تکنیک‌ها، منابع و جزئیات ریدینگ آیلتس

برای بسیاری از ما آزمون آیلتس یکی از سرنوشت‌سازترین امتحان‌های دوران تحصیلی و کاری محسوب می‌شود. برای موفقیت در آزمون آیلتس باید بتوانیم در هر کدام از چهار مهارت ریدینگ، رایتینگ، اسپیکینگ و لیسنینگ نمره بالایی کسب کنیم. هرکدام از این مهارت‌ها تکنیک‌ها و ترفندهای خاصی دارند که دانستنشان به ما در بدست آوردن نتیجه بهتر کمک می‌کند. در این مقاله قصد داریم شما را با جزئیات و نکات ریدینگ آیلتس آشنا کنیم.

تکنیک‌ها، منابع و جزئیات ریدینگ آیلتس

انواع ریدینگ

همانطور که می‌دانید دو نوع آزمون آیلتس با نام آیلتس جنرال و آکادمیک وجود دارد. این دو امتحان در بخش اسپیکینگ و لیسنینگ تفاوتی ندارند اما در دو قسمت ریدینگ و رایتینگ تفاوت‌هایی دارند. قبل از آنکه به تفاوت‌های دو آزمون ریدینگ بپردازیم بگذارید کمی از شباهت‌های آن دو بگوییم. ریدینگ آکادمیک و جنرال ۶۰ دقیقه طول می‌کشد و زمان اضافی برای انتقال پاسخ‌ها به پاسخنامه وجود نخواهد داشت. همچنین این آزمون چهل سوال را در سه بخش شامل می‌شود. هر سوال یک نمره دارد و انواع مختلفی مانند درست یا غلط، چند گزینه‌ای و پاسخ کوتاه را شامل می‌شود.

ریدینگ جنرال

در ریدینگ جنرال سه بخش وجود دارد. در بخش یک و دو ممکن است بیشتر از یک متن وجود داشته باشد. اما بخش سه به طور معمول تنها یک متن دارد. متن‌های موجود در آزمون به تدریج دشوارتر می‌شوند. در بخش اول یک، دو یا سه متن درباره انگلیسی روزمره وجود دارد. برای مثال این متن‌ها ممکن است درباره یک رستوران، باشگاه ورزشی محلی یا تبلیغ دوره‌های آموزشی باشد که بیشتر از آنکه توصیفی باشند در زندگی روزمره کاربردی خواهند بود.

بخش دوم هم می‌تواند چند متن داشته باشد. این متن‌ها در بیشتر موارد به شرایط کاری و یا پرداخت‌های مالی مربوط می‌شوند. اما قسمت آخر معمولا یک متن طولانی را شامل می‌شود که به نسبت باقی موارد بلندتر و دشوارتر است.

ریدینگ آکادمیک

در بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک موضوعات متن‌ها بیشتر دانشگاهی هستند تا روزمره و از میان کتاب‌ها و مجلات مختلف برداشت می‌شوند. البته هیچ‌کدام از متن‌ها تخصصی نیستند و برای افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه‌ها را دارند قابل درک هستند. سبک نوشتاری متن‌ها ممکن است استدلالی، توصیفی یا روایی باشد اما حداقل یکی از متون استدلال‌های مفصلی دارد.

نحوه محاسبه نمره

از آنجا که برخلاف بخش اسپیکینگ و رایتینگ پاسخ صحیح بخش ریدینگ آزمون آیلتس مشخص و در پاسخنامه‌ها موجود است، شما خیلی راحت می‌توانید نمونه سوال‌های ریدینگ آیلتس را دانلود کرده و به آنها جواب دهید. سپس با توجه به پاسخنامه نمره خود را از چهل محاسبه کنید. نحوه نمره دهی ریدینگ آیلتس در آزمون جنرال و آکادمی کمی متفاوت است. در جدول زیر نحوه نمره‌دهی هر دو آزمون آورده شده است. می‌توانید نمره خود را با توجه به جدول زیر به نمره از ۹ تبدیل کنید.

نمره از ۹
نمره آزمون آکادمیکنمره آزمون جنرال
۹۳۹-۴۰۴۰
۸/۵۳۷-۳۸۳۹
۸۳۵-۳۶۳۷-۳۸
۷/۵۳۳-۳۴۳۶
۷۳۰-۳۲۳۴-۳۵
۶/۵۲۷-۲۹۳۲-۳۳
۶۲۳-۲۶۳۰-۳۱
۵/۵۱۹-۲۲۲۷-۲۹
۵۱۵-۱۸۲۳-۲۶
۴/۵۱۳-۱۴۱۹-۲۲
۴۱۰-۱۲۱۵-۱۸
۳/۵۸-۹۱۲-۱۴
۳۶-۷۹-۱۱
۲/۵۴-۵۶-۸
نحوه نمره‌دهی آزمون ریدینگ آیلتس

انواع سوالات ریدینگ آیلتس

در بخش ریدینگ آیلتس یازده نوع سوال مختلف وجود دارد که باید برای حل هرکدام از آنها آماده باشید:

  1. سوالات چند گزینه‌ای: در این سوالات باید از بین چند گزینه پاسخ یا پاسخ‌های صحیح را انتخاب کنید.
  2. سوال‌های درست یا غلط: در این سوالات باید ببینید اطلاعات سوال درست است یا غلط یا در متن نیامده است.
  3. سوالات بله یا خیر: در این سوالات باید تشخیص دهید اطلاعات سوال با اطلاعات موجود در متن مطابقت دارد یا نه و یا اصلا در متن نیامده است.
  4. تطبیق اطلاعات: در این سوالات نیاز است تا اطلاعات خاصی را در متن پیدا کرده و در کادر مورد نظر بنویسید.
  5. تطبیق سرتیترها: در این سوالات به شما تعدادی سرتیتر داده می‌شود که باید با پاراگراف‌های موجود در متن تطبیق دهید.
  6. تطبیق ویژگی‌ها: در این سوالات باید اطلاعات خواسته شده را با فهرستی از گزینه‌ها مطابقت دهید. ممکن است برخی گزینه‌ها استفاده نشوند و گزینه‌های دیگری بیش از یک بار استفاده شوند.
  7. تطبیق جملات: در این سوالات نیمی از جمله در اختیار شما قرار می‌گیرد و شما موظف هستید نیمه دیگر آن را با استفاده از گزینه‌های موجود کامل کنید.
  8. کامل کردن جملات: در این سوالات شما باید جملات ناقص را با تعداد محدودی کلمه کامل کنید.
  9. خلاصه، یادداشت، جدول، تکمیل نمودار: در این سوالات خلاصه‌ای از متن به شما داده می‌شودکه ممکن است به صورت متن، جدول یا نمودار باشد و شما باید آن را با اطلاعات متن کامل کنید.
  10. برچسب نمودار: در این سوالات شما باید برچسب‌های خالی را با تعداد محدودی از کلمات پر کنید.
  11. پاسخ کوتاه: برای این سوالات شما باید پاسخی در حد یک یا چند کلمه یا عدد بنویسید.

ترفندها و نکات ریدینگ آیلتس

برای موفقیت در امتحان ریدینگ آیلتس لازم است سطح زبان عمومی شما تا حد مورد نیاز پیشرفته باشد. اما به جز این یادگیری تکنیک های ریدینگ آیلتس نیز بسیار مهم و کاربردی خواهد بود. با دانستن ویژگی‌های آزمون و روش‌هایی برای حل سریع‌تر آن شما می‌توانید به بالاترین نمره‌ای که در توانتان است دست پیدا کنید.

زمان‌بندی برای امتحان

شما در مجموع برای سه تسک ریدینگ ۶۰ دقیقه زمان دارید. بنابراین باید طوری زمان‌بندی کنید که برای هر تسک بیشتر از بیست دقیقه زمان صرف نکنید. هرچند متن‌های موجود در بخش‌های اول ساده‌تر و کوتاه‌ترند. بنابراین بهتر است آنها را در زمان کمتری به پایان رسانده و وقت بیشتری را به بخش پایانی اختصاص دهید. زمانی که قصد دارید نمونه سوال ریدینگ آیلتس را حل کنید. سعی کنید این کار را در همان زمان ۶۰ دقیقه آزمون انجام دهید تا به زمان‌بندی امتحان عادت کنید.

موضوعات امتحان

با توجه به اینکه خودتان را برای کدام امتحان آماده می‌کنید سعی کنید مطالبی که مربوط به امتحان است را مطالعه کنید. برای مثال بیشتر افرادی که در امتحان آیلتس آکادمیک شرکت می‌کنند، قصد دارند در دانشگاه ثبت نام کنند. به همین دلیل متن‌های ریدینگ آیلتس آکادمیک از مجله‌ها، روزنامه‌ها و ژورنال‌های که برای افراد غیرمتخصص نوشته شده می‌آید. مثلا امکان دارد در متن‌ها از جدول‌ها یا نمودارهای مختلف استفاده شود و حتما بحث‌های منطقی و استدلالی در جایی از متون وجود خواهد داشت.

اما اگر برای آیلتس جنرال آزمون می‌دهید به سراغ متن‌های عمومی بروید. برای مثال اطلاعیه‌ها، تبلیغات و جدول‌های زمان‌بندی را بخوانید. همچنین خواندن مطالب مربوط به کاریابی، استخدام و موارد مربوط به شغل هم توصیه می‌شود. به‌علاوه می‌توانید مطالب عمومی مجلات، روزنامه‌ها و کتاب‌های داستانی یا غیر داستانی را مطالعه کنید.

پیدا کردن اطلاعات مهم

یکی از تکنیک های ریدینگ آیلتس پیدا کردن اطلاعات مهم است. برای موفقیت در آزمون لازم نیست تک‌تک کلمات موجود در متن را بفهمید. کافیست متن را به صورت کلی درک کنید و اطلاعات مهم و کلمات کلیدی را از دل آن پیدا کنید. بعد از چند بار تمرین با نمونه سوال‌ها متوجه می‌شوید که کدام بخش از متن اهمیت بیشتری دارد و کدام اطلاعات مفید و کاربردی هستند. سپس می‌توانید به جای درگیر شدن با تک‌تک کلمات بر روی پیدا کردن اطلاعاتی که برای پاسخ به سوال‌ها مهم هستند تمرکز کنید.

نکات مهم در جلسه امتحان

زمانی که سر جلسه امتحان ریدینگ آیلتس بودید به موارد زیر توجه کنید:

  • قبل از جواب دادن به سوال‌ها دستورالعمل سوال را با دقت بخوانید. دقت کنید برای پاسخ به هر سوال اجازه دارید تا چند کلمه پاسخ بنویسید یا برای سوال‌های چند گزینه‌ای اجازه دارید تا چند گزینه را انتخاب کنید.
  • اگر پاسخ سوالی را نمی‌دانستید روی آن متوقف نشوید. اگر روی یک سوال زمان زیادی بگذارید وقت نمی‌کنید به همه سوال‌ها پاسخ دهید. از روی سوالی که نمی‌دانید بگذرید و در انتهای آزمون به آن برگردید.
  • پاسخ سوال را خالی نگذارید. ممکن است زمانی بین دو گزینه شک داشته باشید یا از جواب خود مطمئن نباشید. در این صورت حتما جواب حدسی خود را بنویسید. در امتحان آیلتس بابت پاسخ غلط نمره اضافی از شما کم نمی‌شود. پس شانس خود را امتحان کنید. حتی شاید نمره بهتری گرفتید.
  • بعد از اتمام هر بخش پاسخنامه را کامل کنید. در پایان آزمون زمانی برای انتقال اطلاعات به پاسخنامه وجود نخواهد داشت، پس بهتر است پاسخنامه را زودتر پر کنید تا وقت کم نیاورید.

اگر قصد دارید زبان عمومی خود را تقویت کرده و سپس به سراغ آیلتس بروید، مدرسه زبان آموزال دوره‌های آموزشی بسیاری دارد که شما را در کوتاه‌ترین زمان به هدفی که دارید، می‌رسانند.

منابع اینترنتی برای تقویت ریدینگ آزمون آیلتس

تنها خواندن نمونه‌سوال‌ها و نمونه متن‌های آیلتس برای موفقیت در آزمون کافی نیست. به جای این کار بهتر است منابع خواندنی خوبی برای خود داشته باشید تا با کمک آنها دایره لغات و درک مطلب خود را بهبود ببخشید. برای مثال یک روزنامه به زبان انگلیسی تهیه کنید و به نوبت مقالات موجود در آن را مطالعه کنید، کلمات جدید را یاد بگیرید و سعی کنید چیزهایی را که می‌خوانید درک کنید. خواندن کتاب‌های انگلیسی و هر منبع انگلیسی که نگارش مناسب و دایره لغات قوی دارد برای شما مفید خواهد بود.

یکی از منابع مفید مجله New Scientist است. این مجله علمی که در کشور انگلیس تولید می‌شود منبع بسیاری از متون آزمون‌های قبلی آیلتس بوده است و در تکه‌های مقالات آن در کتاب‌های ریدینگ آیلتس هم پیدا می‌شود. National Geographic هم یکی دیگر از منابع مناسب برای مطالعه است که مقالاتی با موضوعات جغرافیا، فرهنگ، حیوانات، محیط زیست، سفر و ماجراجویی دارد.

همچنین برای مطالعه بیشتر می‌توانید به سایت‌های خبری مانند BBC News سر بزنید تا به مقالات خبری دسترسی داشته باشید. در نهایت هرچه مطالب متنوع‌تری بخوانید و درک  مطلب بهتری داشته باشید نتیجه بهتری خواهید گرفت.

بهترین کتاب های ریدینگ آیلتس

علاوه بر مطالب بالا قطعا کتاب‌های ریدینگ آیلتس هم منابع خوبی برای این آزمون خواهند بود. برای تقویت دایره لغات خود می‌توانید از کتاب Vocabulary for IELTS کمک بگیرید. این کتاب یکی از کتاب‌های رسمی کمبریج است که تمرینات بسیاری برای یادگیری لغات دارد. تمرکز این کتاب بر روی ریدینگ آیلتس است و در این زمینه به عنوان یکی از بهترین کتاب‌ها شناخته می‌شود.

یکی از کتاب‌های معتبر برای ریدینگ آیلتس کتاب Collins Reading for IELTS  است. این کتاب برای کسانی که نمره‌ای در حدود ۵ یا ۵/۵ دارند و قصد دارند سطح خود را به نمره ۶/۵ برسانند، طراحی شده است. در کتاب دوازده درس وجود دارد که متناسب با آزمون طراحی شده‌اند. با مطالعه این منبع می‌توانید دایره لغات خود را گسترده‌تر کنید و ایده‌هایی درباره موضوعات مختلف موجود در آزمون آیلتس کسب کنید.

هیچ زبان‌آموزی نباید کتاب‌های تست IELTS از کمبریج را از دست بدهد. این کتاب‌ها شامل آزمون‌های آیلتس قدیمی‌تر هستند که می‌توانید در خانه به‌عنوان آزمون آزمایشی انجام دهید. در حال حاضر شماره ۱۵ این کتاب در بازار موجود است. بهتر است در هر زمان یکی از آخرین شماره‌های این منبع را تهیه کنید که آزمون‌های آزمایشی جدیدتری در اختیار داشته باشید.

بهترین کتاب های ریدینگ آیلتس

نمونه سوالات ریدینگ آیلتس

خوشبختانه نمونه سوالات بسیاری از آزمون آیلتس در سایت‌ها و کتاب‌های مختلف پیدا می‌شود. چه برای آزمون جنرال تلاش می‌کنید و چه خود را برای آزمون آکادمیک آماده می‌کنید، می‌توانید تعدادی از نمونه سوال‌ها با جواب آنها را در سایت takeielts.britishcouncil.org پیدا کنید.

در آخر مطالعه برای آزمون آیلتس به زمان و پشتکار بسیاری احتیاج دارد. برای موفقیت در بخش ریدینگ نیاز دارید تا هم استراتژی‌های مناسب آزمون را بیاموزید و هم دایره لغات، درک مطلب و زبان عمومی قوی داشته باشید. تا به حال تجربه شرکت در آزمون آیلتس را داشته‌اید؟ چه توصیه دیگری برای موفقیت در ریدینگ آیلتس دارید؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.