دولینگو چیست؟
این روزها نرمافزارهای متنوعی برای آموزش زبان وجود دارند که هرکدام روش و ویژگیهای خاص خودشان را دارند. دولینگو (Duolingo) یکی از مشهورترین و محبوبترین نرمافزارهای رایگان آموزش زبان است که با بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر شهرت جهانی پیدا کرده است. علاوهبر نرمافزار آموزش زبان چند سالیست که دولینگو آزمون زبان خودش را هم با نام DET برگزار میکند. به نظر میرسد این آزمون کمکم دارد به رغیب سرسختی برای آزمونهایی مانند تافل و آیلتس تبدیل میشود.
تاریخچه دولینگو
برای اینکه دقیقتر بدانیم دولینگو چیست بد نیست به تاریخچه آن برگردیم. ایده ساخت دولینگو به سال ۲۰۰۹ برمیگردد. لوئیس ونآن (Luis von Ahn) استاد دانشگاه Carnegie Mellon و دانشآموختهاش سروین هکر (Severin Hacker) تصمیم گرفتند روی ایده نرمافزاری آموزشی کار کنند. ونآن در کشور گواتمالا متولد شده بود و خوب میدانست هزینههای آموزش زبان انگلیسی برای مردم کشورش چقدر سرسامآور است. بنابراین آموزش رایگان ایده اولیه شکلگیری دولینگو بود. در ابتدا دولینگو قصد داشت تا به تدریج امکان ترجمه جملات پیچیده را پیدا کند و خدمات ترجمه خود را به شرکتها بفروشد اما این رویکرد بعدها بهطور کل حذف شد.
این نرمافزار خیلی زود توانست سرمایهگذارانی پیدا کند و در سال ۲۰۰۹ اولین نسخه آن برای عموم مردم راهی بازار شد. استقبال مردم از برنامه بسیار خوب بود و در سال ۲۰۱۳ دولینگو توانست رتبه یک برنامههای آموزشی در گوگل پلی را بدست آورد. روند دولینگو تا امروز همیشه رو به رشد بوده است. امروز دولینگو آزمون زبان انگلیسی خود را هم راهاندازی کرده که توسط تعداد قابل توجهی از دانشگاهها مورد پذیرش است.
نرم افزار دولینگو (Duolingo) چطور کار میکند؟
دولینگو به طور کل یک اپلیکیشن رایگان است اما نسخه غیررایگانی هم دارد. در این نسخه امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار میگیرد. برای مثال تبلیغات از برنامه حذف شده و امکان دسترسی بدون اینترنت وجود دارد.
طراحی اپلیکیشن دولینگو به صورت گیمیفیکیشن یا بازیانگاری انجام شده است. این یعنی برنامه طوری است که آموزش زبان را به صورت بازی انجام میدهد. شما میتوانید برای خود اهداف روزانه تعیین کنید و با رسیدن به آنها از بازی جوایزی با نام lingo دریافت کنید. این جوایز در داخل اپلیکیشن مانند پول عمل میکنند و شما میتوانید با استفاده از آنها امکاناتی بخرید. البته این امکانات هنوز زیاد نیستند و ممکن است بعد از مدتی کلی لینگو داشته باشید که نمیدانید با آنها چه کنید.
امکانات دیگر دولینگو (Duolingo) چیست؟
اگر میخواهید بدانید امکانات دیگر دولینگو چیست بد نیست از داستانهای دولینگو هم بدانید. به جز درسهای روزانه داستانهای ساده و بامزهای هم در نرمافزار وجود دارد که میتواند تجربه جالبی از زبانآموزی باشد. اگر کمی پیشرفت کردید میتوانید پادکستهای دولینگو را هم در نسخه وب یا در نرمافزارهای مربوط به پادکست دنبال کنید و بیشتر بیاموزید.
برای یادگرفتن لغات هم امکاناتی در دولینگو وجود دارد. در نسخه وب میتوانید لغتنامه خودتان را ببینید. در این لغتنامه تمام کلماتی را که در طول آموزش خود یاد گرفتید و آخرین باری که تمرینشان کردید را پیدا خواهید کرد. بهعلاوه دولینگو یک وبلاگ هم دارد. میتوانید در وبلاگ رسمی دولینگو مقالههای مختلفی درباره پلتفرم دولینگو، آزمون انگلیسی دولینگو و به طور کل یادگیری زبان پیدا کنید.
دولینگو (Duolingo) چطور به سوالات ما درباره زبان پاسخ میدهد؟
در نسخه وب این برنامه انجمن گفتوگویی وجود دارد که میتوانید محتواهایی خودتان را در آنجا به اشتراک بگذارید. همچنین این امکان برای شما وجود دارد که از دیگران سوال بپرسید و کابران دیگر معمولا به سوال شما جواب میدهند. اگر محتوای جذابی منتشر کنید دیگران با اهدای لینگو از شما تشکر خواهند کرد.
همچنین در داخل اپ وقتی تمرینهای روزانه را انجام میدهید ممکن است دلیل غلط بودن پاسخ خود را متوجه نشوید. در این زمان پیغام قرمزی روی صفحه ظاهر میشود که اگر علامت چت روی آن را بزنید میتوانید پرسش و پاسخهای بقیه کاربران را بخوانید یا خودتان نظری بگذارید. اگر اشکالی در سوال وجود داشته باشد هم در همین قسمت امکان گزارش آن وجود دارد.
آیا دولینگو (Duolingo) زبان فارسی دارد؟
تا کنون هنوز زبان فارسی به مجموعه زبانهای اپلیکیشن دولینگو اضافه نشده است. اما اگر انگلیسی را در حد ابتدایی بدانید میتوانید با دولینگو کار کنید. میتوانید یک زبان دیگر را بهعنوان زبانی که میخواهید یاد بگیرید انتخاب کنید و انگلیسی را بهعنوان زبان اول خود انتخاب کنید. با این شیوه میتوانید کمی از یک زبان دیگر بیاموزید و کمی انگلیسی خود را تقویت کنید.
اگر با زبان دیگری مانند عربی، ترکی استانبولی، فرانسوی و اسپانیایی آشنا هستید هم میتوانید آنها را بهعنوان زبان پایه قرار دهید و زبان دیگری را با استفاده از آنها یاد بگیرید.
مزایای اپلیکیشن دولینگو (Duolingo) چیست؟
اولین مزیتی که میتوانیم برای دولینگو در نظر بگیریم رایگان بودن آن است. البته اپلیکیشنهای رایگان دیگری هم در دسترس هستند اما دولینگو یکی از پرطرفدارترینها است.
دوم آنکه کار کردن با دولینگو بسیار راحت است؛ آنقدر راحت که حتی برای آشنایی کودکان با زبانهای مختلف هم توصیه میشود. حتی دولینگو در نسخه وب خود حالتی با نام schools (مدارس) دارد. این حالت برای دانشآموزانی که زبان جدیدی میآموزند و معلمهای آنها طراحی شده است.
سومین مزیت دولینگو داشتن زبانهای مختلف است. تعداد زبانهای موجود در این نرمافزار بسیار متنوع است. زبانهای جدیدی هم دائما به این نرمفزار اضافه میشوند و توسعه آن بسیار سریع است.
در نهایت دولینگو یادگیری زبان را به یک بازی تبدیل میکند. این موضوع بهخصوص برای بچههایی که عاشق بازیهای کامپیوتری هستند، کاربردیست.
معایب اپلیکیشن دولینگو (Duolingo) چیست؟
اشکال اول در مورد دولینگو این است که وقتی زبانی را با دولینگو شروع میکنید برنامه بدون هیچ توضیح خاصی، الفبای زبان جدید را به شما نشان میدهد. شاید برای کسانی که با زبان انگلیسی آشنا هستند یاد گرفتن زبانهایی که از حروف مشابهی استفاده میکنند چندان دشوار نباشد، اما اگر بخواهید چینی، روسی یا هندی یاد بگیرید چطور؟ شاید بهتر بود دولینگو اول به صورت کلی حروف هر زبان را معرفی میکرد و سپس هرکدام از آنها را به کاربر یاد میداد. مشکل آموزش بدون دادن پیشزمینه در مواردی مانند دستور زبان هم وجود دارد.
ایراد دوم این نرمافزار اختلاف بین نسخه موبایل و وبسایت آن است. امکانات نسخه وب دولینگو از نسخه موبایل آن بسیار بیشتر است. این روزها بیشتر کاربرها از نسخه موبایل اپلیکیشنها استفاده میکنند. این مخاطبان ممکن است از برخی امکانات نسخه وب حتی باخبر هم نشوند.
انتقاد دیگری که به دولینگو وارد میدانند غیرطبیعی بودن برخی جملات آن است. جملههایی که دولینگو از آنها برای آموزش استفاده میکند گاها عجیب و غیرکاربردی هستند. همچنین واژگانی که استفاده میکند محدود و تکراری هستند. شاید استفاده از داستانهای دولینگو بتواند تاحدودی به حل این مشکل کمک کند.
یادگیری زبان با ده دقیقه در روز ممکن است؟
یکی از تبلیغات دولینگو این است که با روزی ده دقیقه میتوانید یک زبان جدید را بهطور کامل یاد بگیرید. راستش را بخواهید این تبلیغ بیشتر یک شعار به نظر میرسد تا واقعیت. درواقع برای اینکه شما بتوانید در یک زمان نسبتا معقولی یک زبان جدید را یاد بگیرید حداقل به روزی یک یا دو ساعت تمرین نیاز دارید. کار کردن با دولینگو هم از این قاعده مستثنا نیست.
شاید نوتیفیکیشنهای بدنام و همیشگی دولینگو هم از این موضوع ناشی شود که بدون تمرین دائمی، یادگیری زبان جدید ممکن نیست. بسیاری از کاربرها از نوتیفیکیشنهای دائمی دولینگو که هر لحظه شما را به یادگیری یک درس جدید تشویق میکنند کلافه میشوند. کابرهای قدیمی دولینگو به زبانآموزانی که بهتازگی کار با این برنامه را شروع میکنند، پیشنهاد میکنند تا نوتیفیکیشنها را خاموش کنند.
با دولینگو (Duolingo) تا چه حد پیشرفت میکنیم؟
اگر میخواهید زبان جدیدی را برای علاقه شخصی شروع کنید و شک دارید که آیا واقعا این زبان محبوب شماست، دولینگو میتواند خیلی به شما کمک کند. هر تعداد زبانی را که دوست دارید انتخاب کنید و در طول چند درس همراه دولینگو باشید. خیلی زود میفهمید کدام زبان را بیشتر دوست دارید. اگر خوب تمرین کنید دولینگو میتواند شما را تا سطح متوسط پیش ببرد. اما اگر به دنبال یادگیری زبان به صورت حرفهای هستید یا سطح زبان خودتان متوسط است و میخواهید آن را به سطح کاملا پیشرفته برسانید شاید دولینگو خیلی به کمکتان نیاید.
دولینگو همچنین برای کسانی که زبان را برای سفر میخواهند هم مفید است. در هنگام سفر دانستن جمله دستشویی کجاست؟ یا هتل کجاست؟ میتواند مفید باشد. دولینگو میتواند شما را به سطحی برساند که بتوانید موقع سفر در حد قابل قبولی مشکلات رایج خود را حل کنید.
چطور بهترین استفاده را از دولینگو (Duolingo) بکنیم؟
برای اینکه بتوانید با کمک اپلیکیشن یک زبان را تا حد متوسط یاد بگیرید باید برای یادگیری زبان وقت بگذارید و جدی باشید. میتوانید از خواندن وبلاگ و روزنامه به زبان مورد نظر خود کمک بگیرید؛ پادکست گوش بدهید و کانالهای آموزش زبان یوتیوب را هم فراموش نکنید. اما بهترین راه استفاده از اپلیکیشن دولینگو چیست؟ بهترین راه این است که نسبت به آموزش فعال باشید. نکات زیر به شما در یادگیری بهتر کمک میکند:
- برنامه را گول نزنید: ممکن است در یک روزی که سرتان شلوغ است فقط برای اینکه امتیاز آن روز را از برنامه بگیرید چند دقیقهای را صرف تکرار درسهای گذشته کنید. اما واقعیت این است شما در چنین روزی واقعا زبان نخواندید.
- دلیل اشتباهات خود را بفهمید: هر سوالی را که اشتباه جواب دادید بررسی کنید و سعی کنید دلیل اشتباهات خود را بفهمید و تکرارشان نکنید.
- برای یادگیری وقت صرف کنید: زمان کافی را با تمرکز به یادگیری بپردازید. یادگیری زبان زمانبر است، پس عجله نکنید.
- از تمام امکانات دولینگو استفاده کنید: داستانها، پادکستها، فلشکارتها و لغتنامه از امکانات مفید برنامه دولینگو هستند. سعی کنید از همه آنها استفاده کنید.
آزمون زبان انگلیسی دولینگو (Duolingo)
مدتی است که دولینگو با آزمون زبان انگلیسی خود به شهرت بیشتری رسیده است. اما آزمون دولینگو چیست؟ این آزمون مانند امتحانهای مشهوری مثل آیلتس و تافل سطح زبان شما را میسنجد. آزمون انگلیسی دولینگو مزایایی دارد که باعث شده این روزها طرفداران زیادی داشته باشد. این امتحان کاملا اینترنتی انجام میشود. پس برای امتحان دادن نیازی ندارید به یک مرکز آزمون مراجعه کنید. این کار باعث کمتر شدن اضطراب شرکتکنندهها میشود. اما مهمتر از آن در زمان کرونا با وجود قرنطینه آزمون دولینگو کاربرد بیشتری پیدا کرد.
از مزیتهای دیگر آزمون دولینگو کوتاه بودن زمان آن است. این آزمون در یک ساعت تمام میشود و شما میتوانید نتیجه آن را به صورت رایگان برای هر چند تا دانشگاه که میخواهید بفرستید. قیمت امتحان دولینگو از مزایای دیگر آن است. شما میتوانید با پرداخت ۴۹ دلار در وبسایت رسمی آزمون دولینگو، برای امتحان ثبتنام کنید که به نسبت آزمونهای دیگر بسیار ارزان است.
نکات جالب درباره دولینگو (Duolingo)
- با نرم افزار دولینگو میتوانید زبانهای فراساخته را هم یاد بگیرید. زبانهای فراساخته برخلاف زبانهای طبیعی توسط یک یا چند نفر و به منظور خاصی ساخته میشوند. از جمله زبانهای فراساخته مشهوری که در دولینگو وجود دارد میتواند به اسپرانتو، های والرین (زبان سری فیلمهای بازی تاج و تخت) و کلینگان (زبان سری فیلمهای جنگ ستارگان) اشاره کرد.
- در برنامه دولینگو میتوانید زبان بومیان مردم هاوایی را هم بیاموزید که یک زبان در حال انقراض است.
- جغد نمادی از دانش و آگاهی است. نماد برنامه دولینگو هم یک جغد به نام دو است که در طول تمرین و در نوتیفیکیشنهای برنامه شما را همراهی میکند.
کلام آخر
دولینگو یک اپلیکیشن رایگان برای آموزش زبان است. برای کسانی که به یادگیری زبان تازه علاقهمند هستند اپلیکیشن دولینگو به ساده بودن و داشتن آموزش برای زبانهای مختلف مشهور است. یادگیری زبان با دولینگو به صورت بازی انجام میشود و از این رو برای کودکان بسیار جذاب است. دولینگو به جز درسهای معمول پادکست و داستانهای بامزهای دارد که به یادگیری کمک میکنند. البته این نرمافزار برای شروع مناسب است اما برای کسانی که تا سطح متوسط با یک زبان آشنا هستند و قصد دارند آن را به صورت کاملا حرفهای یاد بگیرند کافی نخواهد بود. تا به حال از اپلیکیشن دولینگو استفاده کردهاید؟ تجربه خودتان را با ما در میان بگذارید.