معرفی شغل عکاسی؛ بررسی درآمد یک عکاس!

عکاسی یکی از جذاب‌ترین و پرطرفدارترین شغل‌های چند دهه‌ی اخیر است. گسترش ارتباطات جمعی و شبکه‌های اجتماعی نیز به میزان زیادی به محبوبیت عکاسی افزوده‌اند و بسیاری از افراد این روزها به دنبال عکاس شدن هستند. اما باید ابتدا بپرسیم عکاسی چگونه شغلی است، یک عکاس چه مهارت‌هایی باید داشته باشد یا اینکه در کدام پروژه‌های هنری، فرهنگی یا اجتماعی می‌تواند ایفای نقش کند. در ادامه‌ی این مقاله به این سؤالات می‌پردازیم.

 عکاسی چگونه شغلی است؟

عکاس حرفه‌ای کسی است که دارای مهارت بالا در کار با دوربین حرفه‌ای عکاسی و دانش تخصصی در مورد قواعد و تکنیک‌های عکاسی است. عکاسان از تخصص خود استفاده می‌کنند تا لحظه یا صحنه‌ای را به بهترین حالت  از دریچه‌ی چشم دوربین خود ثبت کنند.

با اینکه همه نام شغل عکاس حرفه‌ای را شنیده‌ایم، برخی افراد تصور می‌کنند که این نام را تنها می‌توان برای عکاسان خبری، عکاسان رسانه‌ها و ویدیوگرافرها به کار برد اما در واقعیت عکاسان عروسی، عکاسان پرتره‌های خانوادگی یا عکاسان دیگری که مهارت بالایی در کار با دوربین عکاسی و دانستن تکنیک‌های عکاسی داشته باشند، عکاس حرفه‌ای محسوب می‌شوند.

انواع مختلف عکاسی

صدها سال است که از اختراع دوربین عکاسی می‌گذرد و از آن موقع تاکنون عکاسی تبدیل به یکی از مشهورترین و پرتقاضاترین حرفه‌های روز شده است و سه عکاس از هر چهار عکاس در سراسر جهان، درآمد سالانه‌ی بالای ۶۰۰۰۰ دلار دارند و خود به طور مستقل فعالیت می‌کنند.

رشته‌ی عکاسی گسترده و متنوع است و راه‌های شغلی مختلفی را پیش پای افرادی که می‌خواهند  شغل عکاسی را به صورت تمام وقت یا پاره وقت دنبال کنند می گذارد. در ادامه چندین شغل پردرآمد در حیطه‌ی عکاسی را به شما معرفی می‌کنیم:

عکاسی عروسی (Wedding Photography)

عکاسی عروسی مهم‌ترین روز زندگی یک زوج را برای آنها ثبت می‌کند تا بتوانند خاطره‌ی آن روز را تا همیشه داشته باشند. وظیفه‌ی عکاسان عروسی این است که مطمئن شوند که جشن عروسی، عروس و داماد و همه‌ی افراد به بهترین و زیباترین حالت ممکن درون عکس‌ها به تصویر کشیده شوند.

عکاسی عروسی

عکاسی پرتره (Portrait Photography)

یکی از متداول‌ترین انواع عکاسی، عکاسی پرتره است. هدف عکاسی پرتره به تصویر کشیدن شخصیت و حال و هوای یک فرد یا یک گروه از افراد است. تصاویر ممکن است ناگهانی یا با ژست های از قبل تعیین شده، در فضای آزاد یا در استودیو گرفته شوند. اما به طور کلی، پرتره‌های رسمی و داخل استودیو بسیار متداول‌تر هستند. در نوشته عکاسی پرتره؛ چهره و داستان آدم‌ها خیلی جامع تر در مورد این سبک از عکاسی بحث کرده‌ایم و حتی به تجهیزاتی که برای این سبک از عکاسی نیاز دارید هم اشاره کردیم، پس حتما یک سر به این نوشته بزنید!

نمونه‌ای از عکاسی پرتره

عکاسی سفر (Travel Photography)

عکاسی سفر واژه‌ی گسترده‌ای است که تعدای از سبک‌های دیگر عکاسی را نیز در بر می‌گیرد. عکاسی سفر می‌تواند شامل عکاسی سبک زندگی و لایف استایل، عکاسی از هتل‌ها و امکانات تفریحی یک مکان برای جذب گردشگر بیشتر باشد یا عکاسی از طبیعت و جاذبه‌های طبیعی یک شهر یا یک کشور. به طور کلی عکاسی سفر در صنعت‌های گردشگری، بازاریابی و تبلیغات نقش مهمی را ایفا می‌کند.

عکاسی سفر

عکاسی ورزشی (Sports Photography)

عکاسی ورزشی شیوه‌ای از عکاسی است که حرکات سریع ورزشکاران مانند فوتبالیست‌ها، بسکتبالیست‌ها و یا هر بازیکن دیگری در سایر زمینه‌های ورزشی را ثبت می‌کند. اگرچه با هر دوربینی می‌توان به عکاسی ورزشی پرداخت، اما برای ثبت حرفه‌ای تصاویر ورزشی، عکاسان ورزشی نیازمند تجهیزات عکاسی مخصوص مانند لنزهای تله فوتو قابل تعویض با سرعت شاتر بالا هستند تا هیچ لحظه‌ی ورزشی ارزشمندی را بدون ثبت کردن از دست ندهند.

عکاسی ورزشی

عکاسی فشن (Fashion Photography)

عکاسی مد و فشن سبکی از عکاسی است که هدف نهایی آن به تصویر کشیدن لباس یا هر نوع دیگری از کالای پوشیدنی مثل کلاه، کفش و …. به خلاقانه‌ترین و توجه برانگیزترین حالت ممکن است. عکاسی مد و فشن یکی از پردرآمدترین و پرطرفدارترین ژانرهای عکاسی است. تصاویری که عکاسان مد و فشن می‌گیرند، اغلب در مجلات تخصصی فشن مانند ووگ و هایپرز بازار به چاپ می‌رسد، روی بیلیورد خیابان‌ها چسبانده می‌شود و یا اینکه در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود.

دوره آموزش عکاسی فشن آموزال که در میلان ایتالیا ضبط شده است به صورت جامع و اصولی تکنیک‌هایی که در این سبک از عکاسی استفاده می‌شود را به شما آموزش می‌دهد و می‌تواند دریچه ورود شما به این سبک از عکاسی باشد! برای اطلاعات بیشتر در خصوص این دوره آموزشی به صفحه آن سر بزنید.

عکاسی فشن

عکاسی خبری (Photojournalism)

عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم ژانری از عکاسی است که با ثبت کردن تصویری خبرها و حوادث مهمی که در سراسر جهان روی می‌دهد سر و کار دارد. برخلاف یک روزنامه نگار یا ژورنالیست که کارش نوشتن گزارش  یا خبر در مورد یک حادثه است، فتوژورنالیست تعلیم دیده است که چگونه گزارش تصویری از یک حادثه را به گونه‌ای تهیه کند که هم بینندگان را آگاه کرده و هم آنان را از لحاظ ذهنی درگیر کند. فتوژورنالیسم یکی از قدرتمندترین رسانه‌ها و ابزارهای ارتباطی محسوب می‌شود؛ چرا که قادر است احساسات و عواطف پیچیده و روایت‌های احساسی را بدون اتکا به لغات و کلمات انتقال دهد.  

عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم

عکاسی محصول (Product photography)

عکاسی محصول ژانر چالش برانگیزی در عکاسی است که هدف اصلی آن مارکتینگ، بازاریابی، ارائه محصولات و خدمات و در نهایت فروش آنها به مشتری است. عکاسی محصول چالش برانگیز است؛ چرا که در این حیطه، عکاس در هر پروژه با محصول متفاوتی سر و کار دارد که باید به گونه‌ای که سلیقه‌ی بصری عکاس می‌پسندد و هم به طوری که خواست مشتری است، عکاسی و ارائه شود. با این حال، به طور کلی عکاس باید از محصولات به گونه‌ای عکس بگیرد که چشم‌گیر، جذاب و منحصربفرد باشد و مخاطب را به خرید محصول یا استفاده ار خدمات ترغیب کند.

عکاسی محصول

ویژگی‌های یک عکاس حرفه‌ای  

یک عکاسی حرفه‌ای قوانین و اصول پایه‌ای عکاسی مانند ترکیب‌بندی، نوردهی و پرسپکتیو را می‌شناسد، مهارت بالایی در کار با دوربین خود دارد و با تنظیمات و نحوه‌ی کار با آن آشناست. عکاسان معمولا قبل از اینکه سر صحنه‌ی عکاسی حاضر شوند، در مورد اینکه قصد به تصویر کشیدن چه چیزی را دارند و می‌خواهند که بیننده چه چیزی را ببیند فکر و ایده پردازی می‌کنند تا از زمانی که سر صحنه‌ی عکاسی با مدل یا سوژه ی انتخابی خود دارند نهایت استفاده را ببرند. آنها تجهیزات خود را به بهترین نحو ممکن به کار می‌برند و می‌دانند برای هر نوع سوژه و سبکی از عکاسی که مد نظر دارند چه نوع لنزی را باید به کار ببرند. عکاسان همچنین توجه ویژه‌ای به جزئیات دارند و از تمام پتانسیلی که مکان یا سوژه‌ی عکاسی دارد برای خلاقانه‌تر و منحصربفردتر کردن شات‌های خود بهره می‌برند.

کار با دوربین

یک عکاس موفق نحوه‌ی کار کردن با دوربین را می‌شناسد. با کنترل‌ها و تنظیماتی مثل نوردهی، نورسنجی، فوکوس و حالت‌های دوربین آشناست و آنها را به طور کامل می‌فهمد. او همچنین می‌داند چطور لنز دوربین خود را تعویض کند، دیافراگم، ایزو یا سرعت شاتر را تغییر دهد و متناسب با نور، سوژه و فضای عکاسی تنظیمات دوربین خود را برای گرفتن حرفه‌ای‌ترین تصاویر تنظیم کند.

کار با دوربین عکاسی

ترکیب‌بندی در عکاسی

ترکیب‌بندی به شیوه‌ی آرایش، چیدمان یا قرار گرفتن عناصر موجود در یک صحنه گفته می‌شود. ترکیب‌بندی نقش مهمی در زیبایی و تعادل بصری تصاویر دارد و نحوه‌ی دیدن و ارتباط برقرار کردن بیننده با تصویر را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ به همین خاطر، داشتن دانش ترکیب‌بندی و نحوه‌ی استفاده‌ی درست از آن عاملی است که عکاسان حرفه‌ای را از عکاسان آماتور متمایز می‌کند و یک عکس معمولی را به یک عکس حرفه‌ای و تأثیرگذار تبدیل می‌کند. می‌توانید با شرکت در دوره آموزش ترکیب بندی در عکاسی آموزال دانش ترکیب بندی خود را به حرفه‌ای ترین شکل ارتقا دهید!

ترکیب بندی در عکاسی

مهارت داستان پردازی یا روایت کردن

عکاسی موفق است که داستان‌پرداز خوبی نیز باشد. یک عکاس داستان‌پرداز کسی است که با عکاسی و ثبت لحظات زیبایی، غم و شادی، تنش یا سایر عناصر انسانی، سعی در روایت کردن داستان سوژه‌ی خود دارد. یک عکس یا مجموعه‌ای از تصاویر می‌توانند داستانی را بدون گفتن کلمه‌ای روایت کنند. داستان‌پردازی مؤثر از عناصر مفهومی مانند حس و حال و ویژگی‌های فنی مثل نورپردازی، ترکیب‌بندی، زاویه دید و … استفاده می‌کند تا بیننده را درگیر کرده و از او واکنش عاطفی دریافت کند.

داستان پردازی در عکاسی

نورپردازی در عکاسی

نورپردازی یکی از عناصر کلیدی در ثبت تصاویر حرفه‌ای و موفق است و تنها میزان نور صحنه‌ی شما را تعیین نمی‌کند؛ بلکه روی حال و هوا، مود و جو صحنه نیز اثر می‌گذارد؛ به همین خاطر، کنترل و استفاده‌ی صحیح از نور بسیار ضروری و حیاتی است. عکاسان حرفه‌ای از بایدها و نبایدهای نورپردازی برای ثبت تصاویر حرفه‌ای آگاهی دارند و می‌دانند برای نورپردازی به چه تجهیزاتی نیاز است یا این تجهیزات باید دقیقا در کجای صحنه و با چه فاصله‌ای از سوژه قرار بگیرند تا حس معینی را به صحنه و سوژه ببخشند. البته، عکاسان در پروژه‌های بزرگ از نورپردازان حرفه‌ای کمک می‌گیرند که وظیفه‌ی نصب تجهیزات نوری و تنظیم نور را برعهده دارند.

نورپردازی در عکاسی

درآمد شغل عکاسی چقدر است؟

عکاسی در سراسر دنیا، به خصوص در ایالات متحده و اروپا، درآمد خوبی دارد؛ اما به طور کلی بسته به سطح مهارت و تجربه، موقعیت جغرافیایی و نوع پروژه‌ی عکاسی متغیر است. عکاسانی که به عنوان دستیار عکاس استخدام می‌شوند به طور متوسط ساعتی ۲۵ دلار تا ۱۰۰ دلار درآمد دارند، اما عکاسانی که با سازمانهایی مانند دانشگاه‌ها و شرکت‌ها  همکاری می‌کنند، درآمد سالانه‌ی معادل با ۳۵۰۰۰ دلار تا ۱۰۰۰۰۰ دلار با مزایا دارند. افزون بر این، برخی حیطه‌ها و زمینه‌های عکاسی درآمد بالاتری نسبت به سایر ژانرهای عکاسی دارند؛ برای نمونه، عکاسی مد و فشن، عکاسی عروسی، عکاسی محصول و عکاسی شبکه‌های اجتماعی از پردرآمدترین ژانرهای عکاسی هستند.

با این حال، عکاسی صنعتی است که به شدت اشباع شده و برای اینکه خود را از سایر عکاسان متمایز کنید و خودتان را در این صنعت بالا بکشید باید دارای استعداد، مهارت، خلاقیت و از همه مهم‌تر پرتفولیوی عکاسی قوی و حرفه‌ای باشید.

جمع‌بندی

اگر به هنر عکاسی علاقه‌مند هستید، توانایی بالایی در ارتباط برقرارکردن با سایر افراد دارید و دوست دارید دور دنیا سفر کنید، عکاسی می‌تواند انتخاب شغلی بسیار مناسبی برای شما باشد، اما با این حال، عکاسی نیز چالش‌های مخصوص به خود را دارد؛ برای نمونه، برای شروع عکاسی به صورت حرفه‌ای باید برای خرید دوربین و سایر تجهیزات عکاسی هزینه کنید، یا اینکه ممکن است مدتی طول بکشد تا اعتباری در دنیای عکاسی پیدا کنید و بتوانید از طریق پروژه‌های عکاسی گوناگون امرار معاش کنید. با این حال، اگر این رشته‌ای است که به آن علاقه دارید حتما آن را دنبال کنید و مطمئن باشید که بقیه‌ی افراد هم می‎‌توانند علاقه و شخصیت شما را از پس عکس‌هایتان بخوانند؛ پس نگذارید چالش‌های این رشته مانع راه شما شوند و با هر دوربینی که در دسترستان است یا دوربین اسمارت فونتان در اسرع وقت عکاسی را شروع کنید!

منبع The Art Career Project
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.