آموزش خیاطی در منزل از ابتدا؛ خیاطی را از کجا شروع کنیم؟

اگر تصمیم به یادگیری خیاطی گرفته‌اید و قصد دارید آموزش خیاطی در منزل را امتحان کنید، چه برای سرگرمی و چه خیاطی حرفه‌ای برای کسب درآمد، اما نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید، این مقاله دقیقا برای شما نوشته شده است. ما در این مقاله راهنمای کاملی برای علاقه‌مندان به یادگیری خیاطی در منزل از ابتدا آماده کرده‌ایم و تلاش کرده‌ایم تمام مراحل را به صورت گام به گام شرح دهیم. با ما همراه باشید.

محتوا پنهان

آموزش خیاطی از ابتدا

باید به شما بگوییم که تسلط کامل بر خیاطی نیازمند تمرین و تکرار مداوم در مدت زمان طولانی است، هرچقدر زمان بیشتری برای یادگیری خیاطی صرف کنید، حرفه‌ای‌تر خواهید شد.

ما در این مطلب، آموزش خیاطی در منزل را به صورت جامع اما در عین حال ساده و سرگرم‌کننده آموزش خواهیم داد. شما با مطالعه این راهنما،‌ در مسیر یادگیری خیاطی یک گام جلوتر خواهید بود.

مراحل آموزش خیاطی در منزل

مرحله اول: شناخت ابزارهای ضروری برای شروع خیاطی از ابتدا

خیاطی نیاز به ابزارهای کاملا تخصصی دارد. احتمالا شما با اغلب این ابزارها آشنایید و یا دست‌کم اسم آن‌ها را شنیده‌اید؛ اگر نه در اینجا ما تمامی ابزارها را معرفی می‌کنیم تا دچار سردرگمی نشوید. برای شروع لازم است این ابزارها و وسایل را تهیه کنید.

۱. چرخ خیاطی

اولین ابزار یا وسیله برای خیاطی، «چرخ خیاطی» است.

اگر چرخ خیاطی‌ تهیه شده جنس خوبی داشته باشد تا آخر خط دستیار وفادار شما خواهد بود. نیازی نیست حتما آخرین مدل و بهترین برند را تهیه کنید. یک چرخ خیاطی مدرن با مدل دوخت ساده و زیگزاگ و ژتون دوزی و پس دوزی و البته با قابلیت سوزن نخ کن‌ اتوماتیک، وزن سبک، دکمه زن یک مرحله‌ای و قابلیت سوزن پایین بهترین گزینه برای شماست. این مدل را به راحتی می‌توانید در اکثر فروشگاه‌ها با ضمانت نامه معتبر پیدا کنید. توجه داشته باشید که چرخ خیاطی استوک یا دست دوم تهیه نکنید، چرا که معمولا چرخ خیاطی‌های دست دوم هزینه تعمیر و سرویس بسیار زیادی دارند پس بهتر است از همان ابتدای راه با چرخ خیاطی نو شروع کنید. اگر یک چرخ خیاطی قدیمی از مادر بزرگ به شما هدیه داده شده این چرخ خیاطی فقط دارای ارزش معنوی است و برای شروع کار خیاطی به هیچ وجه مناسب نیست.

توصیه بعد این است که یک چرخ پدال‌دار تهیه کنید. این دسته از چرخ خیاطی‌ها به شما کمک می‌کنند با فشار بر روی پدال شروع به دوخت کنید. شما با پای خود می‌توانید سرعت چرخ خیاطی را کم و زیاد کنید، البته این‌کار نیاز به تمرکز بالایی دارد که به مرور زمان این موضوع را به خوبی خواهید آموخت.

۲. لوازم جانبی خیاطی (سوزن، سنجاق، قیچی و بشکاف خیاطی.)

سوزن، اولین ابزار خیاطی

از جمله لوازم جانبی برای شروع خیاطی سوزن چرخ خیاطی است. توجه داشته باشید که نوع سوزن و ضخامت آن باید دقیقا متناسب با پارچه باشد.

توجه کنید که اعداد ۶۰ تا ۱۱۰ سوزن‌ها بر اساس سیستم متریک اروپا، اعداد ۸ تا ۱۸ بر اساس سیستم متریک آمریکا است. همیشه اعداد پایین‌تر نشان دهنده ظریف‌تر بودن سوزن و اعداد بالاتر نشان‌ دهنده ضخیم بودن سوزن است.

هنگام خرید سوزن، هر دو شماره اروپایی و آمریکایی بر روی محصول درج می‌شود.

سیستم شماره گذاری سوزن‌ها بر این اساس است:

  • شماره ۶۰-۷۰ یا ۱۰ – ۸: سوزن‌هایی که بر اساس این اعداد است مخصوص دوخت پارچه‌های ظریف‌تر و سبک‌تر هستند. مثلا پارچه‌های ابریشمی و حریر.
  • شماره ۸۵ – ۷۵ یا ۱۲ – ۱۱: این سوزن‌ها مخصوص دوخت پارچه‌های پنبه‌ای یا سبک است.
  • شماره ۹۰ یا ۱۴: این سوزن مخصوص پارچه‌هایی با ضخامت نسبتا متوسط مانند کتان، ژرسه است.
  • شماره ۱۰۰ یا ۱۶: این سوزن مخصوص پارچه‌های ضخیمی مثل جین است.
  • شماره ۱۱۰ یا ۱۸: این سوزن مخصوص دوخت‌های سنگین مانند پارچه های مبل و جین‌های بسیار ضخیم و سنگین است.
  • شماره ۱۲۰ یا ۲۰: این سوزن‌ها بسیار ضخیم هستند و مخصوص پارچه بسیار ضخیم است.

مبتدیان به سه نوع از این سوزن‌ها نیاز پیدا می‌کنند، این سوزن‌ها با این اسامی شناخته می‌شوند:

  • سوزن یونیورسال (Universal needles) : این سوزن یکی از متداول‌ترین سوزن‌ها برای دوخت انواع پارچه‌ها است. این سوزن دارای نوک گرد است که برای مقاصد کلی استفاده می‌شود.
  • سوزن نوک توپی (Ball point needles): این سوزن مخصوص دوخت پارچه‌های کشبافت است. این سوزن را برای مراحل بالاتر خیاطی حتما تهیه کنید.
  • سوزن دوقلو (Twin needles): این سوزن مخصوص دوخت‌های تزئینی است. یک خیاط حرفه‌ای باید ساتن دوزی و گلدوزی هم بیاموزد. با کمک این سوزن‌ها می‌توانید طراح‌های تزئینی بر روی پارچه ایجاد کنید.

دومین وسیله جانبی خیاطی، سنجاق است.

سنجاق‌ها کار خیاطی را بسیار راحت‌تر و سریع‌تر می‌کنند. شما برای اتصال قطعات الگو، اتصال پارچه‌های برش داده شده، اندازه گیری دقیق پارچه قبل از دوخت، حتما به سنجاق احتیاج پیدا خواهید کرد.

سنجاق‌ها دارای طول، ضخامت، سری‌های متفاوت و رنگ‌های مختلف هستند. متدوال‌ترین نوع سنجاق‌ها سری مروایدی شکل آن‌ها است.

نکته مهم در اینجا این است که، برای پارچه‌های ابریشمی و ظریف حتما باید از سنجاق‌های بسیار نازک استفاده کنید.

یکی از ابزار مهم خیاطی، قیچی خیاطی است

انواع مختلفی از قیچی ها را داریم از جمله: قیچی ساده، قیچی زیگزاگ، قیچی کوچک، قیچی مخصوص برش ضخیم، قیچی مخصوص برش چرم، قیچی مخصوص گلدوزی و قیچی‌های صنعتی مخصوص تولیدی‌های لباس.

بهتر است در ابتدای کار فقط یک قیچی ساده داشته باشید و به مرور قیچی‌های دیگر را نیز تهیه کنید.

وسایل و ابزارهای دیگر برای شروع خیاطی

وسیله ارزشمند دیگری که باید حتما داشته باشید، بشکاف خیاطی است. شما با این ابزار می‌توانید بدون صدمه زدن به پارچه‌، دوخت‌های آن‌را برش دهید. معمولا عملکرد بشکاف‌ها در این شرایط بسیار بهتر از قیچی‌ها است. تمامی بشکاف‌ها دارای یک در پلاستیکی شفاف برای محافظت در برابر پارگی پارچه‌ها هستند.

سایر لوازم جانبی مانند؛ انواع نخ های خیاطی با رنگ‌ها و اندازه‌های مختلف، دکمه‌های مختلف نیز حتما داشته باشید.

فراموش نکنید هنگام دوخت حتما باید رنگ و جنس نخ خیاطی شما با رنگ و جنس پارچه هماهنگ باشد.

جا سوزنی، سنجاق ته‌ گرد، محافظ انگشت خیاطی، گچ و صابون خیاطی یا ماژیک پارچه، نخ بُر، متر خیاطی، کاغذ الگو برای کشیدن الگو در مراحل حرفه‌ای تر ضروری خواهد بود. البته برای کشیدن الگو، به لوازم دیگری از جمله شابلون و گونیا و خط‌‌‌ کش نیز نیاز پیدا خواهید کرد.

مرحله دوم: یادگیری دوخت با دست

در ابتدای امر حتما باید با قدم‌های کوچک شروع کرد. در خیاطی هم حتما باید ابتدا دوخت را با دست یاد بگیرید.

توجه کنید که کاملا ساده شروع کنید؛ نیازی نیست حتما از پارچه نو استفاده کنید، برای تمرین می‌توانید از انواع پارچه کهنه و قدیمی استفاده کنید.

انواع دوخت دستی را شروع به آموختن و تمرین کنید.

انواع دوخت دستی عبارتند از: دوخت کاملا ساده، دوخت بسیار ریز، دوخت ضربدری، دوخت تزئینی، دوخت دانه‌ای، دوخت دورانی، دوخت دو شاخه‌ای، انواع دوخت گره‌ای  مثل دوخت گره فرانسوی، دوخت زیگزاگی.

آموزش برخی از انواع کاربردی دوخت در خیاطی:

برای شروع دوخت ابتدا سوزن نخ کنید.

ابتدا سوزن و نخ مناسبی انتخاب کنید.

سپس مقداری نخ ببرید و آن‌را داخل سوزن فرو کنید و در نهایت انتهای نخ را گره بزنید. می‌توانید برای این‌که نخ راحت‌تر وارد سوزن شود آن‌را کمی مرطوب کنید.

حال دوخت را شروع کنید.

دوخت ساده

این دوخت یکی از پرکاربردترین دوخت‌های خیاطی است. برای انجام این دوخت فقط کافیست سوزن را وارد پارچه کرده و بعد حدود نیم سانت از قسمتی که سوزن در آن وارد شده سوزن را دوباره به پشت پارچه بفرستید و این‌کار را مدام تکرار کنید. این دوخت را معمولا دوخت رفت و برگشتی نیز می‌نامند. بسیار ساده و در عین حال کاربردی است. شما با این دوخت می‌توانید تمامی شکاف‌ها و درزها را به راحتی بدوزید.

دوخت ریز

این نوع دوخت هم دقیقا مثل دوخت ساده است ولی اینبار به‌جای این‌که نیم سانت فاصله ایجاد کنید، ریزتر بدوزید. این دوخت مناسب برای محکم دوختن است.

دوخت ضربدری

این دوخت بیشتر جنبه تزئینی دارد و به‌صورت کج بر روی هم قرار می‌گیرد.

دوخت تزئینی

این دوخت بیشتر مناسب پر کردن الگوهای گلدوزی است. کاملا معمولی شروع به دوخت کنید، مرتب و پشت سرهم بدون هیچ فاصله‌ای، انقدر ادامه دهید تا الگو یا طرح کاملا رنگی شود.

دوخت دانه‌ای یا زنجیر

این دوخت مخصوص افراد مبتدی و تازه‌کار است. این دوخت بسیار آسان است فقط کافی‌است سوزن را از زیر پارچه رد کنید و نخ را به حالت حلقه‌ای درآورید، بعد دوباره سوزن را در کنار نقطه اول دوباره وار پارچه کنید و از وسط حلقه‌ای که تشکیل شده سوزن را خارج کنید. این‌کار را انقدر ادامه دهید تا مجموعه ای از دانه ها یا زنجیر زیبا داشته باشید. شما با این دوخت می‌توانید به زیبایی رنگ‌های روی پارچه بیشتر پی ببرید.

دوخت دورانی

شما با این دوخت بسیار ساده می‌توانید حلقه‌های دورانی در کنار هم به شکل گل داشته باشید. برای این دوخت فقط کافیست سوزن را از پارچه رد کنید و سپس با انگشت خود حلقه‌ای ایجاد کنید و بعد از کنار حلقه ایجادی دوباره سوزن را وارد پارچه کنید.

دوخت دو شاخه‌ای

این نوع دوخت برای دوخت حاشیه‌های پارچه مناسب است و بیشتر جنبه تزئینی دارد. این دوخت هم دقیقا مثل دوخت ریز است. در این دوخت می‌توانید سوزن را بصورت ضربدری وارد پارچه کنید تا حالت زیبایی به حاشیه پارچه شما دهد.

دوخت گره فرانسوی

این گره مناسب مبتدیان است و کار سختی نیست. برای این‌کار ابتدا سوزن را از زیر پارچه وارد کنید و بعد نخ را چندبار دور سوزن بپیچید، بعد از این‌کار درست در‌ همان نقطه‌ای که سوزن را وارد کرده بودید، آنرا دربیاورید، بعد انگشت خود را روی گره قرار دهید و خیلی آرام نخ را بکشید. الان گره فرانسوی خیلی زیبایی بر روی پارچه خود می‌بینید. فراموش نکنید برای این دوخت حتما از نخ ضخیمی استفاده کنید.

دوخت زیگزاگی

این دوخت نیاز به تمرین بیشتری دارد، ولی نگران نباشید ساده است. در واقع این دوخت دو خط موازی است که بر روی یکدیگر قرار می‌گیرند.

اگر هدف شما آموزش خیاطی زنانه است، حتما باید دوخت‌های مختلف را خوب تمرین کنید، بعد با انواع مختلف الگوهای ساده شروع به خیاطی کنید.

مرحله سوم: یادگیری دوخت با چرخ خیاطی

هم‌اکنون که شما مسلط به دوخت با دست شده‌اید، می‌توانید شروع به خیاطی و دوخت با چرخ خیاطی کنید. برای شروع، حتما کتابچه راهنمای چرخ خیاطی خود را مطالعه کنید و بعد با نخ انداختن در چرخ خیاطی شروع کید. همانطور که گفتیم بهتر است از چرخ خیاطی‌هایی که به‌طور خودکار یا اتوماتیک سوزن نخ می‌کنند استفاده کنید.

در مرحله بعد باید انواع دوخت‌ها را اینبار با چرخ خیاطی انجام دهید. از دوخت ساده شروع کنید و بعد دوخت زیگزاگ، دوخت قفل، دوخت رعدوبرق، دوخت سردوز، انواع دوخت تزئینی و انواع دوخت جا دکمه را امتحان کنید.

آموزش دوخت های مختلف با چرخ خیاطی:

شما می‌توانید تمامی دوخت‌ها را در دوره آموزش خیاطی آنلاین آموزال به‌صورت کامل بیاموزید. فراموش نکنید همیشه کمک گرفتن از حرفه‌ای‌ها باعث می‌شود مسیر رشد و پیشرفتتان را سریع‌تر و دقیق‌تر پشت سر بگذارید.

مرحله چهارم: شناخت اشتباهات متداول افراد مبتدی و دوری از آن‌ها

معمولا مبتدی‌ها بعضی اشتباهات را به‌طور مکرر تکرار می‌کنند که چند نمونه از آن‌ها را بیان می‌کنیم:

  • از پارچه‌های نو استفاده می‌کنند و معمولا مقدار زیادی پارچه از بین می‌برند. همانطور که گفتیم بهتر است از پارچه‌ای که به آن نیازی ندارید استفاده کنید. همه خیاط‌ های حرفه‌ای با پارچه‌های قدیمی شروع کرده‌اند. همیشه باید از صفر شروع کرد. نگران نباشید با تمرین مداوم شما هم حرفه‌ای خواهید شد.
  • نگاه خود را از سوزن و پارچه می‌گیرند. حتما هنگام کار با چرخ خیاطی نگاه خود را به سوزن و پارچه در حال دوخت متمرکز کنید. یک لحظه غفلت ممکن است باعث آسیب زدن به انگشت دست شما کند.
  •  بر اساس راهنمای کاملی که از سوزن‌ها و شماره سوزن مناسب با پارچه‌ها بیان کردیم اقدام به انتخاب سوزن کنید. این‌کار باعث افزایش طول عمر چرخ خیاطی شما می‌شود. عجله نکنید کار با همه سوزن‌ها را بالاخره خواهید آموخت.
  • بسیاری از مبتدی‌ها توجه خاصی به جنس پارچه نمی‌کنند پس حتما جنس پارچه را در نظر بگیرید.
  • بسیاری از مبتدی‌‌ها توجه زیادی به ایرادات چرخ خیاطی نمی‌کنندو بعدها از خراب شدن آن شکایت می‌کنند. چرخ خیاطی را به طور مرتب تمیز کنید و به‌طور مرتب برای سرویس کردن به متخصص این کار رجوع کنید.
  • از میز و صندلی مناسب هنگام کار استفاده نمی‌کنند. برای این‌که احساس خستگی نکنید و درد در ناحیه کمر نداشته باشید حتما باید از میز و صندلی مناسب استفاده کنید.
  • از فضایی که نور کافی ندارد استفاده نمی‌کنند. توجه داشته باشید که نور کافی در هنگام خیاطی وجود داشته باشد، عدم وجود نور می‌توانند صدمات جبران ناپذیری ایجاد کند.
  • از همان ابتدا شروع به کشیدن‌ الگوهای بسیار سخت می‌کنند. الگو کشیدن را کم کم از ساده به پیشرفته شروع کنید. با کلاس خیاطی و انواع کتاب می‌توانید این‌کار را بهتر نیز آموزش ببینید.

مرحله پنجم: شناخت انواع پارچه

پارچه‌ها دارای چهار منبع مختلف هستند:

  • پارچه‌‌های گیاهی: مثل پارچه پنبه و کتان.
  • پارچه‌های حیوانی: مثل پارچه‌های پشم و ابریشم.
  • پارچه‌های معدنی: مثل پارچه‌های شیشه‌ای و پنبه نسوز.
  • پارچه‌های شیمیایی: مثل ترگال و داکرون.

معمولا پارچه‌های نخی و پنبه‌ای بسیار پرطرفدار هستند. انواع پارچه‌های نخی عبارتند از: چیت، متقال، چلوار، کرباس، کتان، مخمل، ململ، کریشه، آغبانو، دبیت و …

پارچه‌ها انواع بسیار زیادی دارند که شما می‌توانید تمامی این موارد را به صورت آنلاین و مجازی در دوره‌ آموزش خیاطی آنلاین و آموزش دوخت، تحت نظر بهترین اساتید بیاموزید.

مرحله ششم: شروع کار با الگوها

برای شروع کار با الگوها حتما باید محاسبات مورنیاز الگوهای پایه را بیاموزید. برای آموزش این موارد می‌توانید از کتاب‌های مختلفی استفاده کنید. مراحل طراحی الگو برای بالا تنه و پایین تنه بسیار متفاوت است. بهتر است برای این‌که سردرگم نشوید حتما از کلاس‌های آموزشی استفاده کنید.

مرحله هفتم: شرکت در دوره‌های آموزشی تخصصی (آنلاین یا حضوری)

شما تا این گام به‌طور کلی درباره خیاطی اطلاعاتی کسب کرده‌اید. برای این‌که بتوانید مهارت‌های خاص خود را در زمینه طراحی لباس از مبتدی تا پیشرفته گسترش دهید لازم است در دوره‌های آموزشی تخصصی شرکت کنید، تکنیک‌ها و اصول کار را بیاموزید و با شرکت در دوره‌های کارآموزی مستقیما وارد بازار کار شوید.

ما در آموزال دوره‌های تخصصی طراحی مد، طراحی الگو و دوخت لباس را با حضور مدرسان باتجربه و سرشناسی ارائه می‌کنیم که د حین دوره و بعد از دوره برای رفع اشکال و یادگیری بیشتر همراه شما هستند. دوره‌های آموزشی خیاطی و طوخت را می‌توانید از پکیج آموزشی آن تهیه کنید. نکته مهم دیگردرمورد دوره‌های آموزشی آموزالاین است که می‌توانید پس از پایان دوره، گواهینامه معتبر از دانشگاه امیر کبیر تهران دریافت کنید. این گواهینامه به زبان انگلیسی است و با آن به‌راحتی می‌توانید برای تحصیل در دانشگاه‌های خارجی اقدام کنید و یا در شرکت‌های معتبر استخدام شوید.

معرفی انواع متدهای مختلف خیاطی

اگر هدف شما تبدیل شدن به یک خیاط خبره و بسیار ماهر است، حتما باید تمامی متدهای خیاطی را خوب بیاموزید و هر کدام از آن‌ها را برای دوخت یک لباس به‌ کار ببرید.

از آن‌جایی که خیاطی یک هنر بسیار قدیمی در سرتاسر جهان است؛ ما متدهای خیلی زیادی داریم که هر یک را به‌صورت مختصر شرح می‌دهیم.

متد خیاطی مولر

یکی از بهترین متدها برای مبتدیان متد مولر است. این متد در آلمان رواج پیدا کرد. شما با استفاده از این متد می‌توانید هر نوع لباس زیبا و در عین‌ حال زیبا و ظریف را بدوزید. برای شروع این متد نیاز به الگوی خاص مولر دارید، پس از طراحی الگو به‌راحتی می‌توانید یک لباس بسیار زیبا طراحی کنید. معمولا این متد مورد توجه افراد بسیار زیادی واقع می‌شود.

تمرکز دوره‌های آموزشی آموزال بر روش استاندارد و جهانی مولر است.

متد خیاطی متریک

این روش مخصوص خیاط‌های حرفه‌ای است. در این روش فرد صرفا با بیان سایز لباس خود به خیاط لباس مورد نظر خود را تحویل می‌گیرد. مثلا اگر شما سایز ۴۰ هستید و طرح لباس مورد نظر را نیز انتخاب کرده‌اید، خیاط طرح را بر اساس سایز شما می‌دوزد زیرا کاملا مسلط به محاسبات و فرمول‌های سایز بدن ۴۰ است.

متد خیاطی گرلاوین

این سبک از خیاطی مربوط به زمان بسیار قدیم است. در این روش بعد از این‌که سایز بدن فرد به‌طور دقیق اندازه گیری شد، لباس موردنظر دوخته می‌شود. برای دوخت انواع مانتو زنانه، انواع لباس مجلسی زنانه به راحتی می‌توانید از این متد استفاده کنید.

متد خیاطی ترک

این متد امروزه توجه طرفداران بسیار زیادی را جلب کرده است. الگوها و طرح‌های لباس‌های ترک بسیار زیبا بوده و از جذابیت بسیار بالایی برخوردار هستند. برای آموزش این متد نیازمند دوره حرفه‌ای هستید.

متد خیاطی ABM

در این متد تمامی الگوها از قبل آماده شده است و بدون هیچ دردسر خاصی پارچه‌ها برش داده می‌شوند و برای دوخت آماده هستند. تمامی تولیدی‌ها و برندهای معتبر جهان از این متد برای تولید انواع پوشاک استفاده می‌کنند.

متد خیاطی فرانسوی

این سبک از خیاطی معمولا یکی از لوکس‌ترین و البته پرهزینه‌ترین سبک‌ خیاطی محسوب می‌شود. معمولا الگوها و طرح‌ها در این سبک با دقت و تمرکز بسیار بالایی انجام می شود. اگر به دنبال تولید و دوخت لباس‌های لوکس و گران‌قیمت هستید می‌توانید این متد را بیاموزید.

متد خیاطی ایتالیایی

در این متد از خیاطی نیازی به هیچ الگو و طرح و کارهای محاسباتی نیست؛ تمامی کارها بر روی لباس انجام می‌شود. اگر مبتدی هستید می‌توانید از این متد نیز استفاده کنید. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که با این متد نمی‌توانید لباس‌های پیچیده و مجلسی‌های خاص را بدوزید.

مقایسه آموزش خیاطی در منزل با روش‌های آموزش حضوری در آموزشگاه‌ها

بسیاری از افراد به ویژه خانم‌ها علاقه بسیار زیادی به لباس‌های زیبا دارند. معمولا بسیاری از آن‌ها تصمیم دارند که بهترین لباس‌ها را خودشان تولید کنند و دیگر هزینه‌های زیادی پرداخت نکنند.

شما می‌توانید به کمک کتاب‌های مختلف آموزش خیاطی و یا به کمک استاد خصوصی اقدام به آموزش کنید. این شغل در عین جذابیت نیازمند صبر و حوصله بسیار زیادی نیز دارد، پس از آموختن و تمرین زیاد می‌توانید به درآمدهای نجومی دست پیدا کنید و در صنعت مد و فشن خلاقیت‌های بسیاری خلق کنید.

آموزش خیاطی به صورت آنلاین یا مجازی

شما در این روش فقط به یک اینترنت معمولی و لپ تاپ یا گوشی هوشمند نیاز دارید. مربی شما ممکن است در شهر دیگری باشد ولی از طریق برنامه‌های هوشمند آموزش‌های کاملا جدید و مفید را در اختیار شما می‌گذارد. این روش بسیار کم هزینه بوده و مناسب افراد با پشتکار و پر مشغله‌ای است که علاقه بسیار زیادی به یادگیری خیاطی و صنعت مد و فشن دارند. در این روش شما در هر زمانی می‌توانید اشکالات و سوالات خود را از مربی بپرسید. به‌طور کلی در دوره‌های مجازی گواهی کاملا معتبر به شرکت کنندگان تعلق می‌گیرد. این دوره‌ها معمولا دارای پشتبانی آنلاین، جلسات رفع اشکال و دوره کارآموزی برای ورود به بازار کار هستند.

آموزش خیاطی به صورت حضوری

اگر فرد پرمشغله‌ای باشید، زمان کافی برای حضور در کلاس‌های حضوری نخواهید داشت. معمولا برای رسیدن به محل برگزاری کلاس‌ حتما باید ترافیک و چراغ قرمزهای بسیاری را پشت سر بگذارید که در این شرایط علاوه بر صرف وقت زیاد، هزینه‌های زیادی نیز متحمل خواهید شد. این روش معمولا اقتصادی نیست و تنها مزیت این روش این است که می‌توانید الگوها و دوخت‌های خود را حضوری به مربی خود نشان دهید و وی با دقت به آن‌ها نظر دهد.

مزایا و معایب دوره‌های مجازی و حضوری

مزایای دوره مجازیمعایب دوره مجازی
اقتصادی و مقرون به صرفهعدم وجود تعاملات اجتماعی با سایر هنرجوها
قابل دسترس بودندر برخی موارد امکان دارد هنرجو با مربی خود ارتباط کافی برقرار نکند
کامل مناسب افراد پر مشغله
کاملا مختصر و باکیفیت
بدون محدودیت زمانی و مکانی
امکان ارتباط سریع با مربی برای رفع اشکال
انعطاف پذیری بالا
مزایای دوره حضوریمعایب دوره حضوری
این دوره‌ مناسب افرادی است که زمان بسیار زیاد و انعطاف‌پذیری دارندهزینه‌های بسیار بالا
تعهد و حضور فرد برای حضور در کلاس در ساعات و روزهای خاص وجود داردبا محدودیت زمانی و مکانی
تعاملات اجتماعی بیشتر با مربی و سایر هنرجوهامناسب افراد پرمشغله نیست

چک لیست انتخاب روش یادگیری مناسب برای شما

آیا وقت و زمان زیادی دارید؟

  • پس دوره حضوری مناسب شما است.

آیا وقت و زمان کافی ندارید و معمولا وقت کم می‌آورید؟

  • دوره مجازی مناسب شماست.

آیا هزینه برای شما مهم است؟

  • دوره مجازی مناسب شما است.

شما می‌توانید یک چک لیست بر اساس شخصیت و تمامی مزایا و معایبی که در جدول ذکر شد برای خود تهیه کنید و براساس آن بهترین کلاس یا دوره آموزشی را برای خود انتخاب کنید.

سخن پایانی

اگر قصد یادگیری هنر خیاطی از همان ابتدا را داشته باشید، بهتر است گام به گام پیش بروید و با تمرین و تکرار و البته تحت نظر مربی و استاد خوب، این هنر خارق العاده را بیاموزید. به ما در بخش دیدگاه از تجربیات خود بگویید و این مقاله را برای دوستان با استعداد و علاقه‌مند به خیاطی ارسال کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.