معرفی نرم افزار Adobe illustrator و کاربردهای آن در طراحی لباس

با گسترش تکنولوژی در حوزه‌های مختلف شاهد پیشرفت نرم افزارهای زیادی هستیم که به کمک افراد می‌آید. یکی از این‌ها نرم افزار adobe illustrator بوده که در زمینه‌های گرافیکی پیشرفت‌های زیادی را به وجود آورده است. طراحی لباس یکی از مشاغلی بوده که به واسطه استفاده از این نرم افزار راحت‌تر و کاربردی‌تر شده است. شما می‌توانید طراحی‌های بسیاری را با چند کلیک انجام داده و از همه مهم‌تر تغییرات دلخواه خود را به راحتی روی طراحی‌ها ایجاد کنید. در این مقاله از آموزال قصد داریم تا نرم افزار adobe illustrator‌ را معرفی کرده و کاربردهای آن در طراحی لباس را شرح دهیم.

ایلوستریتور چیست؟

نرم افزار adobe illustrator یک برنامه برای تهیه نقشه‌ها، تصاویر و آثار هنری با استفاده از کامپیوتر بوده که هم روی سیستم عامل ویندور و هم مک قابل اجرا است. ایلوستریتور ابتدا در سال ۱۹۸۷ منتشر شده و در فواصل زمانی منظم به روز می‌شد. اکنون این برنامه به عنوان بخشی از Adobe Creative Cloud در نظر گرفته می‌شود. نرم افزار adobe illustrator به طور گسترده توسط طراحان گرافیک، طراحان وب، طراحان هنرهای تجسمی مانند طراحی لباس و تصویرگران حرفه‌ای در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. آن‌ها با استفاده از برنامه ایلستریتور دست به خلق آثار هنری با کیفیت بالا می‌زنند. این برنامه شامل بسیاری از ابزارهای طراحی پیچیده و پیشرفته بوده که می‌تواند زمان صرف شده برای ساخت تصاویر را کاهش دهد.

لوگوی نرم افزار ادوب ایلوستریتور - Adobe Illustrator.

تاریخچه نرم افزار adobe illustrator

اولین نسخه نرم افزار ایلوستریتور در سال ۱۹۸۷ برای سیستم عامل مکینتاش منتشر شد. در آن زمان Adobe روی توسعه فونت‌ها و ارائه زبانی متمرکز بود که کامپیوترها بتوانند با چاپگرهای اداری ارتباط برقرار کنند. نسخه اصلی نرم افزار adobe illustrator حالت پیش نمایش نداشت و کاربران باید یک پنجره دوم را برای پیش نمایش کارهای خود باز می‌کردند.

ایلستریتور نسخه ۲ در سال ۱۹۸۹ منتشر شد و اولین نسخه‌ای بود که از سیستم عامل ویندوز نیز پشتیبانی می‌کرد. در اوایل سال ۱۹۹۰ شرکت Adobe نسخه‌های دیگری از ایلوستریتور را برای سیستم‌ عامل‌های مختلف دیگری نیز عرضه کرد. با مطالعه تاریخچه این نرم افزار می‌توانیم متوجه روند بهبود آن شویم. جدیدترین ورژن این نرم افزار دارای پیشرفت‌های بزرگی بوده و باعث شده تا به یکی از پرکاربردترین نرم افزارها در سراسر جهان شناخته شود.

نحوه استفاده از نرم افزار adobe illustrator

نرم افزار adobe illustrator برای ایجاد انواع تصاویر دیجیتالی و چاپی از جمله کارتون‌ها، نمودارها، چارت‌ها، لوگوها و تصاویر استفاده می‌شود. نرم افزار ایلوستریتور به کاربران اجازه می‌دهد تا یک عکس را وارد کرده و از آن به عنوان یک راهنما برای ریتاچ عکس استفاده کنند. این کار می‌تواند رنگ آمیزی مجدد یکی از اجزای تصویر بوده یا شخص قصد دارد تا از روی آن عکس تصویری جدید بکشد.

ایلستریتور همچنین اجازه می‌دهد تا هنرمندان براساس تصویر ذهنی خود تصاویر و نوشته‌ها را ترکیب کنند. از آن می‌توان برای طراحی بخش‌های مختلف وبسایت استفاده کرده تا ببینیم قبل از تکمیل شدن سایت، چه ظاهری خواهد داشت. همچنین طراحان لباس می‌توانند از این نرم افزار استفاده کرده تا هم یک طراحی جدید ایجاد کنند و هم برخی از طراحی‌ها را تغییر دهند. درباره کاربرد نرم افزار adobe illustrator و ارتباط آن با طراحی لباس بیشتر خواهیم گفت.

معرفی نرم افزار گرافیکی adobe illustrator.

نرم افزار adobe illustrator و Creative Cloud

شما می‌توانید نرم افزار adobe illustrator را هم به تنهایی و هم به همراه نرم افزار Creative Cloud اجرا کنید. بخشی از نرم افزارهای طراحی شناخته شده از جمله After Effects، InDesign، Photoshop و Premier نیز در بستر Creative Cloud فعال هستند بنابراین می‌توانید یک طراحی را در ایلوستریتور ایجاد کرده و آن را به فتوشاپ منتقل کنید. در‌ آن‌جا تغییراتی دیگری داده و فایل نهایی را وارد InDesign‌ کنید. این همبستگی به کاربران اجازه می‌دهد تا از مزایای آن‌ها به راحتی استفاده کنند.

Illustrator cc چیست؟

 نرم افزار adobe illustrator نسخه‌ای از ایلسترتور بوده که از طریق Creative Cloud که سرویس اشتراک مبتنی بر نرم افزارهای Adobe‌ بوده، در دسترس است. اولین نسخه illustrator cc در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. از آن زمان به بعد هر نسخه از این برنامه با پسوند سال به روز رسانی منتشر می‌شود. نسخه فعلی که در آن امکان تایپ فارسی در illustrator cc وجود داشته تغییرات قابل توجهی داشته که شامل قابلیت همگام سازی و ذخیره اسناد در فضای ابری است. نرم افزار adobe illustrator همچنین با پلتفرم Behance که توسط هنرمندان برای نمایش آثار هنری و نمونه‌ کارهایشان استفاده می‌شود، قابل ادغام است.

تایپ فارسی در illustrator cc

اغلب نرم افزارهای طراحی و تایپ مانند آفیس و Adobe با تایپ فارسی مشکل دارند. دلایل زیادی برای این موضوع وجود داشته اما به هر سو باعث شده تا کاربران فارسی زبان دچار مشکل شوند. شما باید برای رفع آن، بسته به هر نرم افزاری که از آن استفاده می‌کنید اقدامات مهمی را انجام دهید. یکی از این مشکلات که اغلب طراحان لباس نیز با آن روبرو می‌شوند مشکل تایپ فارسی در illustrator cc است. اگر می‌خواهید به صورت گام به گام این مشکل را برطرف کنید، با ما همراه باشید.

  1. از نوار بالای برنامه وارد منوی Edit شده و بعد وارد بخش Preferences شوید.
  2. در این قسمت Type‌ را انتخاب کنید.
  3. در صفحه‌ای که برای شما باز می‌شود تیک گزینه Show Indic Option را بزنید.
  4. حالا دوباره وارد صفحه شده و شروع به تایپ فارسی کنید.

می‌بینید که با این تغییرات مشکل تایپ فارسی در illustrator cc برطرف شد.

تایپ فارسی در ایلاستریتور - چگونه در برنامه ایلوسریتور فارسی تایپ کنیم.

فرمت DXF چیست؟

برای معرفی این فرمت ابتدا باید به معرفی وکتور پرداخته و تفاوت آن را با پیکسل بیان کنیم. پیکسل و وکتور هر دو کوچکترین اجزای تشکیل دهنده یک تصویر هستند اما با یکدیگر تفاوت دارند. پیکسل که احتمالا نام آن را در عکاسی و دوربین‌ها نیز شنیده باشید به نقاط مربعی کوچکی گفته می‌شود که یک تصویر را می‌سازند. هرکدام از این نقاط در کنار یکدیگر قرار گرفته و یک تصویر را با هم می‌سازند. هر چقدر که تعداد این نقاط بیشتر باشد تصویر ما نیز کیفیت بالاتری دارد.

برای درک بهتر این موضوع فرض کنید با گوشی موبایل خود عکس زیبایی از یک غروب را گرفته‌اید. اگر این عکس را در سایز بزرگ چاپ کنید می‌بینید که کیفیت عکس افت کرده است. این دقیقا اتفاقی بوده که برای پیکسل‌ها در بزرگ کردن رخ می‌دهد.

وکتورها برخلاف پیکسل‌ها از خطوط و منحنی‌هایی تشکیل می‌شوند که در آن اطلاعاتی درباره رنگ و سایز تصویر به صورت ریاضی قرار دارد. این بردارها بدون از دست دادن کیفیت می‌توانند به هر سایزی که بخواهید بزرگ یا کوچک شوند. بنابراین در کارهای گرافیکی که قرار است چیزی از صفر ساخته شود مانند مانکن در طراحی مد یا ساخت لوگو، از وکتورها استفاده می‌کنیم. دوباره برگردیم به سوال اصلی که فرمت DXF چیست؟ فرمت DXF، فرمتی بوده که برای باز کردن فایل‌های حاوی بردار مورد استفاده قرار می‌گیرد. هنگامی که شما طراحی لباسی را در نرم افزار adobe illustrator می‌کشید خروجی فایل شما می‌تواند DXF‌ باشد. مزیت استفاده از این فرمت این بوده که می‌توانید آن را در نرم افزارهایی مانند کورل و اتوکد نیز اجرا کنید.

کاربرد نرم افزار adobe illustrator در طراحی لباس

نرم افزار adobe illustrator به دلیل تطبیق پذیری و مقرون به صرفه بودن در طراحی لباس به کار می‌روند. در واقع یکی از پیش نیازهای فعالیت در حوزه طراحی لباس برای برندهای مختلف این بوده که کار با نرم افزار ایلوستریتور را بلد باشید. یاد گرفتن ایلستریتور به همراه فتوشاپ تقریبا تمام شامل ابزارهایی که یک طراح لباس برای کشیدن طر‌ح‌های مختلف به آن‌ها نیاز داشته را دارد. این برنامه همانطور که گفته شد یک نرم افزار مبتنی بر بردار بوده که می‌توان آثار هنری را در هر اندازه و وضوحی که بخواهید با حفظ جزئیات و مقیاس کامل بکشید. این ویژگی نرم افزار adobe illustrator آن را برای طراحی‌های دو بعدی اسکیس ایده آل می‌کند.

برخی از پیشرفت‌های قابل توجه در نرم افزار ایلاستریتور در سال‌های اخیر، ایجاد اسکیس و طراحی‌ها را سریع‌تر و آسان‌تر کرده است. ویژگی Live Trace که در CS2 معرفی شده به کاربران اجازه می دهد به راحتی عکس‌ها، اسکن‌ها و پیکسل عکس‌ها را به فایل‌های برداری قابل ویرایش تبدیل کنند. همچنین در نرم افزار illustrator CS2 ویژگی Live Paint معرفی شده که به طراحان مد این امکان را می‌دهد تا طراحی لباس‌ها را با چند کلیک به رنگ‌ها و الگوهای مختلف درآورند.

مزایای استفاده از نرم افزار adobe illustrator در طراحی لباس

برای کسی که قصد دارد در طراحی لباس فعالیت کند،‌ بلد بودن نرم افزارهایی مانند ایلوستریتور می‌تواند عملکرد‌های طراحی او را افزایش دهد. امروزه هر نرم افزاری که بتواند کیفیت خلق آثار هنری را بالاتر ببرد مورد توجه و قبول افراد آن حوزه قرار می‌گیرد. نرم افزار adobe illustrator نیز به دلایل زیادی توسط طراحان لباس مورد قبول واقع شده است.

sketch in adobe illustrator

دیجیتالی کردن فرآیند طراحی و اسکیس مزایای زیادی را به همراه خود داشته است. هنگامی که یک ایده به ذهن طراح لباس می‌رسد، او باید آن را به سرعت روی کاغذ ترسیم کند. سپس آن را به فرم دیجیتالی تبدیل کرده تا مدیریت و تغییرات روی آن آسان‌تر و قابل اشتراک گذاری باشد.

در فشن موفقیت یک طرح نه تنها به کامل بودن تصویر سازی آن بستگی دارد بلکه به نحوه ارائه ایده‌ها نیز برمی‌گردد که به واسطه نرم افزار ایلوستریتور این کار آسان‌تر شده است. بنابراین اینکه در دوره‌های آموزشی طراحی لباس آموزش این نرم افزار نیز گنجانده شود خوب است زیرا هنرمندان را قادر می‌سازد تا وکتورهای گرافیکی استانداری را ایجاد کنند. این نرم افزار قطعا می‌تواند خلاقیت شما را افزایش دهد. در اغلب برندهای لباس از طراحان لباس انتظار می‌رود تا در طراحی خوب عمل کنند اما در کنار این، تسلط به ایلستریتور نیز یک مهارت ضروری برای بهبود روند یک پروژه طراحی است. اگر بخواهیم برخی از مزایای کار با نرم افزار adobe illustrator‌ را نام ببریم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

User Interface در ایلوستریتور
  • رابط کاربری مفید: نرم افزار adobe illustrator هنگام کار رابط کاربری بسیار خوبی دارد. این را می‌توانید از انعطاف نرم افزار در سفارشی کردن منوها متوجه شوید. گزینه‌ای نیز وجود دارد که می‌توانید در فضای برنامه صرفه جویی کنید. این فرآیند‌ها به طور کلی به شما اجازه می‌دهند تا روی پروژه خود به شکلی که مدنظرتان است، تمرکز کنید.
  • مقیاس پذیر: شما در هنگام کار با این نرم افزار به هیچ عنوان مشکل رزولوشن ندارید زیرا همانطور که قبلا هم گفتیم اساس این برنامه برداری است. بنابراین در هر لحظه‌ای از طراحی می‌توانید آن را برای چاپ در هر سایزی آماده کنید. در کار با نرم افزار ایلوستریتور هرگز وضوح را از دست نخواهید داد که این مورد خود را در کار با طراحی مالتی مدیا بیشتر متوجه می‌شوید.
  • اجرا روی هر سیستم کامپیوتری: اگرچه این نرم افزار روی گوشی‌های همراه عملکرد خوبی ندارد اما روی هر سیستم کامپیوتری عملکرد استثنائی دارد. فرقی ندارد که از ورژن‌های جدیدتر این برنامه استفاده می‌کنید یا از نسخه‌های قدیمی، در هر صورت می‌توانید به مزایای این پلتفرم دسترسی کامل داشته باشید.
  • امکان چاپ یا بارگذاری: با استفاده از ایلسترتور می‌توانید هم فایل‌ها را برای چاپ آماده کرده و هم از آن‌ها نسخه خروجی وب سایت بگیرید. این خروجی‌ها تقریبا در تمام نمایشگر‌ها با هر رزولوشنی قابلیت پخش داشته و کیفیت آن نیز کاهش پیدا نمی‌کند.
  • تهیه فایل‌ها در سایزهای قابل مدیریت: نسبت به نرم افزارهای دیگر، در کار با نرم افزار adobe illustrator شما درگیر حجم بالای فایل‌ها نخواهید بود زیرا به نسبت نرم افزاری گرافیکی، فایل‌های خروجی از ایلوستریتور حجم کمی دارند. شما می‌توانید آن‌ها را به راحتی اپلود کرده و یا برای دیگران از طریق سرویس‌هایی مانند دراپ باکس ارسال کنید.
  • امکان ویرایش درون پنل: به لطف گزینه ویرایش درون پنل، صرفه جویی زیادی در زمان شما می‌شود. همچنین می‌توانید از چندین آرت برد به صورت همزمان استفاده کنید. این کار به شما این امکان را می‌دهد که همزمان روی چندین تصویر مشابه، ‌تغییرات لازم را بدهید.

آموزش نرم افزار adobe illustrator

برای یادگیری نرم افزار ایلوستریتور می‌توانید هم به صورت خودخوان شروع کنید و هم در کلاس‌های آموزشی ثبت نام کنید. این کلاس‌ها به شما اصول و کار با نرم افزار را یاد داده و با در دسترس بودن استاد می‌توانید سوالات و اشکالات خود را از آن‌ها بپرسید. بنابراین اگر قصد دارید که در زمینه طراحی لباس یا دیگر حوزه‌های طراحی فعالیت کنید توصیه می‌کنیم تا به دنبال دوره‌های آموزشی معتبر بوده و این نرم افزار را به صورت کاربردی یاد بگیرید.

سخن آخر

یاد گرفتن هر موضوع جدیدی می‌تواند درب‌های بیشتری را پیش روی شما باز کند. رزومه قوی‌تر باعث می‌شود موقعیت‌های کاری جدیدی برایتان پیش آمده که هم امکان پیشرفت شغلی داشته باشید و هم درآمد خوبی کسب کنید. بنابراین به عنوان یک طراح لباس بعد از گذراندن اصول اولیه و دوره‌های طراحی لباس بهتر است تا به سمت گسترش اطلاعات و مهارت‌های خود در زمینه‌های مرتبط بروید.

یکی از این حوزه‌ها نرم افزارهای طراحی بوده که در حال حاضر یکی از بهترین‌های آن adobe illustrator است. اگر به دنبال آشنایی بیشتر با نرم افزارهای مورد استفاده در طراحی لباس هستید و می‌خواهید نرم افزار مورد نیاز خود را پیدا کنید، به مقاله بهترین نرم افزارهای طراحی لباس مراجعه کنید!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.