آموزش طراحی دست در طراحی لباس
طراحی فیگور و مانکن
طی سالهای اخیر در پی تحولات بسیاری که در صنعت پوشاک ایجاد شد شاهد روی آوردن بسیاری از افراد به رشتهی طراحی لباس بودیم که به واسطهی آن پیشرفت صنعت مد و فشن را درپی داشتیم در این میان میتوان گفت که اولین قدم برای طراح لباس شدن آموزش طراحی فیگور و مانکن است.
لازمه آن شناخت کامل آناتومی بدن، ساختار و حرکات اجزای بدن میباشد که بتوان فیگوری با حرکات صحیح و استاندارد طراحی کرد که در مرحله بعد امکان طراحی لباس با اصول و تکنیک درست برروی آن وجود داشته باشد، پس میتوان گفت که طراحی مانکن یکی از مهمترین سرفصلها محسوب میشود.
نکات آموزشی طراحی دست مانکن
اولین نکتهای که در طراحی مانکن باید به آن توجه داشته باشیم این است که نسبتها در طراحی مانکن فشن در مقایسه با رسم یک بدن واقعی متفاوت است و اجزای بدن بلندتر و کشیدهتر طراحی میشود. در گام اول طراحی مانکن فشن لازم است که ستون اصلی بدن را طراحی کنیم به همین دلیل یک خط به صورت عمودی بر روی کاغذ کشیده و آن را به سه بخش مساوی تقسیم میکنیم.
در مانکن فشن عرض سر ۳/۲ طول آن در نظر گرفته میشود و در ۳/۱ بالایی خط عمودی حدود آن را مشخص میکنیم و صورت را به حالت تخم مرغی طراحی میکنیم، در مرحله بعدی از طراحی فیگور فشن، لازم است تا عرض شانه را در زیر بیضی چانه مشخص کنیم.
این خط را حدود ۲ برابر عرض سر در نظر میگیریم و برای کشیدن کمر مانکن عرض آن را حدود یک و نیم برابر عرض سر و عرض باسن را مساوی با عرض شانه در نظر میگیریم، در نهایت عرض هر مچ پا را حدود ۴/۱ عرض سر دو طرف خط عمودی اصلی مشخص میکنیم و خطوط را بهم وصل میکنیم و بعد از طراحی خطوط اصلی، جزئیات را اضافه کرده و اسکلتبندی، گوشت و عضله را ترسیم میکنیم.
برای بررسی نحوه طراحی دست مانکن به ویدیو آموزشی ابتدای صفحه مراجعه کنید.
جمع بندی طراحی دست مانکن و طراحی فیگور آن
این ویدئو نمونهای از محتوای آموزشی مربوط به دوره آموزش طراحی فیگور آموزال با تدریس سحر خانزاده یکی از اساتید برجسته این حوزه میباشد، محتوای آموزشی این دوره با توجه به نیاز بازار کار و مشورت متخصصین صنعت مد و با تاکید بر آموزش پروژه محور طراحی شده است.
در حین فرایند آموزش فراگیران تنها نخواهند بود و از طریق کانالهای ارتباطی موجود میتوانند با مدرسین و آموزشیاران در ارتباط باشند و در کوتاهترین زمان پاسخ سوالات خود را دریافت کنند و همچنین این کانالها امکان تبادل دانش بین فراگیران را فراهم کرده است.
هنرجویان در پایان دورهها و بعد از انجام تمرینها، پروژه نهایی و کسب نمره قبولی واجد شرایط دریافت گواهینامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر به زبان انگلیسی خواهند بود.