راهنمای خرید تجهیزات عکاسی

در این مطلب قصد داریم تا تمام تجهیزات مورد نظر برای عکاسی را بررسی کنیم. با سرچ کردن و بررسی انواع تجهیزات عکاسی ممکن است اندکی سردرگم شوید و برای انتخاب ابزار مورد نظرتان دچار تردید شوید. در این ویدیو سعی کردیم تا در انتخاب تجهیزات عکاسی به شما کمک کنیم و ابزار عکاسی مورد نظرتان را با بهترین قیمت ممکن تهیه کنید!

این ویدیو بخشی از دوره آموزش عکاسی آموزال می‌باشد که به کمک استاد این دوره، عماد نعمت الهی، تهیه شده و سعی بر این بوده تا تمام تکنیک های مورد استفاده در دنیای عکاسی را به اصولی ترین شکل به شما آموزش دهد. همچنین در این دوره آموزش صفرتاصد ادیت و ویرایش عکس هم صورت گرفته است.

عماد نعمت الهی با سابقه عکاسی بصورت حرفه‌ای از سال ۱۳۸۶، مدرس دوره‌های عکاسی مقدماتی و عکاسی از آسمان شب می‌باشد. همچنین برگزار کننده‌ نمایشگاه‌های طبیعت اشکار، روایت کویر، مشق شب و…. شرکت کننده در مسابقات برج میلاد، زندگی روستایی آلمان و رنگ در طبیعت آمریکا را در کارنامه خود دارد.

پس اگر به دنبال استفاده از آموزش‌ها و تجربه این استاد در حوزه عکاسی هستید همین حالا در دوره آموزش عکاسی مقدماتی تا پیشرفته آموزال شرکت کنید!

در ادامه مطلب به بررسی برخی از تجهیزات عکاسی می‌پردازیم:

انواع دوربین عکاسی

دوربین عکاسی DSLR

DSLR مخفف “Digital Single Lens Reflex” است و اصولا اولین انتخاب نوع دوربین برای بسیاری از افرادیست که به دنبال عکاسی، ویدیوگرافی و تولید محتوا در پلتفرم‌هایی مثل اینستاگرم و یوتیوب هستند. در این دوربین‌ها نور وارد لنز می‌شود و به آینه برخورد می‌کند و سپس به ویو فایندر بازتاب می‌شود. این دوربین‌های حرفه‌ای کیفیت بسیار بالایی دارند و خروجی آن‌ها، چه عکس چه ویدیو، با تشکر از سنسورهای پیشرفته DSLR، قابلیت تنظیم دستی و لنزهای قابل تعویض، بسیار عالی و استثناییست. در واقع، این نوع دوربین‌ها بیشترین تنوع لنز در بازار را دارند. از لنزهای پرایم و زوم تا لنزهای تخصصی ماکرو و تله‌فوتو، همه نوع لنزی می‌توانید برای دوربین DLSR پیدا کنید.

دوربین های DSLR هم می‌توانند فول سنسور یا ۳۵ mm باشند  که طراحی و کارکردشان کمی شبیه دوریین‌های آنالوگ است و هم سنسور APS-C  یا همان کراپ سنسور که کوچکتر از فول سنسور است. همچنین، دوربین‌های  DSLR با کیفیت و قیمت‌های متفاوتی عرضه می‌شوند و مدل های باکیفیت آن‌ها بدنه محکم و بادوامی دارند؛ به همین سبب میان عکاسان ورزشی و خبری بسیار محبوبند.

معروف‌ترین برندهای دوربین‌های DSLR کنون و نیکون هستند که مدت طولانی‌ای است که در حال فعالیت در این بازارند و احتمالا سر وکارتان به عکاسانی خورده که سر یکی از این دو برند قسم خورده‌اند، اما به طور کلی، هر دو برند دوربین های باکیفیتی تولید می‌کنند و مدل‌های بسیار متنوعی دارند که می‌توانید از میان آن‌ها دوربین مورد علاقه خود را انتخاب کنید.

دوربین‌های بدون آینه یا Mirrorless

دوربین‌های بدون آینه جایگزین‌های سبک و جمع‌وجوری برای دوربین‌های DSLR هستند که کیفیت عکس و ویدیوی شگفت‌انگیزی هم دارند؛ به همین خاطر خیلی از حرفه‌ای ها به سمت این نوع از دوربین‌ها متمایل شده‌اند. تفاوت این دوربین با دوربین DSLR این است که دوربین بدون آینه، همانطور که از اسمش پیداست، آینه‌ای برای بازتاب نور به سمت سنسور و منظره‌یاب ندارد و در عوض نور مستقیما به سنسور می‌رسد.

طراحی این دوربین‌ها به گونه‌ای است که به صورت اتوماتیک جلوی لرزش دوربین را می‌گیرد و قطعات کمتری که در ساخت آن به کار رفته هم باعث شده که این دوربین بی‌سروصداتر از دوربین‌های DSLR باشد، اما دستتان برای انتخاب لنز به بازی دوربین‌های DSLR نیست و در این حیطه کمی محدود می‌شوید.

 همچنین منظره‌یاب این دوربین‌ها اپتیکال نیست بلکه الکترونیکی است که برای برخی از عکاسان چالش برانگیز است؛ چرا که تصویری که از منظره‌یاب می بینید دیجیتالی است و کمی متفاوت از وقتیست که از منظره‌یاب چشمی به بیرون نگاه می‌کنید اما خب مزایایی هم دارد؛ مثلا، ویوفایندر الکترونیکی اطلاعات بیشتری در مورد تصویر به شما می‌دهد و شما می‌توانید با دقت بیشتری فوکوس کنید یا سایر تنظیمات دوربین را تغییر دهید.

از آنجایی که این نوع دوربین‌ها بسیار جمع وجور و سبک هستند، باتری‌های کوچکتری هم دارند که احتمالا کل روز را دوام نیاورند؛ پس اگر سراغ این دوربین‌ها رفتید، همیشه باتری اضافه و یدکی همراه خود داشته باشید.

شرکت‌هایی مثل سونی، پاناسونیک، فوجی‌فیلم و الیمپوس دوربین‌های بدون آینه‌ی باکیفیتی میسازند. هردوی شرکت‌های نیکون و کنون کمی دیر وارد این بازار شدند، اما حالا هردوی آن‌ها مدل های متنوعی از دوربین‌های بدون آینه را تولید می‌کنند.

برای آشنایی بیشتر با مدل‌های مختلف دوربین عکاسی به مقاله انواع دوربین عکاسی مراجعه کنید.

انواع لنزها

اصولا دو نوع اصلی لنز وجود دارد: لنز نرمال یا پرایم و لنز زوم.

۱. لنز پرایم

لنزهای نرمال یا پرایم، فاصله کانونی ثابت دارند (۵۰، ۸۵ یا ۱۰۰ میلیمتر). این لنزها همچنین سریع و سبک هستند و برای اینکه با آن‌ها سفر کنید عالی هستند. لنزهای استاندارد معمولا دریچه دیافراگم‌های باز هم دارند که آن‌ها را برای عکاسی در شرایط کم نور مناسب میکند.

پرسپکتیو این لنز و زاویه دید آن کم و بیش مانند چشم انسان است و تصاویری تولید می ‌کند که «طبیعی» به نظر می آیند و اجزای درون عکس معمولی هستند و نه درشت‌تر یا ریزتر از حالت عادی. لنزهای پرایم برای عکاسی پرتره و عکاسی سرراست (candid) مناسب هستند.

لنز زوم

لنزهای زوم فاصله کانونی متغیر دارند که باعث می‌شود انعطاف پذیرتر ولی کندتر از لنزنرمال باشند. در تولید لنزهای زوم شیشه بیشتری به کار رفته که به انعطاف پذیری آن‌ها در تغییر فاصله کانونی کمک می‌کند اما در عوض، سنگین‌تر و بزرگ‌تر از لنزهای پرایم هستند. لنزهای زوم انواع مختلفی با فاصله کانونی‌های متفاوتی دارند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع لنزها و کاربرد هرکدام به مقاله دنیای لنز‌ها مراجعه کنید!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.