تفاوت طراح لباس و طراح مد
طراح مد و طراح لباس هدف کلی مشابهی دارند و آن هم این است که لباسهایی طراحی کنند که افراد بتوانند آن را بپوشند. با این حال تفاوتهای کلیدی بین این دو حرفه وجود دارد که نباید از آن غافل شویم. به طور سنتیتر طراح لباس، پوشاک کاربردیتری را تولید میکند. این پوشاک گاهی اوقات مخصوص روزمره بوده و گاهی نیز مجللتر است. از طرف دیگر طراح مد دست به خلق آثار هنری میزند که قابل پوشیدن باشند. پس روشنترین تفاوت طراحی مد با طراحی لباس این بوده که در اولی جنبه هنری اهمیت بیشتری داشته و در دومی میزان کاربردی بودن پوشاک هدف اصلی است.
انواع حوزه کاری طراح مد
طراحان لباس براساس محصول نهایی که تولید میکنند، به یکی از سه دسته زیر تقسیم میشوند:
اوت کوتور (Haute couture)
در این دسته لباسها برای یک بازار مجلل و گران قیمت طراحی میشوند. اغلب اوقات خدمات طراحی و دوخت به صورت شخصی و سفارشی بوده که به مشتریان خاص مانند سلبریتیها ارائه ميشود. به عنوان مثال لباسی که خواننده مشهو آریانا گرانده در مراسم گرمی ۲۰۲۰ پوشیده بود یکی از نمونههای اوت کوتور از برند Giambattista Valli بود.
Ready-to-Wear
این گروه از لباسها نیز ظاهر مجللی داشته و در دوخت و برش آن دقت زیادی به کار رفته است اما مانند دسته اوت کوتور نبوده و برای تعداد زیادی از مردم تولید میشود. برندهایی مانند لویی ویتون، گوچی و آدیداس جز دسته Ready-to-wear محسوب میشوند.
Mass Market
لباسهای مس مارکت بیشترین میزان تولید انبوه را داشته و در سایزها، رنگها و مدلهای مختلفی تولید میشود. اغلب لباسهایی که در بازار مشاهده میکنید به این دسته تعلق دارند. به عنوان مثال لباسهای برند Zara و H&M جز دسته مس مارکت هستند زیرا هم به تعداد بسیار زیاد تولید شده و هم قیمت بسیار مناسبی دارند.
طراح مد کیست؟
طراحان مد جایگاه ویژهای در دنیای ما دارند. استعداد و بینش آنها نقش زیادی در ظاهر افراد داشته و همچنین به محیط فرهنگی و اجتماعی کمک میکنند. آنها عاشق مطالعه ترندهای فشن، طراحی مدلهای مختلف، انتخاب مواد اولیه و مشارکت در تمام جنبههای تولید طراحیهای خود هستند.
یک طراح مد به کمک بازاریابی و تبلیغات کار خود را تبلیغ میکند. برخی از طراحان مد، کارهای خود را از طریق فروشگاههای لباس و نمایشگاهها به بازار عرضه میکنند. برخی از طراحان مد نیز به منظور گسترش هویت برند خود، با برخی برندهای دارای مجوز همکاری میکنند. در واقع بسیاری از طراحان مد مشهور بخش کمی از کالکشنهای خود را طراحی میکنند بلکه بخش زیادی از طراحی به دوش تیم آن برند است.
یک طراح مد سعی میکند تا بافتها، پارچهها و منسوجات مختلف را با هم ترکیب کرده تا بتواند طراحیهای خلاقانهتری تولید کند. همچنین برخی از طراحان مد مشهورتر برای کشیدن طرحهای خود از برنامههای طراحی استفاده میکنند. این افراد نه تنها در بخش پوشاک تخصص داشته بلکه لوازم جانبی مانند کیف پول، کفش، کلاه و غیره را نیز تولید میکنند. که اغلب برای تکمیل طرحهای اصلی آنها به کار میرود.
وظایف طراح مد
یک طراح مد لباسهای زنانه، مردانه و کودکان را طراحی و تولید میکند. این طراحیها شامل لباس ورزشی، لباس بیرون، لباس زیر، لباس رسمی، لباس بارداری، عینک و کفش باشد. برخی از طراحان مد اکسسوریهایی مانند کمربند، روسری،کلاه،کیف دستی و جوراب نیز تولید میکنند. طراحان مد در سطوح مختلف صنعت حضور دارند از طراحان مشهور گرفته تا طراحان مد ناشناخته که در برندهای تولید کننده لباسهای Ready-to-wear فعالیت کرده و استایلیستها همگی در این گروه قرار میگیرند.
امروزه اغلب طراحان مد شروع به استفاده از تکنولوژیهای جدید مانند اسکن بدن میکنند تا لباسها را به صورت کاملا سفارشی و مناسب بدن یک شخص آماده کنند. یکی دیگر از فناوریهای جدید لباسهای بدون درز بوده که نمونه آن را میتوانید در برخی از لباسهای زیر نیز مشاهده کنید. منسوجات با تکنولوژی بالا به طراحان مد این امکان را میدهد تا خطوط تولیدی جدیدی را اراه اندازه کرده که در آن محصولاتی که در برابر آب، آفتاب و مواردی از این دست مقاوم هستند، تولید شود.
مراحل طراحی مد از مفهوم تا تولید نهایی ماهها طول میکشد. تحقیق در مورد ترندهای فعلی مد و پیش بینی ترندهای آتی اولین گام در ایجاد طرح است. برخی از طراحان مد شخصا وارد روند تحقیقات میشوند در حالی که برخی دیگر به گزارشهایی که از ترندها منتشر میشود اکتفا میکنند. این گزارشها به شما اطلاع میدهند که چه سبکها، رنگها و پارچههایی در فصلهای آتی محبوب خواهند بود. تولید کنندگان نساجی از این گزارشها برای تغییر روند طراحی پارچه و الگو استفاده میکنند. در همین حین طراح مد نیز شروع به طراحیهای جدید میکند. سپس این دو گروه یعنی طراحان مد و تولید کنندگان پارچه با یکدیگر قرار ملاقات گذاشته و طراح مد نیازهای پارچه خود را به تولید کننده پارچه ارائه میدهد.
مراحل طراحی مد
یک طراح مد تقریبا در تمام جنبههای ارائه مد جدید به عموم مردم حضور دارد. ایجاد طرح اولیه را میتوان به شکلهای مختلفی انجام داد. یکی از این روشها ایجاد مودبرد بوده که از ترکیب متریال مختلف و طرحهای متنوع تشکیل میشود. در این مرحله طراح دید خود و چیزی که در ذهن دارد را به صورت بصری نمایش میدهد. این اولین پیش نویس طراح مد است.
این روزها بیش از پیش طراحی به کمک نرم افزارهای کامپیوتری در صنعت مد مورد استفاده قرار میگیرد. اگرچه اکثر طراحان مد ترجیح میدهند در ابتدا طرحهای خود را با دست انجام دهند اما هنگامی که بخشی از طراحی پیش رفت، آن را به کامپیوتر انتقال میدهند. نرم افزارهایی مانند Illustrator به طراحان این امکان را میدهند که طرحها، رنگها و الگوهای مختلفی را روی لباس امتحان کرده و این کار به دلیل سرعت بالاتری که داشته، باعث صرفه جویی در زمان میشود. برای آشنای بیشتر با نرم افزارهای طراحی لباس میتوانید به مقاله بهترین نرم افزارهای طراحی لباس مراجعه کنید.
گام بعدی از وظایف طراح مد این بوده که اسکیس یا مدل خود را انتخاب کرده و تغییرات خاصتری را روی آن اعمال کند. این کار را با دوختن برخی متریال ارزان قیمت شروع کرده تا بتواند طرح پایه را بسازد. هنگامی که این نمونه روی تن یک مانکن قرار بگیرد طراح مد تغییرات نهایی را روی آن اعمال میکند.
مجموعههای بزرگ طراحی مد، خیاطها، طراحان الگو و دوزندههای مخصوص خود را استخدام میکنند. این افراد از روی الگوهای اولیه طراح مد، الگوی اصلی را ساخته و شروع به تولید نمونههای اولیه آن روی لباس میکنند. طراحان مد تازه کار یا افرادی که برند بسیار کوچکی دارند اغلب کارهای الگوسازی و دوخت را خودشان به تنهایی انجام میدهند. هنگامی که نمونه کامل شد، طراح انتخاب میکند آیا برای نمایش در فشن شو مناسب بوده یا باید بعد از اعمال تغییرات دوباره دوخته شود.
یک طراح مد معمولا کنترل تمام بخشهای یک فشن شو را به عهده دارد، او مدلها را انتخاب کرده، قیمت گذاری لباسها را انجام داده و نحوه ارائه لباس را تعیین میکند. طراحان مد بزرگ اغلب دستیارانی دارند که در تمام این مراحل همراه بوده و به آنها کمک میکند اما در کل کنترل همه چیز به دست طراح مد است.
رشته طراحی مد و نکات کمکی برای شروع!
رشته طراحی مد امروزه به شدت رقابتی شده است. اگر میخواهید شغلی را در این صنعت دنبال کنید، باید بیشتر تلاش کرده و چندین مهارت مختلف را در خود پرورش دهید. این فقط به منزله گرفتن یک مدرک دانشگاهی در رشته طراحی مد نبوده بلکه باید بتوانید اطلاعات خود را در زمینههای هنرهای تجسمی، طراحی عمومی و حتی دانش طراحی گرافیک نیز افزایش دهید. این در صورتی بوده که واقعا قصد دارید بهترین باشید.
شروع اولیه در طراحی مد
بهتر است قبل از ورود به دانشگاه، برخی از دروس مرتبط را در مقطع دبیرستان و هنرستان یاد بگیرید. این دروس مرتبط به شما در گرفتن پذیرش و بعدتر در محیط کار کمک بسیاری خواهد کرد. در اینجا چند مرحله کلیدی بوده که میتوانید آنها را انجام بدهید:
- در دورههای آموزش اقتصاد و مدیریت مالی شرکت کنید.
- خیاطی را خیلی سریع یاد بگیرید.
- سعی کنید تا میتوانید فیگورهای مختلف را طراحی کنید تا چشم و دستتان با رنگها، ترکیب آنها و الگوها آشنا شود.
- نرم افزارهای مهم از جمله Photoshop، Illustrator، CorelDraw و Xara را یاد بگیرید. این نرم افزارها در طراحی مد کمک زیادی به شما خواهند کرد.
- مطالعه کنید. وبلاگهای فشن، کتابهای نوشته شده در این زمینه، ویدیوها و تمام منابع را به خوبی و دقت مطالعه کنید.
تحصیل در مقطع لیسانس طراحی مد
متاسفانه در ایران رشتهای با عنوان طراحی مد در دانشگاهها تدریس نمیشود اما شما دو راه پیش روی خود دارید. یا در کلاسهای آزاد مانند دورههای آموزش طراحی مد آموزال شرکت کرده و یا برای یک دانشگاه بین المللی اپلای کنید. اگر دوست دارید تا علاوه بر کار کردن در صنعت طراحی مد، به یکی از عوامل تاثیر گذار آن نیز تبدیل شوید بهتر است تا آموزش را از پایه شروع کنید. تحصیلات آکادمیک در این زمینه به شما کمک میکند تا درباره تاریخچه طراحی مد، استفاده از منسوجات مختلف، طراحی لباس و مدیریت یک برند فشن را درک کنید. دانشگاههای بزرگی در دنیا بوده که این رشته را تدریس میکنند، از جمله:
- مدرسه طراحی LISAA در فرانسه
- موسسه Europeo Di Design در ایتالیا
- آکادمی Del Lusso در ایتالیا
- کالج هنرهای معاصر لندن
مطالعه درباره تاریخ هنر، هنرهای تجسمی و عکاسی نیز میتواند به افزایش سطح دانش شما کمک کند.
اصول طراحی مد
اصول طراحی مد که برای توسعه و تولید لباس مورد استفاده قرار میگیرد شامل: تعادل، تناسب، تاکید و ریتم است.
- تعادل: توازن یا یکنواختی در بین اجزای یک طرح نشاندهنده وجود تعادل در آن است. برای دستیابی به تعادل، یک لباس یا کالکشن باید دارای وزن بصری یکسانی در سراسر طراحی باشد. استفاده از ویژگیهای ساختاری یا تزئینات اضافه باعث میشود که ظاهر یک لباس متعادل باشد. البته همین کارها ممکن است باعث عدم توازن نیز شود. یک طراح فشن یا طراح لباس میتواند از طرحهای روی پارچه برای ایجاد این تعادل بصری استفاده کند. علاوه بر این رنگ، خطوط و نوع بافت پارچه نیز روی تعادل بصری آن تاثیر میگذارد. به عنوان مثال، رنگهای سرد و روشن وزن بصری کمتری نسبت به رنگهای تیره و گرم دارند. اگر فردی تعدادی از آیتمهای لباسش را تیره و تعدادی دیگر رنگ روشن بپوشد میتواند این تعادل را در ظاهر خود به وجود بیاورد.
- تناسب: تناسب توسط ارتباط سایزی اجزای مختلف طراحی تعریف میشود. طراحی لباس برای بدن انسان مستلزم استفاده از قطعات مختلف پارچه در سایزها و مدلهای مختلف است. کنار هم قرار گرفتن این اجزا باعث ایجاد یک لباس میشود. تنه یک لباس میتواند کوچکتر از قسمت پایین تنه آن باشد. برای اینکه لباس در بدن یک فرد جذابیت بصری داشته باشد توصیه میشود تا به فرم بدن آن شخص توجه شود. جزئیات طراحی موجود در لباس میتواند به ایجاد تناسب در یک کالکشن کمک کند. جزئیاتی مانند یقه، جیب، لوازم جانبی، دکمهها و تزئینات باید متناسب با اندازه کلی یک لباس باشد.
- تاکید: از تاکید برای جلب توجه به بخش خاصی از یک مجموعه لباس استفاده میشود. هنگامی که تاکید توسط یک فرد یا طراح مد مورد استفاده قرار میگیرد، به این معنا بوده که از نظر بصری بخشی از لباس برجستهتر از دیگر ویژگیهای آن است. به عنوان مثال استفاده از یک کراوات روشن روی یک پیراهن مردانه تیره، توجه را به سمت کراوات میبرد. بنابراین شما میتوانید با استفاده از یک اکسسوری مانند کمربند، اسکارف، کراوات و حتی دکمه لباس آیتم مورد نظر خود را بیشتر به چشم بیاورید.
- ریتم: ریتم باعث ایجاد حس حرکت در یک طرح میشود. چشم با استفاده از این اصل از یک ویژگی در بدن به ویژگی دیگر حرکت میکند. علاوه بر این یک الگو یا بافت را با اعمال همین ریتم روی سطح پارچه به وجود میآورند. کاربرد خاص ریتم به این صورت طبقه بندی میشود: درجه بندی، انتقال، تکرار و رادیکال. درجه بندی به یک الگوی طراحی اشاره دارد که به تدریج از نظر اندازه،شکل یا رنگ کم یا زیاد میشود. یکی از شناخته شدهترین الگوهای ایم تکنیک زمانی بوده که طراح از رنگ آمیزی به صورت گرادیان استفاده کرده و از رنگ تیره به روشن میرود.
هارمونی زمانی رخ میدهد که طرح کلی لباس به وحدت بصری دست پیدا کند. وقتی عناصر طراحی لباس شامل رنگ، شکل، خط و بافت به طور موثر در پارامترهای اصول طراحی یعنی تعادل، تناسب، تاکید و ریتم استفاده شود، هارمونی ایجاد میشود. یکی دیگر از مواردی که طراح مد در هنگام ایجاد یا تولید یک لباس مورد توجه قرار میدهد شکل و فرم بدن است. تمام بخشهای این مجموعه باید کنار همدیگر کار کنند تا به ظاهر دلخواه برسند.
محیط کاری یک طراح مد
طراحان مد یا به صورت فریلنسر فعالیت میکنند یا در یکی از برندهای تولید کننده استخدام میشوند. یک طراح مد که برای عمده فروشان و تولید کنندگان کار میکند اقدام به تولید طرحهایی کرده که در بازار جهانی به فروش میرسند. این طرحها در اندازهها، رنگها و متریالهای مختلف تولید می شوند. تعداد کمی از طراحان هستند که به صورت فریلنس و در حوزه اوت کوتور فعالیت میکنند.
آنها طرحهای سفارشی برای مشتریان خود طراحی و تولید کرده که قیمتهای بسیار بالایی نیز دارند. یکی از مشتریان عمده کارهای اوت کوتور از کشورهای حوزه خلیج فارس هستند. بنابراین اگر فشن شوها را دنبال کرده باشید متوجه تغییر طراحیهای اکثر طراحان بزرگ شدهاید. آنها اغلب سعی میکنند تا طرحهایی را تولید کنند که مناسب سلیقه مشتریان ثروتمند خود باشد.
دیگر طراحان های فشن، طراحیهای خود را در فروشگاههای شخصی یا مراکز پوشاک بزرگ به فروش میرسانند. این طراحان ترکیبی از لباسهای اصلی و ترندهای مد را ایجاد میکنند. آن دسته از طراحان مد که توسط شرکتهای طراحی یا تولید کنندگان استخدام شده اغلب دارای ساعات کاری منظمی هستند. برخی از طراحان مد در حوزه طراحی لباس برای تئاترها، سریالها و فیلمها فعالیت میکنند. کار این افراد شبیه به دیگر طراحان مد بوده با این تفاوت که باید در مورد سبکهای پوشش و تاریخچه مد اطلاعات بیشتر و گستردهتری داشته باشند. همچنین باید با کارگردانها برای انتخاب و تولید لباسها و کاستومهای خاص همکاری کنند.
گروهی از طراحان مد که به صورت فریلنسر کار کرده به صورت قراردادی در پروژههای مختلف شروع به فعالیت میکنند. آنها اغلب مجبورند روز کاری خود را متناسب با برنامهها و ددلاینهای مشتریان خود تنظیم کنند. بنابراین ساعات کاری مرتبی مانند افراد استخدام شده ندارند. طراحان مد فریلنسر اغلب تمایل دارند تا ساعتهای طولانیتر و در محیطهای کوچکتر فعالیت کنند. این افراد اغلب تحت فشار هستند تا بتوانند هم مشتریان را راضی نگه دارند و هم درآمد ثابتی کسب کنند.
ماهیت تجارت مد مستلزم ارتباط مداوم با تامین کنندگان، تولید کنندگان و مشتریان در سرتاسر دنیا است. بسیاری از طراحان مد چندین بار در سال برای تجارت و فشن شو سفر کرده تا بتوانند به خوبی از آخرین ترندها آگاه باشند.
چشم انداز شغلی برای طراحان مد
مانند بسیاری از مشاغل پرمخاطب، تنها تعداد انگشت شماری از افراد به ردههای بالا راه پیدا میکنند و تبدیل به نامهای مشهوری در جهان میشوند. با این حال همیشه افراد میتوانند تاثیر خود را روی حوزه مورد نظر بگذارند. به طور متوسط، طراحان مد در سال در حدود ۶۷ هزار دلار درآمد دارند. پیش بینی میشود که رشد این صنعت تا سال ۲۰۲۶ با سرعت کمی رشد کند. دلیل عمده آن نیز این بوده که بسیاری از تولیدات در کشورهای شرق آسیا انجام میشود. با این حال نرخ رشد ۲۲ درصدی در تجارت طراحی مد وجود دارد.
طراح لباس کیست؟
طراحان لباس روی جنبه کاربردیتر دنیای مد تمرکز میکنند. اگرچه این بدان معنا نیست که طراحان لباس نسبت به طراحان مد خلاقیت یا استعداد کمتری دارند، بلکه به این معنا بوده که هدف متفاوتتری را در زمینه کاری خود دنبال میکنند. طراحان لباس اغلب روی زمینههای مرتبط با موارد زیر تمرکز میکنند:
- انجام طراحی مطابق با هویت برند تولید کنندگان پوشاک
- ایجاد ظاهری مقرون به صرفه در لباس که متناسب با بودجه گروه مصرف کننده اصلی باشد.
- استفاده از مواد طراحی که هم با دوام و هم جذاب هستند.
- در نظر گرفتن انواع بدن با ویژگیهای طراحی
- ایجاد طرحهایی که برای تولید انبوه مناسب هستند.
مانند طراحان مد، طراجان لباس نیز روی ترندها و روند تغییرات پوشش مصرف کنندگان مطالعه میکنند. طرحها و نمونههای اولیه را ایجاد کرده و مفاهیم خود را به تصمیم گیرندگان صنعت که همان صاحبان برندها هستند ارائه میدهند. آنها همچنین در نمایشگاههای تجاری شرکت کرده، با دیگر متخصصان حوزه کاری خود همکاری میکنند. در این بین تلاش میکنند تا راههای خلاقانه و مبتکرانهتری را برای ایجاد ظاهری مطلوب در لباس برای مصرف کنندگان بیایند.
تحصیل در رشته طراحی لباس
طراح لباس نیز همانند یک طراح مد میتواند از آموزش در زمینه طراحی مد، تجارت و بازاریابی بهره مند شوند. آنها ممکن است بیشتر با آموزش در زمینههای مربوط به مطالعات رفتار مصرف کننده، ترندهای بازار و خرید سروکار داشته باشند. تحصیلات و تجربه در توسعه محصول نیز میتواند یک سرمایه مهم در این زمینه باشد.
تحصیلات مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک طراح لباس شامل گذراندن دوره لیسانس در رشتههای مرتبط با طراحی مد است. در طول تحصیلات تکمیلی، دانش آموزان معمولا در مورد منسوجات، طراحی الگو، طراحی برای مد و خیاطی سرفصلهایی را یاد میگیرند. یافتن کار در این صنعت نیز نیازمند یک کالکشن قوی بوده که از طریق دانش و تجربه به دست میآید. همچنین میتوانید با شرکت در دوره های مختلف در این حوزه به صورت فردی در این حوزه شروع به فعالیت کنید. یکی از استاندارد ترین و جامع ترین دوره های طراحی لباس، پکیج آموزش جامع طراحی لباس آموزال میباشد که تمام مهارت های لازم برای تصویرسازی و طراحی مد را به صورت حرفهای به شما آموزش میدهد.
اکثر طراحان لباس حرفهای آموزشهای خود را با گذراندن یک دوره دانشگاهی که مرتبط با طراحی مد باشد، کسب کردهاند. برخی از طراحان براساس نوع لباس، به عنوان مثال لباس عروسی یا لباسهای تئاتر تخصص خود را پیگیری میکنند. آنها میتوانند دورههای آزاد را در آموزشگاهها و کالجهای مختلف گذرانده تا در زمینه تخصصی مورد نظرشان اطلاعات کافی کسب کنند. برای یافتن شغل نیز باید بتوانند پورتفولیوی خلاقی را بسازند.
در دورههای طراحی لباس دانشجویان آموزش طراحی چند مدل لباس مختلف را یاد گرفته و در دورههای نساجی با انواع مختلف پارچه، از جمله نحوه ساخت پارچه، دستور العمل نگهداری از پارچه ها و استفاده از آنها آشنا میشود. از آن جایی که یک طراح لباس اغلب نمونههای اولیه طراحی دوخت لباس خود را درست میکند، دورههای خیاطی، مانند دوره طراحی الگو و دوخت آموزال، دستورالعملهای مفیدی را در مورد نحوه استفاده صحیح از چرخ خیاطی، طراحی الگو و دوخت همراه با تکنیکهای دوختی را به آنها یاد میدهد.
در برخی از دورههای طراحی لباس دانشجویان با آموزش کسب و کار نیز آشنا میشوند. دورههای بیزینس به دانشجویان درباره جنبههای بازاریابی کسب و کار آموزش داده و آنها یاد میگیرند که چگونه طرحهای مختلف را به نمایش بگذارند. بسیاری از برنامههای تحصیلی همچنین به هنرجویان در مورد ساخت یک نمونه کار حرفهای که شامل طراحیها و ایجاد بهترین طرحهای مد بوده آموزش میدهند.
وظایف طراح لباس در حوزه کاری و حرفهای
یک طراح لباس نسبت به همتایان خود در طراحی مد چشم انداز شغلی بهتری دارد. دلیل آن هم این بوده که لباسهای روزمره تقاضای بیشتری نسبت به مد روز دارند. به همین دلیل هم پروسه پیدا کردن کار برایشان راحتتر بوده و هم بازار به اندازهای که برای یک طراح مد رقابتی بوده، برای آنها نیست.
این افراد میتوانند در زمینههای مختلفی از جمله طراحی لوازم جانبی مانند کمربند، طراحی پوشاک، طراحی دوخت و لباس، طراحی لباس رقص، طراحی کفش، طراحی لباسهای مجلسی و لباسهای زمستانی فعالیت کنند. البته دامنه شغلی آنها محدود به موارد ذکر شده نبوده و میتوانند در هر یک از شاخههای پوشش شروع به فعالیت کنند. به طور میانگین درآمد یک طراح لباس هم در برخی از کشورها در حدود ۵۷ هزار دلار است.
سخن آخر
وقتی صحبت از موضوع طراحی مد و طراحی لباس میشود اغلب بحثها به سمت تعریف ترند، مد و طرحهای کلاسیک پیش میرود. شما به عنوان یک طراح مد یا فردی که در حوزه طراحی لباس مشغول بوده باید بتوانید علاوه بر تفاوتهای بنیادین این دو رشته روی مفاهیم مطرح شده در آن نیز تسلط پیدا کنید. ترندها اغلب از یک سلبریتی، یک فیلم یا یک حرکت دسته جمعی پدید میآیند.
مدها حتی از ترندها نیز سریعتر هستند و اغلب مانند یک چشمک کوتاه در میان بازار خود را نشان میدهند. در این بین طرحهای کلاسیک که با نام Timeless نیز شناخته میشوند اغلب عمر بسیار طولانیتری دارند. شما باید بتوانید به اغلب این اصطلاحات آگاهی داشته تا بتوانید مدلهای مختلف را براساس نیاز بازار یا مشتری خود فراهم کنید.
اگر به دنبال یادگیری طراحی لباس هستید و هنوز نقطه شروع خود را پیدا نکردید، در مقاله یادگیری طراحی لباس را از کجا شروع کنم، طی پنج مرحله به شما کمک میکنیم تا هرچه سریع تر به هدف خود در حوزه مد و فشن برسید.