تفاوت مولاژ و کلاژ
معمولا اندازهگیری لباس برای بسیاری از خیاطها و طراحان لباس چالش برانگیز و دردساز است به همین دلیل از بین روشهای موجود مثل الگوهای کاغذی بسیاری از طراحان روش دراپینگ را انتخاب میکنند، دراپینگ به معنای فرآیند جایگذاری و سنجاق زدن پارچه بصورت یک طرح سه بعدی بر روی مانکن است.
در دراپینگ یک لباس میتوان از نقشه طراحی به عنوان مبنا استفاده کرد و یا اینکه طراح لباس میتواند از طریق بازی با پارچه و سنجاق زدن آن به روشهای خلاقانه دست به طراحی لباس بزند، در انتها پارچه از روی مانکن خیاطی جدا شده و برای تهیه الگوی دوخت لباس مورد استفاده قرار میگیرد.
مولاژ لباس در طراحی لباس
مولاژ یکی از روشهای دراپینگ میباشد که از بروزترین تکنیکها نیز محسوب میشود که طراحان لباس برای ارائه طرحهای خود میتوانند از آن استفاده کنند مولاژ در واقع یک کلمه فرانسوی به معنای حجمسازی است که با کاغذ یا پارچه طرح مورد نظر روی مانکن پیاده میشود.
سپس ایرادات لباس برطرف میشود و چیدمان نهایی انجام میگردد، در این روشها از پارچههای اصلی استفاده نمیشود و پارچههای ارزان قیمتی مثل متقال مورد استفاده قرار میگیرد.
کلاژ لباس در طراحی لباس
یکی دیگر از روشهای دراپینگ کلاژ است، کلاژ در واقع به معنای ایجاد یک طرح با مواد اولیه مختلف است، پس زمانی که روی مانکن از پارچهها و متریالهای مختلف برای ایجاد طرح نهایی استفاده میشود در حقیقت کلاژ صورت گرفته است.
جمع بندی
این ویدئو نمونهای از سرفصلهای دوره آموزش دیزاین در طراحی لباس میباشد که با گذراندن دوره دیزاین در طراحی لباس آموزال میتوانید به آموزش مولاژ بپردازید و بطور کامل با تکنیک دراپینگ و کلاژ آشنا بشوید.
دوره دیزاین در طراحی لباس یکی از دورههای مربوط به پکیج طراحی مد محسوب میشود، این پکیج به تدریس کوشنا شاهرخی یکی از اساتید برجسته این حیطه برای هنرجویان آماده شده است.
دورههای آموزال پروژه محور طراحی شدهاند و همچنین در حین فرایند آموزش فراگیران تنها نخواهند بود و از طریق کانالهای ارتباطی موجود میتوانند با مدرسین و آموزشیاران در ارتباط باشند و در کوتاهترین زمان پاسخ سوالات خود را دریافت کنند.
هنرجویان در پایان دورهها و بعد از انجام تمرینها، پروژه نهایی و کسب نمره قبولی واجد شرایط دریافت گواهینامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر به زبان انگلیسی خواهند بود.