برای انتخاب لوکیشن عکاسی به چه نکاتی باید دقت کنیم؟
یکی از مهمترین موارد در عکاسی، به خصوص در عکاسی پرتره، انتخاب لوکیشن مناسب است. انتخاب این مورد، تکلیف سایر مسائل در عکاسی را نیز مشخص میکند؛ مانند اینکه چه تجهیزات نورپردازی با خود به همراه داشتهباشیم، چه زمانی عکاسی کنیم، مدل عکاسی چه لباسهایی پوشیده باشد و چگونه ژست بگیرد. اما سؤالی که در این مواقع برای عکاسان پیش میآید این است که در وهلهی اول چه لوکیشینی برای عکاسی مناسب است؟ در این مقاله به معیارهای انتخاب لوکیشن عکاسی میپردازیم.
خود لوکیشن مهم نیست، حال و هوای آن است که مهم است!
وقتی که میخواهید در مورد لوکیشن عکاسی با مشتریان خود صحبت کنید، به جای پرسیدن اینکه « دوست دارید کجا عکسهای خود را بگیرید؟ » سؤال کنید « دوست دارید عکسهایتان چه حس و حالی داشته باشند؟ ». این تغییر کوچک در مورد نحوهی صحبت کردن از مکان عکاسی، به مشتریان شما کمک میکند که تصاویر نهاییشان را در ذهن خود تصور کنند. در ادامه لیستی از صفات و لغاتی را آوردهایم که متقاضیان عکاسی معمولاً برای توصیف حس و حالی که به دنبال آن هستند استفاده میکنند.
رویایی: یک محوطهی باز، پارک طبیعی یا مکانی که با نور طبیعی روشن است و ساختمانی در پس زمینهی آن نیست، میتواند این حس و حال را به عکسها بدهد.
طبیعت/ طبیعی: پارکی پر از درختان بلند و چمنهای سبز یا گلزاری پر از گلهای وحشی به تصاویر شما حس بودن در طبیعت را میدهد.
های فشن/ شهری: برای عکاسی با این حال و هوا قطعاً باید سمت محلههای شلوغ شهر که پر از ساختمانهای بلند و شیشههای براق مغازه هاست بروید که به تصاویر شما تضاد و بافت میبخشد و حس و حالت یک شهر شلوغ را در ذهن تداعی میکند. برای بررسی تکنیکهای این نوع عکاسی به مقاله عکاسی فشن مراجعه کنید.
وینتج: برای عکاسی به سبک وینتج یا به دنبال ساختمانهایی با معماری قدیمی با درهای چوبی بگردید یا اینکه در جستجوی محلهای باشید که تنها کمی المانهای قدیمی و سنتی داشته باشد؛ مانند محلهای با ساختمانهای قدیمی که تازه نوسازی شده باشد.
ساحل: اگر در یک شهر ساحلی زندگی میکنید، ساحل یکی از راحتترین گزینهها برای لوکشین عکاسی محسوب میشود و زمان دقیقی که برای عکاسی به ساحل میروید، حس و حال تصویر را رقم میزند. صبحهای ساحل به تصاویر شما رنگ مایههای آبی و صورتی میدهد، در حالی که اگر موقع طلوع خورشید برای عکاسی به ساحل بروید میتوانید از ساعت طلایی عکاسی و رنگ مایههای گرم و طلایی آن در تصاویرتان لذت ببرید؛ بنابراین، پیش از شروع عکاسی، در مورد تمامی این تفاوتها در فضا و حال و هوای عکسها فکر کنید و با توجه بهایدهای که در ذهن دارید، در مورد زمان مناسب برای عکاسی تصمیمگیری کنید.
از نور طبیعی استفاده کنید
اکثر عکاسان حرفهای از نور طبیعی برای عکاسی، به ویژه برای عکاسی پرتره، استفاده میکنند، تا جایی که بسیاری از آنها حاضر نیستند در شرایط دیگری به جز نور طبیعی عکاسی کنند. تلاش کنید تا حد امکان مکانی را انتخاب کنید که پر نور و روشن است و به شما نور طبیعی و پخش شده میدهد.
اما اگر در محوطهی بیرون عکاسی میکنید، در وسط روز از عکاسی خودداری کنید؛ چرا که نور ظهر تند و مستقیم است و سایههایی که ایجاد میکند نیز خشن هستند. اگر مجبور به عکاسی در وسط روز هستید، به دنبال درختان بلند، مکانهای برای نشستن که سرپوشیده هستند یا هر نوع سایهبان دیگری بگردید که نور را ملایمتر میکنند. اما گزینهی مناسبتر این است که در ساعتهای آغازین صبح یا شب که نور خورشید سبکتر و ملایمتر است عکاسی کنید.
اگر در محوطه داخل ساختمان عکاسی میکنید، سعی کنید که سوژهی خود را نزدیک پنجرههای بزرگ قرار دهید تا بتوانید نهایت استفاده را از نور طبیعی ببرید. بسته به شرایط و تجهیزات نورپردازی خود، میتوانید از نورپردازی مصنوعی نیز بهره ببرید. اگر به دنبال استفاده از تکنیکهای نورپردازی در عکاسی، در فعالیت خود هستید به مقاله آن مراجعه کنید.
تخیل خود را به کار بیندازید
عکاسی در استودیو با یک پردهی پشت زمینهی ساده، راحتترین مکان برای عکاسی محسوب میشود؛ اما عکاسی با این شرایط و به این سبک، هزاران بار توسط عکاسان مختلف انجام شده است. میتوانید از تخیل خود استفاده کنید و سراغ مکانهایی بروید که کمی غیر معمولتر و چالش برانگیزتر هستند و شما را قادر میسازند که تصاویر جالبتر و خلاقانهتری ثبت کنید.
به دنبال یک مکان آرام و کم رفت وآمد بگردید
به جز مواقعی که قصد ثبت خیابانهای شلوغ شهر را دارید، مکانهای کم رفت و آمد انتخاب مناسبتری برای لوکیشنهای عکاسی هستند. در محیطهای شلوغ مجبور هستید که منتظر بمانید تا افراد از پشت سر سوژهی شما کنار بروند و یا از آنها بخواهید که فاصلهی خودشان را با سوژه یا تجهیزات عکاسی حفظ کنند. افرون بر این، خود مدل نیز به احتمال بالا در چنین شرایطی چندان احساس راحتی نخواهد کرد.
بهترین کار این است که دور شهر را خط بکشید و برای عکاسی به سواحل دور، چمنزار یا جنگل بروید. این محیطها علاوه بر اینکه پس زمینهی زیبایی برای تصاویر شما هستند، اکثرا آرام و خلوت هستند و به شما و مدل اجازه میدهند که بدون مزاحمت، ژستهای مختلف را امتحان کنید و به طور کلی تمرکز بیشتری روی پروژه داشته باشید.
از رنگها غافل نشوید
رنگ لوکیشن تأثیر بسیار زیادی روی حس عکسهای شما میگذارد. آیا میخواهید تصاویرتان پر از رنگ سبز و حس تازگی و طراوت طبیعت باشد یا رنگ آبی آسمان را ترجیح می دهید؟ از رنگهای لوکیشن خود استفاده کنید تا حس و حالی که قصد خلق کردنش دارید را به کمک فضا تشدید کنید.
ما در آموزال دورهای جامع و حرفهای در خصوص مبحث رنگ، که یکی از اثرگذارترین عوامل در آثار هنری است تهیه کردهایم تا این مبحث را به صورت جامع و اصولی آموزش دهیم. این دوره مناسب هنرجویان رشتههای مختلف از جمله گرافیک، نقاشی، عکاسی و تبلیغات و … میباشد و میتوانند از آن بهره ببرند تا با تسط کامل بر مفاهیم رنگ آثار خود را حرفهای تر کنند! برای اطلاعات بیشتر در خصوص دوره به آموزش رنگ شناسی مراجعه کنید.
اجازه ندهید لوکیشن عکاسی توجه مخاطب را از سوژه منحرف کند
با اینکه مکان مناسب برای عکاسی بسیار مهم است اما همیشه به یاد داشته باشید که مکان، سوژه اصلی شما نیست؛ پس اجازه ندهید که بیشتر از سوژه خودنمایی کند. موقع عکاسی، هر چند وقت یک بار، نگاهی به عکسهایی که گرفتید بیندازید، اگر چشمانتان بیشتر به سمت مکان کشیده میشود و نه سوژه، به این معناست که حواستان پرت چیزهای اشتباهی است و باید تمرکزتان رو بیشتر معطوف سوژه کنید و نه محیط.
یک تکنیک مؤثر برای این کار این است که دریچه دیافراگم خود را بیشتر باز کنید. هر چه دریچه دیافراگم بازتر باشد، تصاویر شما عمق میدان کمتری خواهند داشت و پس زمینه از حالت فوکوس خارج خواهد شد. با این کار، دیگر لوکیشن حواس مخاطب را پرت نمیکند و چشم بیننده تنها به سوی سوژه اصلی کشیده میشود.
مکانی را انتخاب کنید که برای مدل عکاسی، با ارزش و دارای معنا باشد
به خاطر داشته باشید که هر فردی شخصیت منحصر بفرد خود را دارد و دقیقاً جذابیت عکاسی پرتره به نشان دادن این تفاوتهای فردی است. انتخاب لوکیشنی که متناسب با روحیات و شخصیت مدل عکاسی باشد نیز بخشی از کار است.
زمانی را برای شناختن مدل خود اختصاص دهید و سلایق و مکانهای مورد علاقهی او را کشف کنید و آنها را وارد عکاسی خود کنید. برای مثال، اگر مدل عکاسی شما عاشق نقاشی کردن است، میتوانید از او در حال نقاشی کردن در مکان مورد علاقهاش عکس بگیرید.
با عکاسی کردن در لوکیشنی که برای مدل شما ارزش و اهمیت شخصی دارد، او بیشتر احساس راحتی میکند، شخصیت خود را آسانتر بروز میدهد و در نهایت به شما این امکان را میدهد که تصاویر پر حستر و طبیعیتری از او بگیرید.
نزدیک سرپناهها عکاسی کنید
اگر قصد عکاسی در محوطهی باز را دارید، همیشه احتمال بارندگی و برف را در نظر داشته باشید. به دنبال مکانی بگردید که نزدیک به یک مکان سر بسته مانند پل یا آلاچیق باشد تا اگر شانس با شما یاری نکرد و به بارندگی خوردید، بتوانید خودتان، مدل و از همه مهمتر تجهیزات عکاسیتان را از رطوبت و باران حفظ کنید.
افزون بر این، همیشه روز قبل از پروژه عکاسی، سایتهای خبری را چک کنید و از وضعیت آب و هوا در روز بعد مطلع شوید تا با آمادگی کامل به مکان عکاسی بروید.
مکانی را انتخاب کنید که به راحتی قابل دسترس باشد
سعی کنید مکانی را پیدا کنید که خیلی دور نباشد و بتوان راحت به آن دسترسی پیدا کرد. لوکیشنهای عکاسی که خیلی دور نیستند و قابلیت دسترسیپذیری بالایی دارند، نه تنها باعث میشوند که شما و مدل در طول راه خسته نشوید؛ بلکه باعث صرفه جویی در هزینه و زمان رفت و برگشت شما نیز میشوند. بنابراین، لوکیشنی را انتخاب کنید که هم شما و اعضای تیمتان و هم مدل عکاسی بتوانند خود را به راحتی با وسایل نقلیه به آنجا برسانند.
جمعبندی
انتخاب لوکیشنی که برای عکاسی مناسب باشد، نیازمند زمان کافی برای تحقیق و پژوهش است؛ با این حال، به زحمتش میارزد؛ چرا که بخش مهمی از پروژه عکاسی، همین مسألهی انتخاب مکان مناسب است. تنها زمانی که تمام عناصر عکاسی از جمله مکان، درست انتخاب شده باشند، شما میتوانید تصاویری ثبت کنید که حرفی برای گفتن داشته باشند و شخصیت واقعی و حال و هوای سوژه را به درستی به تصویر بکشند. همچنین اگر به دنبال شروع فعالیتهای عکاسی به صورت تکنیکی و اصولی هستید، پیشنهاد میکنیم به مدرسه عکاسی آموزال مراجعه کنید تا با شرکت در دورههای آموزشی عکاسی، تجربهای جدید از آموزش و عکاسی را کسب کنید!