تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال؛ کدام را انتخاب کنیم؟

این روزها، بسیاری از افراد با اهداف گوناگون به کشورهایی نظیر کانادا، استرالیا، انگلیس، نیوزیلند و آمریکا مهاجرت می‌کنند. آشنایی با زبان انگلیسی، نخستین گام در مسیر دستیابی به این هدف، اخذ پذیرش از دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی، یافتن شغل مناسب و اطمینان از برقراری ارتباطی سازنده با محیط اطراف به حساب می‌آید. طبیعتا، اثبات تسلط به زبان انگلیسی از طریق شرکت در آزمون‌هایی نظیر آیلتس امکان‌پذیر است. در این مطلب، قصد داریم شما را با تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال آشنا کرده و بهترین منابع هر یک را با شما به اشتراک بگذاریم. پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید.

تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال چیست؟

برای بررسی تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال، ابتدا لازم است بدانید آزمون آیلتس به دو گروه آکادمیک و جنرال طبقه‌بندی می‌شود. در ادامه، وجوه اشتراک و تفاوت‌های این دو آزمون را برای شما شرح می‌دهیم.

تفاوت در اهداف

بزرگ‌ترین تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال در اهداف هر یک از این آزمون‌ها نهفته است. آیلتس آکادمیک مناسب افرادی است که برای اخذ پذیرش دانشجویی یا شرکت در دوره‌های آموزشی تلاش می‌کنند. به علاوه، بسیاری از متخصصان نظیر پزشکان، پرستاران، داروسازان و حتی تکنسین‌های آزمایشگاه و اتاق عمل نیز برای اشتغال در بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و شرکت‌های خصوصی باید در این امتحان نمره قابل قبولی را کسب کنند.

این در حالی است که آیلتس جنرال بیش‌تر بر توانایی برقراری ارتباط در سطح عمومی تمرکز دارد و برای سایر اهداف مهاجرتی در نظر گرفته شده است. از این جمله می‌توان به زندگی و اشتغال در کشورهایی نظیر آمریکا، کانادا، انگلیس، استرالیا و نیوزیلند اشاره کرد.

تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال در اهداف

تفاوت‌های محتوایی

تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال بیش از هر چیز در محتوای این دو آزمون است. با توجه به آن چه که درباره گوناگونی اهداف هر یک از آزمون‌های یاد شده گفته شد، متقاضیان تحصیل در خارج از کشور باید از توان کافی برای درک و ارائه مطالب علمی و تحقیقاتی برخوردار باشند. بنابراین، آیلتس آکادمیک بیش از هر چیز بر قابلیت دریافت و انتقال مفاهیم علمی و دانشگاهی تمرکز دارد.

برای این منظور، در بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک معمولا قسمت‌هایی از متون نشریات و کتاب‌های علمی در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. موفقیت در این بخش، نیازمند گسترش دایره لغات متقاضیان و آشنایی آن‌ها با واژگان پیچیده و دانشگاهی است. این امر درباره بخش رایتینگ آیلتس آکادمیک هم مصداق دارد. یعنی، در هر دو تسک آزمون نگارش توانایی داوطلبان در انتقال مفاهیم و نوشتن مطالب آکادمیک ارزیابی می‌شود. محتوای آیلتس جنرال هم با اهداف این آزمون متناسب بوده و بر توانایی در برقراری تعاملات کلی‌تر تاکید دارد. بنابراین، در بخش ریدینگ آیلتس جنرال معمولا متون عمومی‌تری در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. این امر در مورد بخش رایتینگ آیلتس جنرال هم صدق می‌کند.

میانگین نمرات

از دیگر وجوه تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال می‌توان به میانگین نمرات داوطلبان در این دو آزمون اشاره کرد. تحقیقات نشان می‌دهند، حدود ۸۰ درصد از داوطلبان آزمون آیلتس در بخش آکادمیک و تنها ۲۰ درصد از آن‌ها در امتحان آیلتس جنرال شرکت می‌کنند. براساس مطالعات، میانگین کلی نمرات شرکت‌کنندگان آیلتس آکادمیک ۵.۹ و میانگین کلی نمرات شرکت‌کنندگان آیلتس جنرال ۶.۲ است.

در عین حال، تجربه نشان داده است که رایتینگ آیلتس آکادمیک دشوارترین بخش این آزمون به حساب می‌آید و میانگین کل نمره داوطلبان در این بخش ۵.۵ است. با مقایسه عملکرد داوطلبان در بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک و کسب میانگین نمره ۶ در این قسمت از امتحان، می‌توان نتیجه گرفت بخش خواندن و درک مطلب برای اغلب متقاضیان شرکت در آیلتس آکادمیک ساده‌تر است.

این در حالی است که میانگین نمره رایتینگ آیلتس جنرال ۵.۹۵ و متوسط نمره ریدینگ آیلتس جنرال ۶.۳۵ است. توزیع جغرافیایی نمرات آیلتس آکادمیک نشان می‌دهد، شرکت‌کنندگان کشور آلمان با میانگین نمره کل ۷.۳ و داوطلبان کشورهای عمان و قطر با میانگین نمره کل ۵.۲ به ترتیب، بالاترین و پایین‌ترین نمرات را در این آزمون کسب کرده‌اند.

نمره دهی آیلتس آکادمیک

تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال در نمره دهی

روش نمره دهی آیلتس آکادمیک از دیگر وجوه تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال به حساب می‌آید. بررسی تطبیقی جدول نمره دهی این دو آزمون نشان می‌دهد، شرکت‌کنندگان امتحان عمومی باید به تعداد بیش‌تری از سوالات ریدینگ آیلتس جنرال پاسخ درست بدهند تا بتوانند نمره‌ای مشابه با داوطلبان آیلتس آکادمیک را دریافت کنند. دلیل این امر آن است که متون ارائه شده در ریدینگ آیلتس آکادمیک به مراتب پیچیده‌تر و دشوارتر از آیلتس جنرال است. به عنوان مثال، داوطلبان با ارائه ۳۰ پاسخ درست در بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک، نمره ۷ را دریافت می‌کنند. این در حالی است که برای کسب همین نمره در ریدینگ آیلتس جنرال، داوطلبان باید به ۳۴ سوال به درستی پاسخ دهند.

نکته:

توجه داشته باشید، جدول نمرات خام مهارت لیسنینگ در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال مشابه است. ارزیابی اسپیکینگ و رایتینگ آیلتس آکادمیک و جنرال براساس جدول نمره‌دهی صورت نگرفته و با توجه به دشواری آزمون و بنا به نظر آزمون‌گیرنده انجام می‌شود.

وجوه مشترک آیلتس آکادمیک و جنرال

با وجود تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال، این دو آزمون از وجوه مشترک بسیار زیادی هم برخوردارند. از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وجوه مشترک آیلتس آکادمیک و جنرال
  • هر دو آزمون یاد شده در سنجش مهارت‌های چهارگانه اسپیکینگ، رایتینگ، لیسنینگ و ریدینگ از زمان‌بندی و ساختار مشابهی برخوردارند. بنابراین، تشابه زمان و ساختار را می‌توان از مهم‌ترین وجوه مشترک این دو امتحان به حساب آورد.
  • در هر دو امتحان آکادمیک و جنرال، داوطلبان باید در یک روز به سوالات ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ پاسخ دهند.
  • بخش اسپیکینگ هر دو آزمون آکادمیک و جنرال چند روز قبل یا بعد از سایر بخش‌ها انجام می‌شود.
  • روش ارزیابی ریدینگ و رایتینگ آیلتس آکادمیک عینا مشابه آیلتس جنرال است. به این معنی که سنجش مهارت‌های ریدینگ و رایتینگ در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال در دو بخش انجام می‌شود.
  • ریدینگ آیلتس آکادمیک هم درست مانند ریدینگ آیلتس جنرال ۴۰ سوالی است.
  • روش ثبت نام آزمون‌های آکادمیک و جنرال یکسان است و اغلب مراکز برگزار کننده آزمون آیلتس هر دو نسخه را ارائه می‌دهند.

معرفی بهترین منابع آیلتس آکادمیک

از بهترین منابع آیلتس آکادمیک می‌توان موارد زیر را برشمرد:

جلد سوم کتاب آیلتس کمبریج Complete IELTS

مجموعه کتاب‌های آیلتس کمبریج Complete IELTS و به ویژه جلد سوم آن یکی از بهترین کتاب های آیلتس آکادمیک و مخصوص داوطلبانی است که قصد دارند در این آزمون نمره ۶.۵ تا ۷.۵ را کسب کنند.

کتاب آیلتس کمبریج The Complete Guide to IELTS

این کتاب دارای یک نسخه DVD و پاسخ‌نامه تشریحی است و از کاربردی‌ترین منابع آیلتس آکادمیک و جنرال به حساب می‌آید.

Cambridge IELTS 14 Academic Student’s Book

این یکی از کاربردی‌ترین کتاب‌هایی است که همراه با نمونه سوالات آیلتس آکادمیک ارائه می‌شود.

کتاب آیلتس سایمون براورمن Target Band 7

این یکی از بهترین کتاب های آیلتس آکادمیک است که به داوطلبان شرکت در این آزمون کمک می‌کند نمره ۷ را کسب کنند.

کتاب آیلتس Barron’s IELTS Superpack

کتاب چهار جلدی آیلتس Barron’s IELTS Superpack یکی از جامع‌ترین منابع آزمون آیلتس آکادمیک است که همراه با CD ارائه می‌شود.

کتاب آیلتس Check Your English Vocabulary

کتاب آیلتس Check Your English Vocabulary یکی از بهترین منابعی است که به گسترش دایره لغات داوطلبان شرکت در آزمون آیلتس کمک می‌کند.

کتاب آیلتس Trainer

این کتاب حاوی نمونه سوالات آیلتس اکادمیک، پاسخ‌نامه مربوطه و یک نسخه CD است و از بهترین منابع آزمون آیلتس آکادمیک به حساب می‌آید.

بهترین منابع آیلتس آکادمیک

معرفی بهترین منابع آیلتس جنرال

موارد زیر از بهترین منابع آیلتس جنرال به حساب می‌آیند:

کتاب آیلتس Practice Tests Plus 2 With Key

این یکی از بهترین منابع آزمون آیلتس جنرال است که علاوه بر نمونه سوالات آیلتس جنرال، پاسخ تشریحی آن‌ها را هم در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد.

کتاب آیلتس کمبریج Objective IELTS

این یکی از کاربردی‌ترین کتاب های آیلتس جنرال است که نمونه سوالات آیلتس جنرال را نیز به همراه دارد.

کتاب آیلتس کمبریج The Complete Guide to IELTS

این کتاب به همراه DVD، نمونه سوالات آیلتس جنرال و پاسخ‌نامه تشریحی ارائه می‌شود و یکی از کاربردی‌ترین منابع آزمون آیلتس جنرال به حساب می‌آید.

آیلتس آکادمیک بهتر است یا جنرال

تا این جا، تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال را بررسی کردیم. بسیاری از افراد می‌پرسند، کدام یک بهتر است؟ آیلتس آکادمیک یا جنرال؟ برای پاسخ به این پرسش باید اهداف هر یک از داوطلبان را در نظر گرفت. با توجه به آن چه گفته شد، به سادگی می‌توان دریافت که آیلتس جنرال به مراتب ساده‌تر از آیلتس آکادمیک است. با این حال، اگر شما داوطلب ورود به دانشگاه یا موسسات آموزشی هستید؛ یا اگر قصد دارید در حوزه پزشکی و پیراپزشکی مشغول به کار شوید، لازم است در آزمون آکادمیک شرکت کنید. این در حالی است که شرکت در آزمون آیلتس جنرال و کسب نمره قابل قبول برای سایر افراد با دیگر اهداف مهاجرتی مناسب‌تر است.

آیلتس آکادمیک بهتر است یا جنرال؟

سخن آخر

در این مطلب، تلاش کردیم تفاوت آیلتس آکادمیک با جنرال را برای شما شرح دهیم. موفقیت در هر یک از آزمون‌های یاد شده نیازمند تلاش فراوان و بهبود مهارت‌های چهارگانه اسپیکینگ، رایتینگ، لیسنینگ و ریدینگ است. برای انجام این کار، پیش از هر چیز باید توانایی‌های خود را محک بزنید. به همین منظور، پیشنهاد می‌کنیم در مدرسه زبان انگلیسی آموزال، مهارت‌های خود را ارتقا دهید.

در ادامه بخوانید: بهترین منابع آزمون آیلتس کدامند؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.