چرا اموزش مجازی؟؟
متأسفانه بیشتر افراد دنیا آنقدر خوش شانس نیستند که شرایط مساعد تحصیلی، آموزشی و رفاهی را داشته باشند. در بعضی نقاط دنیا مثل آفریقای جنوبی، تحصیل به راحتی قابل دسترس نیست. در نتیجه، امروزه جای کافی برای بسیاری کسانی که به دنبال تحصیلات بالا هستند و لیاقتش را دارند، نیست. اما حتی در قسمت هایی از دنیا مثل ایالات متحده که آموزش موجود است، ممکن است در دسترس نباشد.
حتی خیلی جاها که دسترسی به امکانات موجود است ممکن است شرایط انسانها به گونهای باشد که نتوانند در این کلاسها حضور فیزیکی داشته باشند. مثل مادری که دو فرزند دارد و میخواهد مهارتهایش را بهبود ببخشد تا بتواند به دانشگاه برگردد و دورهی کارشناسی ارشدش را تمام کند. یا کسی که نمی تواند به دانشگاه برود، چون دخترش بیماری نقص سیستم ایمنی دارد و خطرناک است اگر میکروب به درون خانه بیاید، بنابراین او نمی تواند خانه را ترک کند. تصور کنید که چه تحولی در آموزش بزرگسالانی که خجالت میکشند برگردند و چیزها را یاد بگیرند بوجود خواهد آمد؛ چیزهایی که قبلا باید یاد می گرفتند، حتی پیش از رفتن به دانشگاه.
اما آموزش مجازی راهحلی برای این مشکل است. یک شیوه نوین آموزشی جهت دسترسی آسان و کم هزینه منابع ارزشمند و خدمات آموزشی بدون محدودیت زمانی و مکانی با استفاده از تکنولوژی و فناوری اطلاعات توسط ابزارهای الکترونیکی.
چه چیزی باعث تفاوت فاحش این کلاسها و منجر به همگانی شدن آن شد؟
اول اینکه خیلی عجیب نیست بدانید دانشجوها علاقه دارند بهترین کلاسها را از بهترین دانشگاهها به طور رایگان و یا با هزینهای کمتر از هزینه کلاسهای حضوری دریافت کنند. همینطور میتوانید پس از گذراندن دوره مورد نظر خود، مدرک معتبر دریافت کرده و از آن برای ارتقای شغلی و یا اشتغال به کار استفاده کنید.
دوم آنکه وقتی از محدودهی یک کلاس درس فیزیکی دور می شوید و مطالب را اختصاصاً برای شکل اینترنتی آن دریافت میکنید، میتوانید از حالت یکنواخت سخنرانی یک ساعته خارج شوید. میتوانید مطالب را به چند قسمت تقسیم کنید، به طوریکه قسمتهای هشت تا ۱۲ دقیقهای داشته باشید، که هر یک به طور منسجم موضوعی را عرضه میکنند.
همینطور شما این موقعیت را دارید که هر وقت خواستید آموزش را متوقف کنید و دوباره ببینید، بدون اینکه احساس کنید که دارید وقت معلم را تلف می کنید. اگر باید چیزی را مرور کنید یا چیزی بوده که چند هفته پیش باید یاد می گرفتید، یا حتی چند سال پیش، دیگه خجالت زده نمی شوید که از معلم سوال کنید. می تانید ویدئوها را ببینید. اگه حوصلهتان سر رفت می توانید جلو بروید. میتوانید در زمان مناسب خود نگاه کنید و با ضربآهنگ پیش روید. مسلط شدن بر درس با استفاده از کامپیوتر آسان است چون کامپیوتر از پنج بار نشان دادن یک فیلم خسته نمیشود؛ و حتی از چندین بار تصحیح کردن یک تکلیف هم خسته نمیشود.
همچنین هرکدام از دانشجویان میتوانند بر اساس نقطه قوت و ضعف خود مطالب را دنبال کنند. شاید کسی به مطالب پیشزمینه مبحث مورد مطالعه نیاز داشته باشد اما دانشجوی دیگری مطالب تقویتی خاصی نیاز داشته و تمایل دارد آن را تخصصی پیگیری کند. یعنی شکل و قالب این کلاسها به ما امکان میدهد از حالت یک اندازه برای همه دور شویم، و به دانشجوها اجازه میدهد که برنامهی درسی را شخصیتر دنبال کنند.
در مدل کلاسهای حضوری، پس از گرفتن آزمون از دانشآموزان، بچههای با استعداد و بچههای کند بر اساس نمره دریافتی در آزمون از هم تفکیک میشوند. آنها را برای کوشش تشویق و برای شکست در کوشش جریمه میکنند، ولی انتظار ماهر شدن ندارد. اما زمانی که اجازه می دهید هر دانشآموز با سرعت دلخواه و مناسب خود پیش رود، آنگاه دانشآموزانی را میبینید که تنها کمی وقت اضافه لازم داشتهاند برای یک مفهوم یا مفهوم دیگر، ولی وقتی مفهوم را فهمیدند، حسابی جلو افتادند. برای همین همان بچههایی که قبلاً فکر میکردید کند هستند، الان میدانید با استعدادند و ما این مسئله را بارها و بارها در طول زندگی میبینیم. این باعث میشود که فکر کنید واقعاً چقدر از این برچسبهایی که تعداد زیادی از ما خوردیم فقط یک تصادف زمانی بوده نه چیز دیگر.
در آموزش مجازی افراد میتوانند سؤالات خود را از همکلاسیان و اساتید خود در انجمنهای مربوطه مطرح کنند، چت کنند، پیغام بگذارند و ایمیل ارسال کنند. همین پرسش و پاسخها باعث شده که دیگر دانشجویان بتوانند سؤالات متداول را مشاهده کرده و پاسخ خود را دریافت کنند.
و در نهایت آنکه حیطه آموزش مجازی با توجه به بستر شبکههای اجتماعی نامحدود است. یعنی ارائه آموزش به هرکس که یک رایانه و یا موبایل و اینترنت را داشته باشد، امکان پذیر است.