روشهای آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه
امتحان آیلتس هزینه بسیار زیادی دارد. اگر هزینه خود آزمون را در کنار موارد دیگری مانند کلاسهای خصوصی و عمومی قرار دهیم، هزینههای آیلتس بسیار بیشتر هم خواهد بود. این مسئله در کنار همهگیری کرونا و عدم دسترسی برخی افراد به کلاسهای مناسب باعث شده در یکی دو سال اخیر بسیاری از زبانآموزان ترجیح بدهند در خانه برای آیلتس آماده شوند. در این مقاله شما را با بهترین روشهای آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه آشنا میکنیم.
آزمون آیلتس را بشناسید
اولین قدمی که هر زبانآموز باید برای شرکت در آزمون آیلتس بردارد، شناختن آزمون است. آیلتس چهار مهارت شنیدن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن را بررسی میکند و به هر مهارت نمرهای بین ۱ تا ۹ میدهد. معمولا برای ورود به دانشگاهها عدد ۷ مناسب خواهد بود اما شما میتوانید در سایت هر دانشگاه نمره آیلتس مورد نیاز برای ورود به آن دانشگاه را ببینید.
در سایت رسمی آیلتس اطلاعات کامل درباره چگونگی ثبت نام، مراکز آزمون موجود در هر شهر و جزئیات مربوط به آزمون وجود دارد. همچنین میتوانید به سایر مقالات آموزال درخصوص همه چیز درباره آزمون آیلتس سر بزنید و از تمام جزئیات مربوط به این آزمون باخبر شوید.
سطح و هدف خود را بشناسید
قدم بعدی جهت آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه این است که سطح زبان انگلیسی خود را بشناسید. ممکن است از قبل بدانید در چه سطحی از زبان انگلیسی قرار دارید. در این صورت احتمالا متوجه میشوید که باید از کجا شروع کنید. اما اگر سطح زبان انگلیسی خود را نمیدانید بهتر است با یک آزمون تعیین سطح شروع کنید. در سایت آموزال یک آزمون تعیین سطح رایگان آنلاین وجود دارد که میتواند تقریبا سطح زبان شما را مشخص کند. بعد از آن میتوانید نمره تقریبی آیلتس خود را بدانید. برای مثال اگر کسی در سطح B2 زبان انگلیسی باشد، در آیلتس نمرهای بین ۵/۵ تا ۶/۵ بدست خواهد آورد.
همچنین میتوانید از آزمون آزمایشی آیلتس که ماک نام دارد برای تعیین سطح دقیقتر استفاده کنید. با کمک آزمون ماک میتوانید بفهمید در کدام مهارت قویتر هستید و در کدام مهارت ضعف بیشتری دارید. بعد از تعیین سطح هدف خود را در نظر بگیرید. مثلا ممکن است شما برای ارتقا شغلی به آیلتس ۷ احتیاج داشته باشید. حالا میتوانید برای رسیدن از نمره ۵/۵ به ۷ برنامهریزی کنید.
از آموزشهای آنلاین کمک بگیرید
سایتهای بسیاری وجود دارند که محتواهای آموزشی متنوعی در اختیار زبانآموزان قرار میدهند. نمونه سوالهای زیادی در سایتهای آموزشی مانند britishcouncil وجود دارد. میتوانید این سوالها را در وقت آزمون پاسخ دهید تا هم زمانبندی آزمون را تمرین کنید و هم سوالات بیشتری ببینید.
برای تقویت ریدینگ میتوانید سایتهای خبری مانند بیبیسی یا سایتها و مجلات علمی مانند نشنال جئوگرافی را دنبال کنید. برای لیسنینگ میتوانید به سراغ سایتهای موسیقی و پادکستها بروید. حتی برای تمرین اسپیکینگ عضویت در شبکههای اجتماعی مانند هلوتاک مفید خواهد بود. در این اپلیکیشنها با افراد انگلیسی زبان صحبت کنید؛ از آنها بخواهید اشتباهاتی که دارید را به شما گوشزد کنند و چیزهای تازه درباره فرهنگهای دیگر یاد بگیرید.
اینترنت دنیایی از اطلاعات و آموزشهای گوناگون است. اگر به سایت یوتیوب سر زده باشید حتما میدانید که همه روزه تعداد پرشماری محتوای آموزشی رایگان در این سایت بارگزاری میشود. اگر در بین سایتهای اینترنتی، خوب بگردید، حتی میتوانید کلاسهای رایگانی هم پیدا کنید. پس موقع آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه ابزار قدرتمند اینترنت را دستکم نگیرید.
اگر میخواهید زبان عمومی خود را تقویت کنید و سپس به سراغ آیلتس بروید، میتوانید از دورههای مدرسه زبان انگلیسی آموزال یک دوره مناسب را انتخاب کنید و در خانه آموزش ببینید. دورههای آموزال شامل بستههای آموزشی مکالمات فشرده و آموزشهای مقدماتی میشود. این دورهها به شما کمک میکنند تا زبان عمومی خود را به قدری تقویت کنید که پایه لازم برای شرکت در آزمونهای زبان را داشته باشید.
از کتابهای کمک آموزشی کمک بگیرید
کتابهای کمک آموزشی بسیاری وجود دارند که برای آموزش خودخوان طراحی شدهاند. قبل از این که به سراغ کتابفروشیها بروید، به کتابخانه شخصی خودتان نگاه کنید. شاید زمانی که در دبیرستان درس میخواندید یک کتاب دستور زبان انگلیسی خریده باشید و هیچوقت لایش را باز نکرده باشید. اگر اینطور است، وقتش رسیده که خاک روی کتابهای قدیمی را بتکانید.
گاهی اوقات بهترین کتاب های آمادگی آزمون آیلتس در کتابخانه محله خودمان پیدا میشود، پس حتما در نزدیکترین کتابخانه به منزلتان عضو شوید و بخش کتابهای انگلیسی آن را زیر و رو کنید. اگر آنجا هم چیزی پیدا نکردید میتوانید به خرید کتابهای دست دوم فکر کنید. اگر دوستانی دارید که قبلا دوران آمادگی آیلتس را طی کردهاند، کتابهایشان را قرض بگیرید و یا با قیمت مناسبتری بخرید.
در کنار همه موارد بالا سایتها و کتابفروشیهایی هم وجود دارند که کتابهای آمادگی آزمون آیلتس را با تخفیفهای خوبی در اختیار زبانآموزان قرار میدهند. حتما قبل از خرید، درباره بهترین کتابها برای آیلتس تحقیق کنید تا برای کتابهایی که مناسب شما نیستند هزینه نکنید. بهعلاوه موقع خرید کتابهایی را انتخاب کنید که با سطح زبان شما متناسب هستند؛ یعنی نه آنقدر سخت هستند که نمیتوانید با آنها کار کنید و نه آنقدر ساده که چیزی به شما اضافه نمیکنند. مطالعه این کتابها یکی از بهترین روشهای آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه است.
از اپلیکیشنهای زبان کمک بگیرید
کسانی که اهل استفاده از موبایل هستند میدانند که این روزها تقریبا برای هرکاری یک یا چند اپلیکیشن موبایل وجود دارد. اپلیکیشنهای آموزش زبان راهکار خوبی برای تمرین زبان در زمانهای مرده هستند. برای مثال وقتی در مترو هستید یا جایی منتظر ماندهاید، میتوانید به جای چرخیدن در شبکههای اجتماعی، برنامه آموزش زبان را باز کنید و چند دقیقهای را صرف تمرین بیشتر کنید.
برنامه IELTS flashcards از مگنوش به شما کمک میکند تا لغات مهم مرتبط با آزمون آیلتس را یاد بگیرید. برنامه IELTS Prep هم نرمافزار خوب دیگری است که مستقیما از طرف سازندگان آزمون آیلتس طراحی شده است. این برنامه نکات دستور زبان را هم در بر میگیرد و از صدا و تصاویر تعاملی و روشهای سرگرمکننده برای آموزش زبان استفاده میکند. اما قطعا یکی از بهترین برنامهها BBC learning English است که تعداد زیادی فایل آموزش لغت، اصطلاح، تلفظ و دستور زبان دارد. اگر در حال آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه هستید میتوانید یک یا چند برنامه آموزشی را نصب کنید و دانستههای خود را تقویت کنید.
زبان عمومی خود را تقویت کنید
گاهی اوقات زبانآموزان تمام تمرکز خود را بر روی آمادگی برای آزمون آیلتس میگذارند. آنها تمام زمان خود را صرف یادگیری تکنیکهای آزمون میکنند و از تقویت زبان عمومی خود غافل میشوند. به همین دلیل ممکن است بعد از مدتی متوجه شوند هرچه تلاش میکنند نمره آزمون آنها بیشتر نمیشود. در صورتی که تقویت زبان در کنار یادگیری استراتژیهای مرتبط با آزمون برای موفقیت در آیلتس الزامی است.
نوشتن خاطرات به زبان انگلیسی، دیدن فیلمها و سریالهای انگلیسی و یادداشت کردن اصطلاحات جدید موجود در آنها، گوش کردن به رادیوها و پادکستهای انگلیسی با موضوعات مختلف و خواندن داستانهای انگلیسی راههایی هستند که میتوانید به کمک آنها در خانه زبان انگلیسی خود را تقویت کنید. سعی کنید محیط اطراف خود را با چیزهای انگلیسی پر کنید و به صورت فعالانه دستور زبان، اصطلاحات رسمی و غیر رسمی و واژههای تازه را یاد بگیرید و به کار برید.
فهرست واژگان عمومی را بشناسید
دهها هزار کلمه انگلیسی وجود دارد که یادگرفتن همه آنها غیر ممکن به نظر میرسد. راستش را بخواهید لازم هم نیست تمام کلمات انگلیسی را بلد باشید. انگلیسیزبانها هم تنها از تعدادی از کلمات انگلیسی استفاده میکنند. برای تقویت زبان عمومی، نیاز دارید پرکاربردترین کلمات عمومی در زبان انگلیسی را بشناسید. در سال ۱۹۵۳ مایکل وست در نتیجه تحقیقات خود فهرستی از رایجترین کلمات انگلیسی تهیه کرد که با نام فهرست خدمات عمومی، General Service List، یا به طور خلاصه GSL شناخته میشود. این فهرست تقریبا ۲۰۰۰ کلمه داشت.
در سال ۲۰۱۳ براون، کولیگان و فیلیپس فهرست جدیدتری را ارئه کردند که با عنوان NGSL شناخته میشود. تعداد کلمات این فهرست کمی بیشتر است و طبق نتایج بررسیهای انجام شده، سطح بیشتری از زبان انگلیسی را پوشش میدهد. میتوانید فهرست کلمات NGSL را بخوانید و آنها را یاد بگیرید و مطمئن باشید که کلمات پرکاربرد و مفیدی هستند.
فهرست واژگان دانشگاهی را بشناسید
اگر تصمیم دارید در آیلتس آکادمیک شرکت کنید و قصد ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر کشورهای دیگر را دارید، بهتر است با فهرست واژگان دانشگاهی آشنا شوید. یادگیری این فهرست از بهترین راههای آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه است. فهرست واژههای آکادمی Academic Word List که به طور خلاصه با نام AWL شناخته میشود، توسط Averil Coxhead در دانشکده زبانشناسی و مطالعات زبان کاربردی در دانشگاه ویکتوریا در ولینگتون، نیوزلند ایجاد شد.
این لیست شامل ۵۷۰ خانواده از کلمه است که به طور دائم در طیف وسیعی از متون دانشگاهی ظاهر میشوند. این فهرست مختص زمینههای دانشگاهی است. AWL از اساس برای آموزش ساخته شده است. معلمان میتوانند از آن بهعنوان بخشی از برنامه تحصیل فراگیر در سطح عالی آماده استفاده کنند. همچنین دانشآموزانی که به تنهایی کار میکنند هم برای یادگیری کلمات مورد نیاز برای مطالعه در کالجها و دانشگاهها از آن استفاده میکنند. میتوانید فهرست این کلمات و توضیحات مربوط به آن را در سایت examenglish ببینید.
در نهایت سعی کنید صبور و مثبت باشید. آموزش زبان انگلیسی به زمان کافی و پشتکار زیاد احتیاج دارد. از تمام ابزارهایی که در اختیار دارید کمک بگیرید و کاری کنید تا اطراف شما با زبان انگلیسی احاطه شود. تا به حال از هیچکدام از این روشها استفاده کردهاید؟ از چه راهکارهای دیگری جهت آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه میشناسید؟