نرم افزار آموزش زبان انگلیسی و چیزهایی که در مورد آن نمیدانید
یادگیری زبان انگلیسی در چند سال اخیر به یکی از مهمترین اولویتهای آموزشی تبدیل شده است. چراکه دانستن این زبان میتواند تاثیر مهمی در آینده شغلی و تحصیلی هرکدام از ما داشته باشد. با پیشرفت تکنولوژی راههای یادگیری زبان هم پیشرفت کرده است. بسیاری از مردم بهخصوص نسل جوانتر ترجیح میدهند در مسیر یادگیری خود از فنآوریهای جدید استفاده کنند. نرم افزار آموزش زبان انگلیسی هم یکی از راههای تازه برای یادگیری است که حالا در دسترس تمام کاربران موبایلهای هوشمند و کامپیوترهای شخصی قرار گرفته است. اما کدام نرمافزار برای ما مناسب است؟ اصلا آیا استفاده از یک نرمافزار برای یادگیری یک زبان تازه کافی است؟
آنچه در تبلیغات به ما نمیگویند
اگر تبلیغات نرمافزارهای آموزش زبان را باور کنیم تسلط به یک زبان تازه به اندازه نوشیدن یک لیوان آب خنک در وسط تابستان ساده و دلچسب خواهد بود. فقط کافیست روزی ده یا بیست دقیقه از وقت خود را صرف پر کردن جاهای خالی و حفظ کردن فلشکارتهای نرمافزار محبوبتان کنید. اما واقعیت آموزش زبان پیچیدهتر و ناامیدکنندهتر از این است. در حقیقت مسلط شدن به زبان با هر روشی به روزی چند ساعت مطالعه در طول یک یا دو سال نیاز دارد. پس گول تبلیغات را نخورید و برای یادگیری زبان انگلیسی کفشهای آهنین خود را بپوشید.
شاید تا همینجا کمی ناامید شده باشید اما بد نیست بدانید شروع یادگیری زبان با روزی پانزده دقیقه فکر چندان بدی نیست. هرچه بیشتر وقت بگذارید زودتر به نتیجه مطلوب میرسید اما اگر فرصت کافی ندارید، یادگیری زبان را کنار نگذارید. با روزی پانزده دقیقه و استفاده از یک اپلیکیشن شروع کنید. میتوانید به تدریج تکنیکهای دیگر را به برنامه خود اضافه کنید.
آنچه یک نرم افزار آموزش زبان انگلیسی به ما یاد میدهد
به طور کل یک نرم افزار آموزش زبان انگلیسی میتواند شما را از پایه با زبان انگلیسی آشنا کند. برخی از این نرمافزارها در ابتدای ورود سیستمی برای تعیین سطح دارند. به این ترتیب شما آموزش زبان را از سطح خودتان آغاز خواهید کرد. نرمافزارها میتوانند شما را برای مکالمات عمومی آماده کنند. مثلا اگر قرار است به یک کشور دیگر سفر کنید و میخواهید در رستوران یک غذا سفارش دهید، مکالمه چندان پیچیده و غیرقابل پیشبینی پیشرو ندارید. پس اگر این مکالمه را با کمک یک اپلیکیشن از قبل تمرین کرده باشید کمک بزرگی برای شما خواهد بود.
بیشتر برنامههای آموزش زبان به شما کمک میکنند تا از سطح پایه به سطحی نزدیک به متوسط برسید. ممکن است شما در ابتدای مسیر یادگیری باشید و بخواهید کلمات ابتدایی و عبارات عمومی مورد استفاده در زبان انگلیسی را بیاموزید؛ در این صورت نصب یک نرم افزار آموزش زبان انگلیسی میتواند ایده خوبی باشد.
آنچه یک نرم افزار آموزش زبان انگلیسی به ما یاد نمیدهد
وقتی تنها از یک نرمافزار برای یادگیری زبان انگلیسی استفاده میکنید هیچوقت یک مکالمه واقعی را تجربه نخواهید کرد. در مکالمات واقعی انگلیسی شما با لحنها و لهجههای مختلف روبهرو خواهید شد. در یک مکالمه طبیعی بهسخت میتوانید آنچه را که طرف دیگر مکالمه خواهد گفت، پیشبینی کنید. پس به تسلط بسیار زیادی احتیاج خواهید داشت. همچنین نرم افزار آموزش زبان انگلیسی شما را برای مکالمات پیچیده و تخصصی آماده نمیکند. مثلا یک مکالمه کاری یا تحصیلی درباره اقتصاد یا شیمی چیزی نیست که با استفاده از یک نرمافزار یاد بگیرید.
علاوه بر این اگر میخواهید زبان را به صورت تخصصی و برای امتحانهایی مانند تافل و آیلتس یاد بگیرید نیاز دارید تا تمام مهارتهای زبانی خود را تقویت کنید. برای مثال باید قادر باشید تا مهارت رایتینگ خود را با نوشتن متنهایی به زبان انگلیسی تقویت کنید. حتی قویترین نرمافزارها هم قابلیت تصحیح دقیق متنهای انگلیسی را (مانند یک معلم حرفهای) ندارند.
در نهایت اپلیکیشنها آموزشی به طور معمول زبان انگلیسی را به شیوه کاملا رسمی به شما میآموزند. این در حالی است که در بسیاری از محیطها و جمعهای دوستانه مردم معمولا عامیانهتر صحبت میکنند. در بیشتر موارد چنین اصطلاحات عمومی در نرمافزارها وجود ندارند. این به این معنی است که این برنامهها بخشی از زبان را نادیده میگیرند.
جدا از اشکالاتی که همیشه بر نرمافزارهای آموزش زبان وارد است، به نظر میرسد برای شروع یادگیری زبان انتخاب خوبی باشند. در ادامه مقاله با چند تا از پرطرفدارترین نرم افزارهای آموزش زبان آشنا میشویم.
نرمافزار Babbel
بابل یکی از پرطرفدارترین نرمافزارهای آموزش زبان است. این برنامه روی سیستم عامل اندروید و IOS قابل نصب است. کاربران بابل روی هم رفته امتیازی بالاتر از ۷/۴ از ۵ را برای این نرمافزار در نظر گرفتهاند که امتیاز بسیار خوبی محسوب میشود.
در این نرمافزار تنها درس اول رایگان است. البته رایگان نبودن یک نرمافزار به خودی خود اشکال به حساب نمیآید. اما مشکلات پرادخت برای کاربرهای داخل ایران و اختلاف ارزش پول ممکن است بسیاری از کاربرهای ایرانی را منصرف کند. حق اشتراک ماهیانه نرمافزار بابل ۹۵/۱۳ دلار در ماه است. البته امکان انتخاب اشتراک سه ماهه، شش ماهه و سالیانه هم وجود دارد که ارزانترند.
از مزایای بابل میتوان به مکالمات تعاملی و دروس کوچک ۱۰ تا ۱۵ دقیقهای اشاره کرد. اما این نرمافزار بیایراد نیست. اگر به جز زبان انگلیسی به یادگیری زبانهایی که چندان محبوب نیستند علاقه داشته باشید محتوای کمتری در دسترس شما خواهد بود.
نرمافزار Doulingo
احتمالا محبوبترین نرم افزار آموزش زبان انگلیسی در دنیا دولینگو است. این نرمافزار تاکنون میلیونها بار دانلود شده و روی گوشیهای اندروید و IOS قابل نصب است. تعداد زبانهایی که دولینگو آموزش میدهد بسیار متنوع و زیاد است و شیوه آموزش آن بر اساس بازی طراحی شده است.
تمام امکانات اصلی در دولینگو رایگان هستند. دولینگو یک درخت آموزشی برای هر زبان دارد که به تدریج آن را تکمیل خواهید کرد. علاوه بر دورس معمول، داستانهای کوتاه دولینگو هم میتوانند به شما در یادگیری کلمات متنوعتر کمک کنند. نکته جالب دیگر در مورد این نرمافزار این است که این امکان را در اختیار کاربران قرار میدهد تا با سایر زبانآموزان در ارتباط باشند.
از معایب دولینگو میتواند به کم و محدود بودن محتوای زبانهایی که چندان محبوب نیستند و ترتیب اجباری یادگیری موضوعات مختلف اشاره کرد. همچنین وقتی قرار است چیز جدیدی در دولینگو یاد بگیرید، معمولا پیشزمینهای درکار نخواهد بود و مطالب بدون توضیح به درسها اضافه میشوند.
همچنین دولینگو یک آزمونی دارد که مدتیست برسر زبانها افتاده و توانسته اعتبار و جایگاه خود را بین آزمونهای زبان انگلیسی مانند آیلتس و تافل بدست آورد! برای آشنایی بیشتر با این آزمون میتوانید به مقاله آزمون دولینگو چیست مراجعه کنید.
نرمافزار Memrise
یکی از بهترین برنامههای آموزش زبان انگلیسی برای کسانی که میخواهند عبارات و اصطلاحات دنیای واقعی را بیاموزند ممرایز است. بسیاری از امکانات آموزشی این نرمافزار به صورت رایگان و بر روی گوشیهای اندروید، IOS و وب قابل دسترس است. برای دسترسی به امکانات بیشتر میتوانید نسخه پولی آن را به ازای ۹۹/۸ دلار در ماه دریافت کنید یا با پرداخت ۹۹/۱۳۹ دلار دسترسی مادامالعمر داشته باشید.
این اپلیکیشن هم مانند نمونههای مشابه، زبانهای مختلفی را پوشش میدهد. نکته جالب در مورد این نرمافزار این است که امکاناتی هم مخصوص فارسی زبانان دارد. البته دورههای ارائه شده برای فارسی زبانان نسبت به دورههای ارائه شده برای کاربران انگلیسی زبان محدودتر هستند. نکته مثبت دیگر درباره نرمافزار ممرایز این است که همزمان میتوانید اطلاعات عمومی جالبی درباره هنر، تاریخ، ریاضی و خیلی موضوعات دیگر بیاموزید.
از نکات منفی اپلیکیشن ممرایز میتوان به تمرکز کم بر روی دستور زبان اشاره کرد. همچنین ممکن است گاهی تمرینات شما تکراری شوند و این موضوع برای بسیار خستهکننده است. از طرف دیگر کاربرهای ممرایز بخشی از محتواهای موجود در نرمافزار را تولید کردهاند. این محتواهایی ممکن است از نظر کیفی با سایر محتواهای نرمافزار متفاوت باشند.
نرمافزار Rosetta Stone
نرمافزار رزتا استون با سابقه بسیار طولانی که در آموزش زبان دارد، در ایران کاملا شناخته شده است. نرمافزارهای رزتا استون در ایران هم قابل دسترسی هستند پس مشکلات خرید نرمافزارهای خارجی در این مورد برای شما وجود نخواهد داشت. روش تدریس رزتا استون بهعنوان یک نرم افزار آموزش زبان انگلیسی از شیوههای نسبتا قدیمی و پرکاربرد است. در این برنام امکان ایجاد طرح درس شخصی برای شما وجود دارد.
اشکالاتی هم در مورد نرمافزار رزتا استون وجود دارد. توضیحات درسی در این برنامه محدود است. همچنین به نسبت برنامههای مشابه رزتا استون تاکید کمی بر روی مکالمه دارد و شما را کمتر برای مکالمات واقعی آماده میکند.
نرمافزار نصرت
در بین چند نرم افزار آموزش زبان انگلیسی که در ایران تولید شده احتمالا نصرت مشهورترین برنامه است. اگر وارد سایت نصرت شوید میتوانید انواع محصولات آموزش زبان انگلیسی، آلمانی، ترکی، فرانسوی و عربی را پیدا کنید. نرمافزار آموزش انگلیسی نصرت برای آیفون، گوشیهای اندرویدی و بر روی کامپیوتر شخصی در دسترس است. میتوانید از سایت خود نصرت نسخه فیزیکی یا دانلودی محصولات را دریافت کنید.
روشی که نصرت از آن برای آموزش زبان استفاده میکند تقریبا شبیه به نرمافزار رزتا استون است. اگر میخواهید تلفظ کلمات جدید را به صورت صحیح و دقیق یاد بگیرید، نرمافزار نصرت برای شما مفید خواهد بود. اما یکی از اشکالاتی که به این نرمافزار وارد است محدود بودن تعداد کلماتی است که به کاربرها آموزش میدهد.
چطور از نرم افزار آموزش زبان انگلیسی بیشتر یاد بگیریم؟
در یادگیری زبان انگلیسی به جز روش و ابزاری که استفاده میکنید نوع برخورد شما هم مهم است. اگر به صورت فعالانه زبان یاد بگیرید نتیجه بهتری برای شما رقم میخورد. برای یادگیری بهتر میتوانید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- با تمرکز یاد بگیرید. زمانیکه مشغول یادگیری زبان انگلیسی با یک نرمافزار هستید کاملا تمرکز کنید. سعی کنید اشتباهات خود را متوجه شوید. لغات را با خود تکرار کنید. حتی میتوانید آنها را یادداشت کنید تا بعدا به مرور آنها بپردازید.
- از ابزارهای دیگر کمک بگیرید. ویدیوهای آموزشی یوتیوب، آهنگها، سریالهای تلویزیونی و کتابهای منابع خوبی هستند که میتوانند به شما در یادگیری بهتر کمک کنند. حتی میتوانید در کنار نرمافزار خود بستههای آموزشی زبان انگلیسی را تهیه کنید. مدرسه زبان انگلیسی آموزال دورههای آموزشی متنوعی دارد که به شما در یادگیری بهتر کمک میکنند.
- از همه قابلیتهای نرمافزار استفاده کنید. اگر نرمافزار محبوب شما امکانات دیگری مانند پادکست دارد از آن استفاده کنید. برخی برنامهها جایی برای صحبت کردن با کاربران دیگر و سوال پرسیدن دارند. این امکانات میتواند به یادگیری سریعتر شما کمک کند.
- پیوستگی داشته باشید. طوری برنامهریزی کنید که استفاده از نرم افزار آموزش زبان انگلیسی یکی از کارهای روزمره شما باشد. اگر در آموزش پیوستگی نداشته باشید آنچه فراموش میکنید دست کمی از چیزی که یاد میگیرید نخواهد داشت.
چه انتظاری از نرم افزارهای آموزش زبان داشته باشیم؟
نرمافزارهای آموزش زبان از روشهای مختلفی استفاده میکنند اما تقریبا همه آنها ادعا میکنند که تنها با روزی چند دقیقه استفاده از آنها در یک زبان متخصص میشویم. این ادعا بیشتر یک شعار تبلیغاتی است. واقعیت این است که به طور کل نرمافزارها نمیتوانند کاربرها را به جزئیات یک زبان کاملا مسلط کنند.
اما این به این معنی نیست که استفاده از نرم افزار آموزش زبان انگلیسی کاملا بیهوده است. این برنامهها برای شروع کاملا مناسبند و اگر بهدرستی استفاده شوند، میتوانند افراد را تا سطح متوسط همراهی کنند. برای گرفتن نتیجه بهتر میتوانید به جز نرمافزار مورد نظر خود از ابزارهای دیگر آموزش زبان مانند کلاس و فیلمهای آموزشی هم استفاده کنید. تا به حال از نرمافزارهای آموزش زبان استفاده کردهاید؟ لطفا نظر خود را برای ما کامنت کنید.