چگونه یک طراح لباس حرفه‌ای شویم؟

میلیون‌ها نفر رویای ورود به صنعت طراحی مد را در سر دارند اما تعداد معدودی هستند که می‌توانند به عنوان یک طراح لباس حرفه‌ای شناخته شوند. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید چه چیزی باعث این تفاوت می‌شود؟ این سوال را از خود می‌پرسید که چگونه یک طراح لباس حرفه‌ای شویم و به دنبال جواب آن هستید. پاسخ واقعا ساده است، عزم راسخ و انجام حرکات درست در طول مسیر کلید طراح شدن شما است. طبیعی است که فرض کنید افراد حرفه‌ای این صنعت به صورت تصادفی موفق شده‌اند. با این حال در واقعیت اکثر قریب به اتفاق آن‌ها مجبور بودند به سختی کار کنند تا بتوانند پله‌های این نردبان را یکی یکی طی کنند.

با وجود همه این سختی‌ها، خبر خوب این است که برای کسانی که مایل به سرمایه گذاری روی زمان و تلاش خود باشند و بتوانند تعهد کافی نشان دهند، این مسیر باز است. صنعت طراحی فشن در پیش روی شما قرار دارد. بنابراین با در نظر گرفتن این موضوع، آن چه در این مقاله از آموزال گفته شده را به دقت مطالعه کنید. موارد پیش رو، نکات ضروری برای هر کسی است که علاقه دارد روزی به یک طراح مد تبدیل شود.

طراحان مد چه کارهایی انجام می‌دهند؟

طراحان مد، لباس‌ها و اکسسوری‌های مختلف را ایجاد و طراحی می‌کنند. آن‌ها ممکن است در زمینه های فشن، پوشاک آماده، لباس‌های فست فشن، لباس ورزشی یا لباس شب تخصص داشته باشند. اگر می‌خواهید که تبدیل به یک طراح لباس حرفه‌ای شوید، باید روی ترندهای مختلف تحقیق کنید. اغلب هم به کمک نرم افزار طراحی‌ها را انجام داده و در پروژه‌های مختلف با طراحان متعدد همکاری می‌کنید. در ابتدای یک پروژه طراحی، طراحان مد شروع ساخت طرح‌ها اولیه کرده و روی منسوجات مورد نظر خود تحقیق می‌کنند. با تکمیل این بخش‌ها نمونه اولیه کار آماده می‌شود.

مانکن‌های طراحی لباس - طراحان مد چه کازهایی انجام می‌دهند؟.

برخی از طراحان، کالکشن‌ها یا لاین‌های تولید لباسی را تاسیس می‌کنند که موضوع یا کانسپت خاصی را به نمایش می‌گذارد. آن‌ها آیتم‌هایی را برای نمایش در هفته‌های مد نیویورک، پاریس، میلان و لندن طراحی می‌کنند. طراحان دیگر برای برندهای بزرگ کار کرده و با اشتراک گذاشتن ایده‌های خود به مدیران خلاقیت، لاین‌های لباس فصلی را برای برند طراحی می‌کنند. اگر تمایل به آشنایی بیشتر با کالکشن سازی و بررسی نمونه کالکشن‌های موفق هستید می‌توانید به مقاله کالکشن سازی چیست مراجعه کنید.

علاوه بر آموزش مد، بسیاری از طراحان مهارت‌های بازاریابی و کسب و کار را نیز یاد می‌گیرند. تجربه تجارت مد به این افراد کمک می‌کند تا آیتم‌های تولید شده خود را در موسسات خرده فروشی برای فروش در معرض دید مشتریان قرار دهند.

طراحان لباس کجا می‌توانند کار کنند؟

طراحان فشن برای برندهای بزرگ مد در بخش‌های عمده فروشی و تولید کار می‌کنند. در این موقعیت‌ها، پوشاک و اکسسوری‌های مختلفی تولید می‌کنند که برندها بین خرده فروشان توزیع می‌کنند. تقریبا یک چهارم طراحان مد در موقعیت‌های کاری فریلنسری کار کرده و با مشتریان قرارداد می‌بندند. برخی از این طراحان، لاین اختصاصی لباس‌های خود را راه اندازی کرده یا لباس‌های سفارشی High-end تولید می‌کنند.

محیط و فضای کاری یک طراح لباس.

این شغل اغلب به ساعات طولانی و سفر نیاز دارد به خصوص در زمان‌های نزدیک به فشن‌ شوها، هم فشار کاری زیادتر بوده و هم باید به شهرها و کشورهای مختلف سفر کنید.

مهارت‌های مورد نیاز یک طراح لباس حرفه‌ای

مشاغل مرتبط با مد نیاز به مهارت‌های مختلفی دارند. طراحان از خلاقیت و حساسیت‌های هنری خود برای ایجاد طرح‌ها استفاده می‌کنند. این حرفه به مهارت‌های ارتباطی قوی، توانایی همکاری و دیدگاهی مبتنی بر جزئیات نیاز دارد. مهارت‌های سخت هم مانند توانایی استفاده از نرم افزارهای طراحی، آموزش ساخت لباس و دانش عمیق درباره پارچه نیز به طراح کمک می‌کند.

دانشجویانی که قصد دارند کسب و کار مد خود را تاسیس کنند به مهارت‌های بازاریابی، فروش، تبلیغات و مدیریت قوی نیاز دارند. طراحان فریلنسر از مهارت‌های فروش و توسعه محصول استفاده می‌کنند تا مشتریان خود را درک کنند و طرح‌های مورد نظر آن‌ها با ایجاد کنند. به طور کلی، طراحان مد باید شور و خلاقیت خود را با دانش فنی و تجاری متعادل کنند.

مهارت‌های مورد نیاز یک طراح لباس حرفه‌ای.

مهارت‌های نرم مورد نیاز:

  • درک هنری
  • خلاقیت
  • ارتباطات موثر
  • توجه به جزئیات
  • توانایی کار گروهی

مهارت‌های سخت مورد نیاز:

دوره آموزش جامع طراحی لباس آموزال، از آموزش‌هایی می‌باشد که نه تنها به صورت جامع و اصولی مهارت‌های مورد نیاز در طراحی لباس را از آن یاد می‌گیرید، بلکه با متصل کردن شما به بازار کار و فرصت کارآموزی مناسب می‌تواند شمارا در مسیر تبدیل شدن به یک طراح مد و لباس جلو بیندازد و در کنار این شرایط، در پایان دوره آموزشی شما قادر به دریافت مدرک معتبر و بین‌المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خواهید بود. پس همین حالا به این دوره سر بزنید!

گام‌های مهم برای تبدیل شدن به یک طراح لباس حرفه‌ای

کسب مدرک طراحی مد می‌تواند به طراحان کمک کند تا حرفه خود را راه اندازی کنند اما مدرک به تنهایی نمی‌تواند موفقیت را تضمین کند. طراحان مد باید به دنبال ساخت نمونه کارهای قدی باشند و تجربه کاری و شبکه ارتباطی خود را برای ورود به صنعت بسازند. شما به عنوان طراح باید هویت برند، زیبایی شناسی و جایگاه خود را در صنعت بدانید.

تصویرسازی در طراحی لباس.

طراحان مد موفق راه خود را رو به سمت جلو می‌برند. بسیاری قبل از ورود به یک برنامه مد شروع به یاد گرفتن مهارت‌های مختلف می‌کنند. یادگیری نحوه خیاطی، پیروی از روند مد و تمرین با نرم افزارهای طراحی همگی به طراحان آینده کمک می‌کند تا در فضای رقابتی پیشرفت کنند. پس از کسب مهارت، اغلب به عنوان استایلیست و دستیار طراح کار خود را شروع می‌کنید.

برای طراحی لباس سخت درس بخوانید

حتی با وجود تمام خلاقیت‌ها و بینش‌های موجود در جهان، مطالعه فشن یک قدم اساسی در ورود به آن است. اینکه بدانید چگونه یک طراحی چشمگیر داشته باشید یک موضوع مهم است اما جنبه دیگر مساله این است که بدانید چگونه باید کار و مهارتتان را به دیگران نشان دهید. این روزها، دوره‌های زیادی در زمینه طراحی فشن وحود داشته که می‌توانید حتی با سخت‌ترین و شلوغ‌ترین برنامه کاری هم آن‌ها را هماهنگ کنید. هرچقدر که صنعت و این حرفه را بیشتر بشناسید، احتمال اینکه به هدف بزرگ‌تری برسید هم بیشتر می‌شود.

تجربه کاری کسب کنید

کارفرمایان اغلب بیشتر مایل هستند افرادی را استخدام کنند که تجربه عملی بیشتری دارند. این مساله به نفع شما است زیرا مدرک فشن خود را از هر موسسه و دانشگاهی که دریافت کرده باشید، لازم است تا تجربه عملی کافی داشته باشید. تجربه کاری ارزشمند به این معنا بوده که بدانید در ابتدای کار باید وظایفی را به صورت رایگان انجام دهید. با توجه به اینکه این موضوع در رزومه شما خود را نشان می‌دهد، بهتر است به صورت موقتی نسبت به دریافت حقوق چشم پوشی کنید. داشتن فرصتی که بتوانید مهارت‌ها، استعدادها و اشتیاق خود را نشان دهید بسیار ارزشمند است.

نمونه‌ای از فشن شو.

نام تجاری خود را بسازید

ساختن برند شخصی به این معنی است که دقیقا بدانید که قصد دارید چه کاری انجام دهید. برای پاسخ به این سوال که چگونه یک طراح لباس حرفه‌ای شویم باید تصویری که براساس آن کار می‌کنید را به شکل واضح جلوی چشم خود مجسم کنید. شما باید به معنای واقعی کلمه برند خود را به صورت ۲۴ ساعته زندگی کنید و کاری را که انجام می‌دهید جدی بگیرید. اینکه چگونه برند خود را بسازید، بازار هدف شما چه کسانی هستند، فرصت‌های در دسترس و چالش‌های پیش روی چیست از موضوعاتی بوده که باید روی آن‌ها تمرکز کنید.

در دنیای مد و فشن واقع بین باشید

سعی کنید همیشه به یاد داشته باشید که موفقیت هیچوقت یک شبه اتفاق نمی‌افتد. بنابراین اگر می‌خواهید در مسیر طراح لباس حرفه‌ای شدن، قدم بردارید باید صبور باشید و انتظارات خود را متناسب با سطح کاری و حرفه‌ای نگه دارید. این مسیر طولانی و سخت خواهد بود اما نتیجه شگفت انگیز است.

از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید

رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای کمتر کردن هزینه‌های بازاریابی و روابط عمومی شما عنصر بسیار مفیدی هستند. اگر بتوانید در این فضا قوی ظاهر شده و دنبال کننده‌های زیادی داشته باشید می‌توانید نفوذ خوبی هم روز مخاطب داشته باشید. رسانه‌های اجتماعی این فرصت را به شما می‌دهند که در مقابل مخاطبان جهانی قرار بگیرید و این کار هزینه‌ای برای شما نداشته باشد. شبکه‌هایی مانند اینستگرام می‌توانند بازاریابی فوق العاده قدرتمندی را برای شما انجام داده و به جای دریافت پول، زمان شما را طلب می‌کنند.

طراح لباس.

آمادگی شکست در مسیر طراح لباس شدن را داشته باشید

برخلاف تصور رایج، صنعت مد فقط فشن شو‌ها و عکاسی برای مجلات معروف نیست. در طول این مسیر، شکست یک اتفاق اجتناب ناپذیر است که باعث می‌شود شما یاد بگیرید. موفقیت در صنعت فشن به معنای داشتن یک اراده آهنین بوده زیرا بسیاری از افراد در این حوزه هیچ کمکی به شما نمی‌کنند حتی ممکن است بسیاری اوقات جلوی موفقیت شما را هم بگیرند.

گروهی کار کردن را بلد باشید

اگر قصد دارید تا برند و کسب و کار خود را به بالاترین سطح ممکن برسانید، واقعا باید به فکر همکاری با حداقل یک نفر دیگر باشید. داشتن یک شریک تجاری برای مشورت کردن درباره ایده‌ها و به طور کلی کمک به هر مرحله از فرآیند، می‌تواند از هر دارایی دیگری برای شما ارزشمندتر باشد. به افرادی مانند کریستوفر کین و خواهرش تامی، مارک جیکوبز و رابرت دافی، الکساندر وانگ و برادرش دنیس فکر کنید. این افراد طراحان بزرگی هستند که همگی همراه و شریکی در کار داشته‌اند.

تصویرسازی در طراحی لباس.

 جسارت داشته باشید

بر کسی پوشیده نیست که صنعت مد جایی برای افراد خجالتی ندارد. در واقع برعکس، برای اینکه در معرض توجه قرار بگیرید باید تا آن جا که ممکن است چهره خود را نمایش دهید. روشی که شما خودتان را معرفی می‌کنید و از هر فرصتی برای برقراری ارتباط با دیگران بهره می‌گیرید، تاثیر مستقیمی بر نحوه تفسیر دیگران از برند شما خواهد داشت. شما باید آماده باشید و بتوانید همیشه در مورد برند، چشم انداز و ارزش‌های خود صحبت کنید.

به دنبال موقعیت‌های شغلی خوب باشید

پیدا کردن موقعیت‌های شغلی خوب و سطح بالا، آن هم در ابتدای کار طراحی سخت است. بنابراین باید بتوانید تمام تلاش خود را به کار بسته و به دنبال شغل مناسبی باشید. این شغل هم می‌تواند سودآوری مالی برای شما داشته باشد و هم تضمین می‌کند که تجربه ارزشمندی در این مدت به دست می‌آورید.

طراح لباس حرفه‌ای.

تقاضای فعلی بازار طراحی لباس را در نظر بگیرید

در حالی که پیروی از علاقه و استعدادهای اولیه خودتان بسیار مهم است، باید تقاضای فعلی بازار را هم در نظر بگیرید. دلیل این امر، این است که اگر تصمیم دارید تا تبدیل به یک طراح لباس حرفه‌ای شوید، هر سال با رقابت‌های جدیدی روبرو می‌شوید. بنابراین باید بتوانید در حوزه‌ای فعالیت کنید که به اصطلاح دریای آبی‌تری داشته باشد. در این صورت بهتر می‌توانید پیشرفت کنید و هر چقدر که رقابت کمتر باشد، شانس موفقیت شما بیشتر خواهد بود.

قدم اول را بردارید

اگر فکر می‌کنید که برندهای شناخته شده برای استخدام شما صف کشیده‌اند، سخت در اشتباهید. برعکس شما باید جسور باشید و به جای ارسال رزومه، شیوه جدیدی برای ارائه خود به این برندها انتخاب کنید. برخی از افراد تازه کار، گاهی اوقات پروازهای طولانی از یک کشور به یک کشور دیگر دارند تا بتوانند نمونه کارهای خود را به صورت دستی تحویل برند بدهند. درست است که این رویکرد هزینه زیادی برای شما دارد اما مطمئن باشید که نتیجه مثبت خواهد بود.

نمونه‌ای از دیزاین‌های انجام شده در طراحی لباس.

انعطاف پذیر بمانید

سعی کنید گزینه‌های پیش روی خود را بیش از حد محدود نکنید و از همین الان تصمیم نگیرید که در کجا و چه جایگاهی قرار است کار کنید. ممکن است هدف شما نیویورک باشد اما مایل به کار در کشورهای اسپانیا، آلمان و ژاپن هم باشید. در این صورت چون دامنه خود را گسترده نگه داشته‌اید، احتمال دریافت پیشنهاد کاری هم برای شما بیشتر خواهد بود.

قدرت شبکه سازی را دست کم نگیرید

تعریفی در صنعت مد وجود دارد که می‌گوید کسانی را که در این حوزه می‌شناسید ارزشمندتر از چیزهایی است که می‌دانید. دقیقا به این مطلب اشاره می‌کند که باید از همان ابتدا به دنبال شبکه سازی و ساخت ارتباطات قوی در حوزه فشن باشید. شماره تلفن و آدرس ایمیل خود را در هر جایی که می‌توانید قرار دهید تا با افراد جدیدتر این صنعت آشنا شوید. در ایونت‌ها شرکت کنید و هرگز فرصت ایجاد تماس و ارتباطات جدید را از دست ندهید.

پروفایل خود را به روز کنید

ناگفته نماند که هرکسی که به شما و برند شما علاقمند باشد، قبل از اینکه پیشنهاد کاری بدهد قطعا حساب‌های کاربری رسانه‌های اجتماعی شما را بررسی می‌کند. شما واقعا هرگز نمی‌دانید که چه کسی ممکن است در هر زمان و موقعیتی به پروفایل شما سر بزند. بنابراین بهتر است در همین قدم اول این را به خاطر داشته باشید که به روزرسانی اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این مطمئن شوید که در سایت‌های تخصصی این حوزه مانند Fashion United و Fashion Industry Network فعال هستید.

نمونه‌هایی از تصویرسازی لباس در طراحی مد.

پورتفولیو خود را بسازید

همراه با وب سایت کسب و کار شما که برجسته‌ترین نمونه کارهای شما را نشان می‌دهد، باید تا حد امکان در سایت‌های ساخت پورتفولیو ثبت نام کنید. چند نمونه از آن‌ها عبارتند از:

  • Arts Thread
  • Coroflot
  • Style Portfolios

همه این سایت‌ها به طور قابل توجهی احتمال دیده شدن پورتفولیو شما را افزایش می‌دهند. اگر خودتان توانایی ایجاد یک پورتفولیو برجسته آنلاین را ندارید،‌ باید آن را به فرد متخصصی بسپارید و یا به کمک مقاله چگونه پورتفولیو طراحی لباس بسازیم، پورتفولیو خود را درست کنید.

با خودتان صادق باشید

هنگامی که دیدگاه شخصی خود را مشخص کردید، ضروری است که مانند چسب به آن بچسبید. اگر در هر نقطه‌ای از آن مشخص شد که شما به دلایل کاملا تجاری و حرفه‌ای قرار است تغییر اساسی بدهید، این را در نظر بگیرید که ممکن است اعتبارتان را از دست بدهید. مدیران طراحی و مدیران استخدام دائما به دنبال کسانی هستند که نه تنها زیبایی شناسی و دیدگاه منحصر به فرد خود را دارند، بلکه بی‌وقفه به چیزی که به آن اعتقاد دارند متعهد هستند.

دست از تحقیقات برندارید

قبل از اینکه حتی در مورد معرفی خود به یک کارفرمای بالقوه فکر کنید، تحقیقات گسترده‌ای انجام دهید و تا آن جا که ممکن است درباره برند و کالکشن‌های آن اطلاعات کسب کنید. به عنوان یک طراح لباس حرفه‌ای، از شما انتظار می‌رود که با تمام پیشرفت‌های کلیدی، نه تنها برند را به خوبی بشناسید بلکه با سبک کاری اغلب طراحان بزرگ هم همگام باشید. به همین دلیل کارفرمایان دوست دارند ببینند که شما فعالانه کار می‌کنید و با آخرین روند‌ها و صنعت به خوبی هماهنگ هستید.

اندازه گیری ابعاد مانکن به کمک متر در طراحی لباس.

مهارت‌های عملی خود را تقویت کنید

اگر از قبل با طراحی، خیاطی و مکانیزم‌های عملی طراحی مد آشنا نیستید، قبل از اینکه به دنبال یک موقعیت حرفه‌ای باشید باید این موارد را یاد بگیرید. فراموش نکنید که کلاس‌ها و دوره‌های بی‌شماری در دنیا هستند که به شما این مهارت‌ها را یاد داده و سرعت پیشرفت شما را بیشتر می‌کنند.

ذهنیت تجاری داشته باشید

آخرین مورد اما نه کم اهمیت‌ترین آن‌ها، این است که همیشه به یاد داشته باشید که با تبدیل شدن به یک طراح مد، خود و برندتان را به یک تجارت زنده تبدیل می‌کنید. اگر اولین قدم درباره راه اندازی کسب و کار را ندارید، به سختی می‌توانید از آن بربیایید. از تولید و بازاریابی گرفته تا بودجه بندی و روابط عمومی، هیچکدام مسئولیت مستقیم شما نیست. بنابراین باید برای هر بخش متخصص آن را استخدام کنید تا برند شما مسیر موفقیت را طی کند.

سخن پایانی

درست است که صنعت فشن بسیار رقابتی بوده و موفقیت در‌ آن سخت است اما این به آن معنا نیست که نمی‌توانید هیچوقت موفق شوید. با صبوری و طی کردن همه این گام‌ها می‌توانید به کسب تجربه پرداخته و در طی چندین سال به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کنید. مشاغل این حوزه نیاز به مهارت‌های متنوعی دارند. شما باید در قدم اول درک هنری از فشن داشته باشید، بعد از آن خلاقیت عنصر کلیدی محسوب می‌شود. در آخر نیز مهارت‌های بیزینسی کمک می‌کند تا بتوانید یک کسب و کار حرفه‌ای داشته باشید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.