توان پذیرش گرفت؟انگلستان، استرالیا و کانادانمی‌توان پذیرش گرفتنمی‌توان پذیرش گرفتآمریکا، انگلستان و کاناداانگلستان
برای چه کشورهایی می‌تواند پذیرش گرفت؟انگلستان، کانادا و استرالیانمی‌توان پذیرش گرفتنمی‌توان پذیشرف گرفتاغلب تمامی کشورهاانگلستان
آیا برای استخدام شغلی هم مناسب است؟بلهبلهبلهخیربله
آیا به‌عنوان یک ابزار آموزشی می‌توان استفاده کرد؟ خیربلهبلهبلهبله
آیا برای آزمون‌های مدارس و مؤسسات آموزشی مناسب است؟خیرخیربلهخیرخیر

سطح های زبان انگلیسی CERF در آزمون‌های مشهور زبان انگلیسی چطور تعیین می‌شوند؟

حالا که با ترتیب سطوح زبان انگلیسی آشنا شدیم بد نیست بدانیم این سطوح در آزمون‌های مختلف زبان انگلیسی چطور تعیین می‌شوند. هرکدام از آزمون‌های زبان انگلیسی نمره‌دهی مخصوص به خودشان را دارند. اما این امکان وجود دارد که نمره‌ای که در آزمون بدست می‌آید را به سطح‌بندی CEFR تبدیل کنیم. در جدول پایین نمره آزمون‌های تافل و آیلتس و معادل آنها در CEFR آورده شده است.

آزمون  ESOL کمبریجنمره آیلتسنمره تافلمعادل در CEFR
A1
KET<4<42A2
PET۴-۵/۵۱۴۲-۷B1
FCE۵/۵-۶/۵۴۷۲-۹B2
CAE۶/۵-۷/۵۳۹۵-۱۱C1
CPE۸-۹۱۱۴-۱۲۰C2

چگونه می‌توانیم در آزمون تعیین سطح های زبان انگلیسی شرکت کنیم؟

روند کلی به این شکل است که هنگام ثبت نام در یک مؤسسه آموزشی، هرکدام با ارائه سوال های تعیین سطح زبان یا استفاده از یکی از آزمون‌های ذکرشده در بالا، توانایی‌های شما در زبان را مورد سنجش قرار می‌دهند و بر این اساس سطحی از آموزش را انتخاب می‌کنند. با این حال، ممکن است بخواهید خودتان سطحی که درحال حاضر دارید را مورد بررسی قرار دهید. برای این‌کار، می‌توانید از منابع و سایت‌های آنلاین زیادی استفاده کنید. در ادامه به چندی از سایت‌های خارجی که استانداردهای لازم برای تعیین سطح های زبان انگلیسی را دارند، اشاره می‌کنیم:

وبسایت Language Level

اگر می‌خواهید سطح زبان انگلیسی‌تان با توجه به استانداردهای CERF را بررسی کنید، سایت Language Level می‌تواند یک انتخاب خوب باشد. با مراجعه به این سایت و شرکت در آزمون، چندین سوال کوتاه در زمینه واژگان و گرامر از شما پرسیده می‌شود و بر این اساس، سطحی از A1 تا C2 به شما اختصاص می‌دهد. این آزمون برای کسانی که می‌خواهند در یک دوره یا کلاس زبان انگلیسی ثبت نام کنند، بسیار عالی است.

وبسایت ESL Language Studies Abroad

این وبسایت آزمونی دقیقت‌ار با ۴۰ سوال چند گزینه‌ای را در اختیارتان قرار می‌دهد که در مدت زمان ۲۰ دقیقه باید به تمامی سوالات پاسخ دهید. اگر می‌خواهید با چالش‌های زمانی‌ای که در آزمون‌های مختلف مثل آیلتس و تافل وجود دارد، دست‌وپنجه نرم کنید و مهارت‌های مدیریت زمان‌تان را تقویت کنید، پیشنهاد می‌کنیم سری به سایت ESL بزنید.

وبسایت TrackTest

TrackTest از منظر سایتی که می‌خواهید در آن آزمون‌های آزمایشی بدهید، امکانات بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در دو پکیج رایگان و پولی، شما آزمون‌های مختلفی را انجام می‌دهید و براساس نتایج، در یکی از سطح های CERF زبان انگلیسی، مثل سطح a1 زبان انگلیسی یا سطح b1 زبان انگلیسی قرار می‌گیرید.

حتی می‌توانید با انجام آزمایش‌های ماهانه و دریافت گزارش‌های مختلف، میزان پیشرفت‌تان در یادگیری زبان انگلیسی را بررسی کنید.

چقدر طول می‌کشد تا به هر یک از سطح های زبان انگلیسی دست پیدا کنیم؟

بسیاری از زبان‌آموزان مخصوصا در ابتدای مسیر می‌خواهند بدانند مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی چقدر است؟ معمولا برای رسیدن به هر سطح، مقدار مشخصی مطالعه را در نظر می‌گیرند. برای رسیدن به سطح A1 و A2 به ترتیب ۱۰۰ و ۱۹۰ ساعت مطالعه، برای سطوح B1 و B2 به ترتیب ۳۷۵ و ۵۵۰ ساعت مطالعه و برای سطح‌های C1 و C2 به ترتیب ۷۵۰ و ۱۱۰۰ ساعت مطالعه را در نظر می‌گیرند. یکی از سوالاتی که خیلی‌ها با آن مواجه می‌شوند، این است که هر سطح زبان چند ترم است؟ در پاسخ باید بگوییم که بسته‌به مؤسسه‌ای که در آن آموزش می‌بینید که کتابی که انتخاب می‌کنید، ممکن است سطوح مختلف از ۳ تا ۶ ترم را به خود اختصاص دهند.

به طور کل معمولا پیشرفت در سطوح ابتدایی سرعت بیشتری دارد و نسبتا راحت‌تر اتفاق می‌افتد. اما همه اعداد بالا تقریبی هستند و ممکن است برای هر فرد متفاوت باشند. برای مثال اگر شما با زبان‌هایی که ریشه لاتین دارند آشنا باشید مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی برایتان کوتاه‌تر خواهد بود.

همچنین اگر هر روز تمرین کنید و شیوه‌ها و دوره‌های یادگیری مناسبی را برای خودتان انتخاب کنید سریع‌تر به نتیجه مطلوب می‌رسید. مدرسه زبان آموزال برای کسانی‌که در مسیر یادگیری زبان انگلیسی هستند، دوره‌های آموزشی متنوعی دارد که به رشد سریع‌تر شما کمک می‌کنند.

چطور سطح زبان انگلیسی خود را تشخیص دهیم؟

با اینکه هر سطح از زبان در چهارچوب CEFR تعریف مشخصی دارد، ممکن است نتوانیم سطح خود را به‌درستی تشخیص دهیم. معمولا معلم‌های زبان حرفه‌ای سطوح زبان انگلیسی را به‌خوبی می‌شناسند و از طریق مصاحبه با زبان‌آموزان می‌توانند سطح تقریبی آنها را تشخیص دهند. آزمون‌ها و سوالات تعیین سطح هم می‌توانند سطح شما را مشخص کنند.

آیا ممکن است سطح زبان انگلیسی ما در هر مهارت متفاوت باشد؟

احتمال این موضوع بسیار زیاد است. با توجه به استعداد و توانایی هر فرد در کنار سبک آموزش او ممکن است مهارت‌های مختلف خواندن، نوشتن، حرف زدن و شنیدن به‌صورت یکسان رشد پیدا نکنند. برای مثال اگر کسی تنها با خواندن و ترجمه متون زبان خود را تقویت کند ممکن است در شناخت لهجه‌های مختلف و مهارت شنیدن ضعیف‌تر باشد.

توجه داشته باشید که وقتی در یک آزمون تعیین سطح زبان آنلاین شرکت می‌کنید ممکن است مهارت صحبت کردن یا نوشتن شما بررسی نشود. هرچند معمولا اختلاف سطح بین مهارت‌های مختلف خیلی زیاد نیست و با یک آزمون کوچک هم می‌توانید سطح تقریبی خود را بشناسید. اما آزمون‌های آزمایشی جامع اطلاعات دقیق‌تری در اختیار شما می‌گذارند.

تفاوت سطح زبان انگلیسی در هر مهارت

سطح‌بندی‌های استاندارد دیگر کدامند؟

به جز سطح‌بندی CEFR که تقریبا در تمام دنیا رایج است، کشورهای انگلیسی زبان مانند استرالیا، نیوزلند و برخی ایالت‌های آمریکا سطح‌بندی‌های خاص خودشان را برای تعیین سطوح زبان انگلیسی دارند. این نوع سطح‌بندی‌ها معمولا در همان کشور پذیرفته می‌شوند و برای کسانی‌که قصد اقامت در آن کشورها را دارند کاربردی هستند.

برای مثال در کشور استرالیا سطوح زبان انگلیسی به‌عنوان زبان دوم به پنچ دسته سطح کاربردی (Functional English)، سطح عملی (Vocational English)، سطح مسلط (Competent English)، سطح پیشرفته (Proficient English) و سطح عالی (Superior English) تقسیم‌بندی می‌شوند. در جدول پایین هرکدام از این سطوح زبان انگلیسی و معادل آنها در امتحان‌های زبان آورده شده است.

سطح زباننمره آزمون تافل آی‌بی‌تینمره آزمون آیلتس
Functional English۳۲۴/۵
Vocational Englishنوشتن و حرف زدن: ۱۴ شنیدن و خواندن: ۴۵
Competent Englishنوشتن: ۲۱ حرف زدن: ۱۸ خواندن: ۱۳ شنیدن: ۱۲۶
Proficient Englishنوشتن: ۲۷ حرف زدن: ۲۳ خواندن: ۲۴ شنیدن: ۲۴۷
Superior Englishحرف زدن: ۲۶ نوشتن: ۳۰ خواندن: ۲۹ شنیدن: ۲۸۸

بررسی کتاب‌های سطوح آموزش زبان انگلیسی از کودکان تا بزرگ‌سالان

مؤسسات آموزشی مختلف برای این‌که دانش‌آموزان را در سطح های زبان انگلیسی مختلف قرار دهند و آموزش‌شان را برعهده بگیرند، سیستم‌ها و سیاست‌های مختلفی دارند و هرکدام کتاب‌ها و منابع خاصی را انتخاب می‌کنند. به همین خاطر هم، با ورود به هر مؤسسه‌ای کتاب های زبان انگلیسی به ترتیب سطح متفاوتی می‌بینید و ممکن است در شروع کار با دیدن نام دوره های زبان انگلیسی مختلف، سرگردم شوید.

برای جامعه‌مخاطب‌های مختلف، از کودکان تا بزرگ‌سالان هم کتاب‌های بسیار زیادی وجود دارد که انتخاب ما در این بین را سخت می‌کند. به همین خاطر هم، در این قسمت قرار است به سراغ کتاب‌های آموزش زبان انگلیسی در سطوح مختلف و مخاطبان برویم و ببینیم که کدام سطح بندی کتاب های زبان انگلیسی برای کودکان، نوجوانان و بزرگ‌سالان پیشنهاد می‌شود

سری کتاب‌های Four Corners

اگر به‌دنبال کتابی هستید که بتوانید از کودک ۸ ساله‌تان تا دوستِ بزرگ‌سالتان را به زبان انگلیسی ترغیب کنید، سری کتاب‌های Four corners کمبریج بهترین انتخاب است؛ منبعی که روی تقویت هر چهار مهارت شنیداری، نوشتاری، گفتاری و خواندن کار می‌کند و از سطوح مقدماتی تا پیشرفته را شامل می‌شود.

سری کتاب‌های American English File

این کتاب‌ها که از طرف دانشگاه آکسفورد تهیه شده، تمرکز ویژه‌ای روی آموزش تلفظ و مکالمه انگلیسی به دو لهجه آمریکایی و بریتیش دارد و مباحث‌اش به گونه‌ای است که می‌توانید به‌ شکل Self-Study، در خانه و بدون حضور یک معلم، زبان انگلیسی را یاد بگیرید و در آن مسلط شوید. با این حال، American English File بیش‌تر برای سطح های زبان انگلیسی بزرگسالان و نوجوانان مناسب است و ساختار آموزشی به حدی سرگرم‌کننده نیست که کودکان بتوانند از آن استفاده کنند.

ری کتاب‌های American English File

سری کتاب‌های Interchange

کمبریچ برای تهیه سری کتاب‌های Interchange، نظرات زبان‌آموزان و معلمان از سرتاسر دنیا را جمع‌آوری می‌کند و هرساله با ارائه بهترین مباحث آموزشی، می‌تواند سطح های زبان انگلیسی نوجوانان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

سری کتاب‌های Interchange

سری کتاب‌های Family & Friends

اگر از بچگی به مؤسسات آموزشی زبان انگلیسی رفته باشید، نام Family & Friends برای شما آشنا خواهد بود؛ مجموعه کتاب‌هایی که بسیاری از ما را با زبان انگلیسی آشنا کرده و علاقه‌ یادگیری را در ما به‌وجود آورده است. اگر به‌دنبال کتابی می‌گردید که تمامی سطح های زبان انگلیسی کودکان را پوشش دهد، Family & Friends همان چیزی است که به آن نیاز دارید.

سری کتاب‌های Family & Friends

چگونه می‌توانیم سطح زبان انگلیسی خود را ارتقا دهیم؟

این‌که کتاب‌های آموزشی زیادی را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارید یا در آزمون‌های مؤسسه‌تان نمره قبولی داشته باشید، دلیل بر خوب بودن تسلط‌تان به زبان انگلیسی نمی‌شود. جدا از این موضوع، آماده شدن برای آزمون‌های سختی مثل آیلتس و تافل خودش یک فرایند چندین ماهه است که شما در آن باید به شکلی کامل، تمام مهارت‌های خود را تقویت کنید. در ادامه به روش‌هایی برای بالا بردن سطح های زبان انگلیسی و پیشرفت در این زمینه اشاره می‌کنیم که می‌تواند در این راه به شما کمک کند و نقشِ راهنما را داشته باشد:

اپلیکیشن‌های سرگرم‌کننده‌ای برای یادگیری زبان دانلود کنید

در دسترس بودن، ارزان و فعالیت در یک پلتفرم تعاملی باعث شده تا اپلیکیشن‌های یادگیری زبان محبوبیت بسیار زیادی در دنیای امروزی داشته باشند. این اپلیکیشن‌ها تمرین‌های یرا در فواصل کوتاه و به شکل روزانه در اختیارتان قرار می‌دهند تا بتوانید با قدم‌های کوتاه، اما مؤثر، در یادگیری زبان انگلیسی پیشرفت کنید و در عین حال از یادگیری لذت ببرید. برخی از اپلیکیشن‌های زبانی که می‌توانید نصب کنید عبارت‌اند از:

  • Doulingo
  • Memrise
  • FluentU
  • Busuu

کتاب، مجله و مقالات آنلاین به زبان انگلیسی بخوانید

با خواندن کتاب، مجله یا مقالات آنلاینی که به‌زبان انگلیسی نوشته‌ شده‌اند، درک مطلب خود از این زبان را بیش‌تر کنید. یکی از راه‌های عالی برای تمرینِ خواندن متون انگلیسی، خواندن نسخه‌های ترجمه‌شده کتابی است که قبلاً به زبان مادری‌تان نوشته شده است. جدا از آن، پیدا و دنبال کردن مجلات و رسانه‌های آنلاینی که به زبان انگلیسی فعالیت می‌کنند، می‌تواند به طور روزانه در بهبود دایره لغات‌تان نقش چشم‌گیری داشته باشد.

به سراغ برنامه‌های تلویزیونی و فیلم‌های مختلف بروید

درک شنیداری در اکثر آزمون‌های انگلیسی مورد آزمایش قرار می‌گیرد و یکی از سخت‌ترین بخش‌ها در این تعیین سطح های زبان انگلیسی است. با ورود به دنیای سینما و تلویزیون و تماشای برنامه‌های تلویزیونی مختلف، نه‌تنها می‌توانید با فرهنگ کشورهای مختلف آشنا شوید، بلکه اصطلاحات تخصصی و روزمره را بشنوید و یاد بگیرید. می‌توانید برای شروع به‌سراغ سریال‌های زیر بروید:

  • Friends
  • The Office
  • Game of Thrones
  • How I Met Your Mother
  • Rick & Morty
  • Family Guy

جمع‌بندی

دانستن سطح های زبان انگلیسی به شما کمک می‌کند بتوانید دوره‌ها و کتاب‌های مناسب سطح خود را برای ادامه مسیر یادگیری زبان انگلیسی انتخاب کنید. کتاب و کلاس‌هایی مناسب سطح شما هستند که یادگیری آنها برای شما نه خیلی دشوار و نه خیلی ساده است. مشهورترین شیوه برای تعیین سطح زبان انگلیسی مرجع چهارچوب مشترک اروپایی برای سطوح زبان‌های خارجی یا CEFR است. همچنین سطوح زبان انگلیسی CEFR در دانشگاه‌ها رزومه‌های کاری و برای مهاجرت بسیاری کاربردی و در تمام دنیا شناخته شده هستند.

انواع دیگری از سطح‌بندی برای زبان انگلیسی و سایر زبان‌ها در دنیا وجود دارد. بیشتر این سطح‌بندی‌ها توسط کشور خاصی ارائه شده و مورد تایید همان کشور هستند. بنابراین اگر برای مهاجرت یا تحصیل در کشور خاصی اقدام می‌کنید به سطح‌بندی آن کشور هم توجه کنید. اگر تجربه شرکت در آزمون‌های تعیین سطح های زبان انگلیسی را دارید، نظر خود را با ما در میان بگذارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.