انواع سبک های معماری داخلی – ۲۵ سبک مهم دکوراسیون داخلی
سبک های معماری داخلی برای تمامی علاقمندان به هنر جذاب هستند. شما به آسانی میتوانید با الهام از سبک های دکوراسیون داخلی منزل، ایدههایتان را در فضای خانه پیاده کنید. شناخت سبک های دکوراسیون داخلی به خصوص برای معماران و طراحان داخلی الزامی است زیرا شما را در ایدهپردازی خلاقتر میکند.
شما برای اینکه بتوانید سلیقه هنری خود را بالا ببرید باید نمونههای خوب و متنوع ببینید. با بررسی طرحهای باکیفیت در سبک های مختلف، اصول پایهای دکوراسیون داخلی مانند تضاد، تقارن و ترکیببندی مناسب رنگها در ذهن شما حک میشود.
در این مطلب ۲۵ سبک مهم و پرکاربرد در دکوراسیون داخلی را معرفی میکنیم که به شما ایدههای فوقالعادهای در طراحی داخلی منزل و محیط کار خواهند داد. در این مطلب سعی شده است سبک های معماری داخلی طبق شباهتهایشان در چهار دستهبندی قرار بگیرند تا به یاد ماندن آنها در ذهن شما آسانتر شود.
دسته اول: مهمترین سبک های معماری داخلی از منظر تاریخ معماری
بررسی انواع سبک های معماری داخلی از منظر تاریخ معماری کمک زیادی به طراحان داخلی، معماران و هنردوستان میکند. شما با آشنایی با تغییرات عمده طراحی داخلی در طول تاریخ معماری میتوانید درک بهتری از سبک های دکوراسیون داخلی پیدا کنید.
توجه داشته باشید که سبک های تاریخی در حال حاضر دقیقا مانند عصر خودشان نیستند. نه سبک کلاسیک به مانند قصرهای یونان و روم باستان است و نه سبکهای باروک و گوتیک به مانند کلیساهای قرون وسطا هستند. بلکه تمامی سبک های طراحی داخلی در طول زمان تکامل داشتهاند و خود را با زندگی امروز ما تطبیق دادهاند.
معرفی سبکهای معماری داخلی را با رنسانس در قرن ۱۴ شروع میکنیم که به دنبال احیای ارزشهای معماری کلاسیک است و پس از آن به سراغ سبکهای باروک، گوتیک و روکوکو میرویم که با الهام از معماری قرون وسطایی ایجاد شدهاند و سرشار از زیبایی، تجمل و تزئینات هستند.
در ادامه به سبک نئوکلاسیک میرسیم که بازگشتی دوباره به معماری کلاسیک است. بعد از آن به عصر مدرن میرسیم و از سبکهای قرون گذشته فاصله میگیریم و در آخر به دوران پست مدرن میرسیم که ترکیب زیبایی از معماری گذشته و معماری مدرن است.
همانطور که میبینید سبک های معماری داخلی همیشه در حال بازگشت به گذشته و ایدهگیری از سبکهای دوران پیشین هستند و به همین صورت دائما در حال تکاملند.
سبک معماری داخلی رنسانس
تاثیر رنسانس در معماری و طراحی مبلمان به قرن چهاردهم برمیگردد. در سبک رنسانس به دنبال احیای عناصر و اصول معماری کلاسیک یونان و روم هستیم. اصولی مانند تقارن و هندسه اشکال کامل و عناصری مانند قوس دایرهای و ستون و سرستونهای یونانی.
سبک معماری داخلی باروک
سبک باروک در طراحی داخلی نمادی از ثروت و قدرت است. فضای باروک، مجسمهوار و نمایشی است و در طراحی آن از موتیفهای معماری کلاسیک و رنسانس استفاده میشود. مبلمان باروک با متریال گران و تکنیکهای خاص ساخته میشود و دارای نقوش کندهکاری زیبا و ظریف است. مبدا این سبک در امپراتوری روم و در حدود سال ۱۶۰۰ میلادی است.
مبلمان با طراحی پیچیده، لوازم طلاکاری شده و مصالح براق مانند سنگ مرمر و گرانیت از ویژگیهای سبک باروک است. معماری، دکور و مبلمان باروک همگی متقارن هستند. برای ایجاد حس حرکت در سبک باروک از منحنیهای نامنظم و ستونهای پیچخورده بر روی لوازم منزل مانند مبل، صندلی، میز و کابینت استفاده میشود. شمعها و فانوسها از وسایل نورپردازی پکاربرد در این سبک دکوراسیون هستند. فانوسهای آهنی دیوارهای راهروها را میپوشانند و شمعها بر روی پایههای چوبی و برنجی گذاشته میشوند.
طراحی داخلی ساختمان به سبک گوتیک
سبک مبلمان گوتیک در میانه قرن هجدهم در بریتانیا به وجود آمد. این سبک از معماری قرون وسطی مخصوصا سبک گوتیک بهره میبرد و از هندسه منحنی استفاده میکند. سبک مبلمان گوتیک در قرن نوزدهم تاثیر بسیاری بر سبک مبلمان هنر و صنایع دستی (Arts & Crafts) گذاشت.
طراحی داخلی ساختمان به سبک روکوکو
سبک روکوکو در آغاز قرن هجدهم در فرانسه رواج یافت. طراحان فرانسوی در آن سالها فرمهای سنگین باروک را کنار گذاشتند و به سراغ طرحی ظریفتر و سبکتر رفتند. مبلمان روکوکو دارای تزئینات منحنی و نامتقارن است. از شاخصههای اصلی مبلمان روکوکو میتوان به پایههای فلزی در فرم S شکل و C شکل اشاره کرد. در مبلمان سبک روکوکو از نقوش طبیعی انبوه استفاده میشود.
سبک معماری داخلی کلاسیک و نئوکلاسیک
سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی نام خود را از معماری کلاسیک میگیرد که سبکی متعلق به یونان و روم باستان است. در طول تاریخ اروپا چندین جنبش هنری در جهت احیای اصول معماری کلاسیک شکل گرفته است که هنر دوران رنسانس یکی از آنهاست.
سبک نئوکلاسیک نیز در نیمه دوم قرن ۱۸ در پاسخ به تجملگرایی روکوکو شکل گرفت. هندسه کلی فضا در سبک نئوکلاسیک ساده و مستطیلی است و در تزئینات این سبک از موتیفهای معماری کلاسیک مانند گچبری با طرح Meander و Vitruvian scroll استفاده میشود.
در طراحی داخلی منزل به سبک نئوکلاسیک از لوازم تزئینی مانند گلدان، مجسمه و نقاشیهایی با مضامینی از اساطیر یونان استفاده میشود و ایوانهای جلویی دارای ستونهای متقارن بزرگ با الهام از معماری یونانی و رومی هستند. دیوارها با آینههای قدیمی تزئین شدهاند و دارای قاب طلاکاری هستند.
در سبک نئوکلاسیک از رنگهای داخلی روشن شامل آبی کمرنگ، کرمی، خاکستری، زرد و سبز در سطوح گسترده و از مشکی و طلایی در نقاط تاکید استفاده میشود. مبلمان نئوکلاسیک ساده و از چوب تیره ساخته میشود و فرشهای ایرانی کفهای از جنس سنگ مرمر را میپوشاند. در این سبک برای پردهها و ملحفهها از مخملهای پررنگ، ابریشمهای مجلل و پارچههای نخی استفاده میشود.
سبک معماری داخلی مدرن
سبک مدرن متعلق به اوایل قرن بیستم است. پیدایش سبک مدرن از مدرسه باوهاس آلمان شروع شد و در پی کنار گذاشتن تمامی شاخصههای ظاهری و تزئینی معماری کلاسیک بود. از مشخصات اصلی معماری داخلی مدرن میتوان به مبلمان با سطوح صاف و براق و استفاده از مصالحی مانند چوب روکشدار، فلز لولهای و شیشه اشاره کرد. در دکوراسیون داخلی مدرن از تم رنگی خنثی استفاده میشود و از رنگهای قوی تنها در نقاط تاکید مانند کوسنها و لوازم تزئینی استفاده میشود.
در سبک مدرن از احجام مکعبی با کمترین تزئینات اضافی و غیرکاربردی استفاده میشود. هر چند فضای مدرن میتواند خشک و سرد به نظر برسد اما سادگی دکوراسیون داخلی مدرن تطابق فوقالعادهای با فضاهایی همچون ادارات، موزه و مراکز فرهنگی دارد.
سبک معماری داخلی صنعتی (Industrial)
سبک دکوراسیون داخلی صنعتی از سبکهای مهمی است که در دوره مدرن مطرح شد و بسیاری از اصول معماری مدرن همچون کاهش تزئینات و سادگی فرمی را در خود داشت. تفاوت سبک صنعتی با مدرن در کاربرد مصالح است. در سبک صنعتی متریالهایی همچون فلز، چوب تیره و چرم کاربرد بیشتری نسبت به سبک مدرن دارند.
سبک دکوراسیون هایتک نیز امتدادی از اصول معماری مدرن و سبک صنعتی به شمار میآید. در سبک هایتک عملکردی بودن و سادگی فرمی از اصول مهم است. در این سبک میتوان اجزای سازهای و تاسیساتی را به آسانی در فضای داخلی مشاهده کرد. استفاده از دکوراسیون داخلی صنعتی و هایتک شخصیت ویژهای به فضای داخلی میدهد و به خصوص برای محیط کار و فضاهای نمایشگاهی ایدهآل است.
معماری داخلی به سبک پست مدرن
اوج جنبش پست مدرن در هنر و معماری دهه ۱۹۸۰ میلادی بوده است؛ زمانی که ایدهآلهای معماری مدرن زیر سوال رفت. سبک پست مدرن به دنبال تنوع بیشتر و ترکیب عناصر معماری کلاسیک و مدرن است.
در حالی که سبک مدرن بر مینیمالیسم و عدم تزئینات تمرکز دارد، هنر پست مدرن سبک تزئینیتری دارد. در دکوراسیون داخلی پست مدرن از عناصر سرد و گرم در کنار هم استفاده میشود. موادی مانند کروم، شیشه و فولاد ضدزنگ حس سرما دارند و با فرشهای رنگی، مبلمان مخملی و پردههای نرم ابریشمی که دارای حسی گرم هستند ترکیب میشوند.
مبلمان پست مدرن از روحیه فردگرایانهتری برخوردار است و از ایدهبرداری از فرهنگ عامه استقبال میکند. فضای داخلی پست مدرن جادار است؛ با پنجرههای بزرگ و سقفهای بلند.
بعضی از طراحان مبلمان عناصری از مبلمان کلاسیک و قرون وسطایی را با هم ترکیب کردند و از ترکیبی از مواد گرانقیمت و ارزانقیمت در یک قطعه از مبلمان به کار میبردند. بعضی دیگر از طراحان مبلمان پست مدرن از تکنولوژی روز برای ساخت قطعات مینیمال از متریالهای یکدست مانند اکریلیک شفاف و حصیر استفاده میکردند.
طراح ایتالیایی Ettore Sottsass یکی از طراحان مطرح مبلمان پست مدرن بود که گروه ممفیس را در واکنش به خطوط مستقیم و کارکردگرایی سبک مدرن تأسیس کرد. سبک ممفیس رنگارنگ و انتزاعی با اشکال غیرمعمول و عدم تقارن است.
دسته دوم: مهمترین سبک های معماری داخلی از منظر جنبش های هنری و طراحی مبلمان داخلی
جنبشهای هنری در شکلگیری بسیاری از سبک های معماری داخلی و طراحی مبلمان مهم هستند. این سبکهای هنری سبکهای برگرفته از جنبشهای هنری، فرمگرا و مجسمهوار هستند و با وجود اینکه در دوره کوتاهی فراگیر میشوند، تاثیر بسیاری بر سبکهای بعد از خود میگذارند.
جنبش آوانگارد از مهمترین جنبشهای هنری است که تاثیر بسیاری بر زایش چندین سبک نوآورانه پس از خود داشت. در ادامه با سبک های طراحی داخلی مهم هنری از جمله سبک آرت دکو و آرت نوو آشنا میشویم.
سبک آوانگارد در طراحی داخلی
هر هنری که مرزهای خلاقیت را جابجا کند و بینش و ایدهپردازی هنرمند را مهم بداند، یک هنر آوانگارد است. هنر آوانگارد رادیکال و چالشبرانگیز است و هنرمندان آوانگارد به دنبال تاثیرگذاری بر ذهن مخاطبان از طریق هنر خود هستند.
آوانگارد یک جنبش هنری مهم در قرن نوزدهم اروپا، خصوصا در هنرهای مجسمهسازی، موسیقی و تئاتر است که تاثیر بسیاری در تاریخ هنر معاصر داشته است. اصطلاح فرانسوی آوانگارد به معنای پیشتاز است (بخشی از ارتش که جلوتر از بقیه حرکت میکند). تئوریپردازان جنبش آوانگارد هنرمندانی بودند که به قدرت هنر در تغییرات اجتماعی باور داشتند و هنرمندان را در کنار دانشمندان و صنعتگران، رهبر جامعه جدید میدیدند.
طراحی دکوراسیون داخلی به سبک آوانگارد نیز به دنبال شکستن چارچوبهای معمول طراحی داخلی و نوآوری در فرم، رنگ، چیدمان و … است. سبک دکوراسیون داخلی آوانگارد، ایدهآل افرادی است که از چیزهای غیرمعمول لذت میبرند و میخواهند فضایی مطابق با شخصیت خاص و خلاق خود طراحی کنند. شما میتوانید با شکستن قواعد فرمی، رنگی، هندسی و به کار بردن مبلمان و نورپردازی غیرمعمول به فضایی آوانگارد برسید.
طراحی داخلی ساختمان به سبک آرت نوو
سبک آرت نوو سبکی ظریف و هنری است که در قرن بیستم در واکنش به سبک نئوکلاسیک ایجاد شد. طراحان سبک آرت نوو، طرحهای خود را «هنر نو» مینامیدند و سعی میکردند از سبکهای گذشتهگرا فاصله بگیرند و با کمک هندسه طبیعی و فرمهای آزاد به هنر نوینی دست پیدا کنند.
هندسه تزئینات در سبک آرت نوو از خطوط نامتقارن طبیعی و تزئینات خلاقانه روکوکو و هنر ژاپنی ایده میگیرد. سبک آرت نوو یکی از چشمگیرترین سبکها در طراحی جدارههای داخلی ساختمان، راهپلهها و مبلمان داخلی است.
در سبک آرت نوو معمولا از پالت رنگی ملایم و گرم استفاده میشود؛ رنگهایی همچون قهوهای، خاکستری، زرد خردلی، زیتونی و یاسی. در سبک آرت نوو از کاغذ دیواری با رنگ گرم و طرح برجسته برای پوشش دیوارها استفاده میشود.
برای بازسازی دقیق سبک آرت نوو در فضای خانه باید از کفپوش چوبی استفاده کنید و برای تورپردازی به سراغ لامپهای تزئینی آرت نوو مانند لامپ تیفانی بروید. بکارگیری سطوح شیشهای رنگارنگ با نقوش ارگانیک همچون رویش ساقه گیاه در درها و کابینتها، کمد لباس و آینهها، حس هنری آرت نوو را در فضای داخلی ایجاد میکند.
طراحی داخلی به سبک آرت دکو
سبک آرت دکو از سبکهای هنری و جلوهگر است که فضای مجللی را به وجود میآورد. این سبک در اوایل قرن بیستم در فرانسه رواج یافت و از آنجا به آمریکا راه یافت و محبوبیت بیشتری پیدا کرد. سبک آرت دکو تحت تاثیر انقلاب صنعتی و استفاده فراوان از متریال فلز است.
مبلمان آرت دکو معمولا ابعاد بزرگی دارند و سرشار از تزئینات هستند. از نقوش هندسی مورد استفاده در سبک دکوراسیون آرت دکو میتوان به تابش آفتاب (Sunbursts) و زیگزاگ (Chevrons) اشاره کرد. سبک آرت دکو تاثیر بسیاری در طراحی داخلی سراسر جهان از جمله اروپا، آمریکا و شرق دور داشته است.
طراحی داخلی ساختمان به سبک مدرن نیمه قرن بیستم
سبک نیمه قرن بیستم از دکوراسیون داخلی دهه ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ آمریکا گرفته شده است. در این دهه طراحی مبلمان از سبک سنتی به سمت سبک مدرن رفت و لوازم خانگی نوآورانهای طراحی شد که تا به امروز نیز محبوب هستند. مبلمان به سبک نیمه قرن بیستم فرمی مجسمهوار و ارگانیک دارد و خلاقانه و رنگارنگ است و در فضای خانه به چشم میآید.
در سبک Mid-century Modern از مبلمان با جنس پلاستیک قالبگیری شده با چارچوب سبک آلومینیومی استفاده میشود. چوب مورد استفاده معمولا از جنس چوب درخت گردو، ساج و رزوود است که در کنار رنگهای لاکی زرد خردلی و سبز فسفری به کار برده میشود و فضای شادی را ایجاد میکند.
دسته سوم: مهمترین سبک های معماری داخلی معاصر برای زندگی شهرنشینی
بنا بر ضرورت زندگی شهرنشینی در جهان معاصر نیاز به سبکهایی داریم که مناسب خانههای ویلایی کوچک و منازل آپارتمانی باشند. شما میتوانید با انتخاب درست سبک دکوراسیون خانه، فضا را بزرگتر نشان دهید. استفاده از رنگبندی مناسب و چیدمان درست اثاثیه فضای داخلی را بزرگتر جلوه میدهد.
سبکهای معماری داخلی مانند سبک اسکاندیناوی، سبک معاصر و سبک مینیمال برای زندگی شهری مناسب هستند و مبلمان این سبکها در ابعاد و عملکرد مورد نیاز برای زندگی شهرنشینی طراحی شده است. اگر به دنبال یک دکوراسیون شیک، ساده و کمهزینه برای منزلتان هستید حتما سبکهای زیر را مدنظر داشته باشید.
سبک مونوکروم یا تکرنگ در معماری داخلی
انتخاب پالت رنگی در طراحی دکوراسیون داخلی بسیار مهم است. توجه به هارمونی و کنتراست مناسب بین رنگ کف، دیوار، مبلمان و لوازم تزئینی بسیار مهم و در عین حال مشکل است. یک راهحل ساده برای داشتن فضایی شیک و آراسته، استفاده از سبک مونوکروم یا تکرنگ است.
شما در سبک مونوکروم میتوانید به راحتی هارمونی ایجاد کنید زیرا تکرنگ مدنظر شما، عنصر متحدکننده فضای داخلی خواهد بود. سبک مونوکروم بدین معناست که شما یک رنگ اصلی را انتخاب میکنید و طیفی از همان رنگ را با غلظت و درخشش مختلف در فضای داخلی به کار میبرید.
در سبک مونوکروم بازی با طیف رنگ، نور و سایه به اوج میرسد و فضایی هنری و هماهنگ را ایجاد میکند. بازی با بافتها و نقوش مختلف در مبلمان، پرده و فرش میتواند سبک مونوکروم را بسیار متنوع و جذاب کند. اتاقها از فضاهای مناسب برای سبک مونوکروم هستند و کاربرد رنگهای زرد، سبز، صورتی یا آبی ملایم به ایجاد محیطی آرامشبخش کمک میکند.
سبک دکوراسیون داخلی معاصر (Contemporary)
طراحی داخلی زمان حال حاضر ما سبک معاصر نامیده میشود؛ به همین دلیل این سبک دائما در حال رشد و تکامل است. سبک معاصر از بسیاری از سبکهای مطرح پیش از خود مانند سبک مدرن، پست مدرن، مدرن نیمه قرن بیستم و اسکاندیناوی ایده میگیرد.
فضای داخلی به سبک معاصر، ساده و روشن است. در این سبک از گچبریها و مبلمان ساده و شیک استفاده میشود. پایههای استیل مبلمان معاصر بیرونزده هستند و حس سبکی مبلمان را انتقال میدهند.
سبک معماری داخلی اسکاندیناوی
سبک اسکاندیناوی از سبک های محبوب معاصر است. این سبک روشن، سبک و ارگانیک است. چوب مورد استفاده در سبک اسکاندیناوی معمولا خاکستری و در تم رنگی سرد هستند و فضایی آرامشبخش ایجاد میکنند.
شاخصههای اصلی سبک اسکاندیناوی شامل دیوارهای سفید، مبلمان شیشهای، آینههای بزرگ و پارچههای ضخیم و نرم و لطیف است. این سبک برای منازل آپارتمانی در شهرهای بزرگ ایدهآل است، زیرا فضا را بزرگتر جلوه میدهد، ساده و شیک است و فضایی گرم و آرامشبخش برای زندگی خانواده ایجاد میکند.
سبک طراحی داخلی مینیمال
معماری مینیمال از سبک معماری داخلی ژاپنی و شعار معماری مدرن یعنی «کمتر بیشتر است» ایده میگیرد و اهمیت بسیاری به فضای خالی میدهد. سبک مینیمال به دلیل داشتن فرمهای ساده، خطوط صاف و مصالح یکدست شباهت زیادی به سبکهای مدرن و معاصر دارد.
در سبک مینیمال از رنگهای خنثی و نقوش ساده استفاده میشود و مبلمان آن کاربردی و چندعملکردی است. به سختی میتوان در فضای داخلی مینیمال وسیلهای اضافی یا بیاستفاده پیدا کرد.
سبک طراحی داخلی ترنزیشنال (Transitional)
سبک انتقالی یا ترنزیشنال، انتقالی از سبک تردیشنال به مدرن و معاصر است. سبک تردیشنال یا سنتی اروپایی ممکن است به دلیل استفاده از پارچههای نقشدار و لوازم زینتی، تا حدی شلوغ به نظر برسد. از طرفی سبک مدرن به دلیل استفاده کمتر از مبلمان و لوازم دکوری، چندان گرم و راحت به نظر نمیرسند. سبک ترنزیشنال این دو سبک را ترکیب کرده است و هم راحت و صمیمی است و هم روشن و امروزی.
سبک ترنزیشنال ترکیب ایدهآلی از هندسه راستگوشه مدرن و مبلمان راحت و نقشدار سنتی است. در سبک ترنزیشنال از اکسسوری و لوازم تزئینی کمتری استفاده میشود و مبلمان آن، راحت و کاربردی است. در این سبک از مبلمان با جنس چوب، حصیر، استیل ضدزنگ، پوشش لاکی و … استفاده میشود که فضایی گرم و متنوع ایجاد میکند. سبک ترنزیشنال یا انتقالی از بهترین سبک های دکوراسیون داخلی برای اتاق نشیمن است که فضایی شیک و راحت ایجاد میکند.
دسته چهارم: مهمترین سبکهای دوستدار طبیعت و سبکهای سنتی سراسر جهان
در دسته آخر از سبک های معماری داخلی به سراغ سبکهای طبیعتگرا و بومی جهان میرویم. سبکهای طبیعتدوست مانند سبک بوهمیان، سبک تروپیکال و سبک ساحلی به دنبال آوردن عناصر طبیعی به فضای داخلی و تداعیِ حضور در طبیعت هستند.
سبک معماری داخلی هر کشور نشاندهنده فرهنگ، هنر، سبک زندگی و صنایع دستی آن مرزوبوم است. بسیاری از سبکهای سنتی و بومی کشورهای مختلف جهان مانند سبک مدیترانهای، سبک ژاپنی و سبک روستیک نیز به آوردن حس طبیعت به فضای داخلی اهمیت میدهند.
طراحی داخلی ساختمان به سبک بوهمیان
سبک بوهمیان یکی از محبوبترین سبک های معماری داخلی در حال حاضر است و شما به راحتی میتوانید مبلمان و اکسسوریهای این سبک را در فروشگاهها پیدا کنید. سبک بوهمیان، سبکی آزاد و رها از چارچوبهای خشک است و تمامی سبکها، سلیقهها و فرهنگهای مختلف را در هم میآمیزد. سبک بوهو طبیعت را به فضای داخلی میآورد و پر از رنگهای زنده و درخشان و نقوش برجسته در مبلمان و لوازم تزئینی است.
شما به خوبی میتوانید از صنایع دستی بومی کشورهای مختلف در سبک بوهومیان استفاده کنید. به همین دلیل اگر اهل سفر به نقاط مختلف کشور و فرهنگهای مختلف هستید این سبک برای منزل شما ایدهآل است. در سبک بوهمیان دست شما برای ترکیب رنگ و نقوش مختلف باز است. سبک بوهو از بهترین سبک های دکوراسیون داخلی برای هنرمندان و افراد خلاق است.
طراحی داخلی ساختمان به سبک ساحلی
سبک دکوراسیون داخلی ساحلی تنها مخصوص ویلاهای ساحلی نیست و شما میتوانید در هر محیطی آن را پیاده کنید. در سبک ساحلی انتخاب رنگ و متریال، حس طبیعت را در فضای داخلی ایجاد میکند. رنگهای سفید، کرم و بژ حس شن ساحل را تداعی میکند و رنگهای آبی و زرد طلایی حسوحال ساحل را به یاد شما میآورد.
سبک ساحلی فضایی راحت و شاداب میسازد و معمولا از گیاهان آپارتمانی در این سبک استفاده میشود. در مبلمان به سبک ساحلی از چوب رنگشده سفید استفاده میشود که به همراه طیف رنگ آبی به ایجاد حس ساحلی کمک میکند.
سبک طراحی داخلی روستیک
سبک روستیک از سبک های زیبای دکوراسیون داخلی برای منازل ویلایی و نسبتا بزرگ است. در این سبک از مصالح طبیعی در ترکیب با سبک صنعتی و فارمهاوس استفاده میشود. فضای منازل با سبک روستیک گرم و راحت است و بر سادگی و استفاده از زیبایی طبیعت تاکید دارد.
نقطه تاکید سالن نشیمن و پذیرایی به سبک روستیک، شومینه است که مبلمان و وسائل دکوری متناسب با آن چیده میشوند. در مبلمان روستیک از چوب و چرم و پوست طبیعی حیوانات استفاده میشود و فضای گرم و راحتی ایجاد میکند. پوشش مبلمان روستیک نقشدار نیست و جنس طبیعی و رنگ گرم آن به فضا شکل میدهد. استفاده از چراغدان فلزی زیبایی این سبک را تکمیل میکند.
طراحی داخلی ساختمان به سبک مدیترانه ای
سبک مدیترانه ای متعلق به کشورهای شمال دریای مدیترانه شامل اسپانیا، ایتالیا و یونان است. در معماری داخلی این کشورها استفاده از عناصر معماری کلاسیک مانند طاق و ستون متداول است و بسیاری از خانههای دارای تراس داخلی است. مبلمان در سبک مدیترانه ای معمولا از جنس چوب پررنگ و با تزیینات فراوان است.
پالت رنگی سبک مدیترانه ای ترکیبی از رنگهای غلیظ سرد و گرم مانند آبی، زرد و قرمز آجری است. در دکوراسیون داخلی منزل به سبک مدیترانه ای از پنجرههای بزرگ با پردههای نازک زینتی برای نفوذ نور به فضای داخلی استفاده میشود.
طراحی داخلی به سبک تروپیکال یا استوایی
سبک دکوراسیون داخلی تروپیکال یا استوایی، با کمک مبلمان از جنس حصیر و بامبو و پارچههایی با طرح برگهای درخت نخل، حس ساحلی را به فضای خانه شما میآورد. برای ایجاد فضایی خنک و سبک از ترکیب رنگهای خنک مانند هلویی کمرنگ، سبز و آبی و رنگهای خنثی استفاده میشود. سبک تروپیکال از سبکهای ایدهآل برای طراحی داخلی فضاهای نیمهباز همچون ایوان و تراسهای بزرگ است.
در سبک دکوراسیون استوایی نور، هوا و گیاهان را به درون فضای داخلی میکشیم. استفاده از چند گیاه گلدانی کوچک همچون بامبو و ارکیده بر روی میز و قفسه، سواحل آرام استوایی را تداعی میکند. گیاهان بزرگتر برای پر کردن گوشههای استفادهنشده ایدهآل هستند.
سبک طراحی داخلی تردیشنال یا سنتی اروپایی
سبک تردیشنال یکی از محبوبترین سبک های طراحی داخلی منازل است که از سبک دکوراسیون داخلی خانههای اروپایی قرن ۱۸ و ۱۹ ایده میگیرد. در این سبک از میز و صندلی با جنس چوب تیره و با تزئینات ظریف و زیبا استفاده میشود.
در سبک تردیشنال از پارچههای نفیس ابریشمی، مخمل و کتان برای پوشش مبلمان و پردهها استفاده میشود. نقوش پارچهها شامل الگوهای محبوبی مانند داماسک، گلدار، راهراه و چهارخانه است. کاربرد لوستر کریستالی در این سبک به مجلل شدن فضای داخلی کمک زیادی میکند.
طراحی داخلی ساختمان به سبک هندی
کشور هند با تاریخی غنی دارای سبک طراحی داخلی ویژهای است که به دلیل سرزندگی و کاربردی و راحت بودن در کشورهای مختلف طرفداران زیادی دارد. ویژگیهای سبک هندی عبارتند از پالت رنگی شاداب و درخشان، نقوش مختلف، مجسمهها و لوازم دکوری متنوع، مبلمان چوبی و کفپوش از جنس سنگ مرمر، گرانیت یا کاشی.
مبلمان هندی بزرگ، نرم و راحت است و با پارچههایی در رنگهای شاد همچون زرد و صورتی پوشانده میشود.از رنگهای سبز و آبی برای اجزای کوچکتر مانند صندلی و روبالشی استفاده میشود و از رنگهای خاکی، زرد اخرایی و نارنجی سوخته برای دیوارها و گاهی برای کف استفاده میشود. متداولترین منسوجات در سبک هندی از جنس ابریشم و پنبه هستند که روی آنها نقش و نگار سنتی هندی مانند الگوی پیزلی و تمهای الهامگرفته از طبیعت و نقوش ماندالا ترسیم میشود.
طراحی داخلی ساختمان به سبک ذن (سبک ژاپنی)
سبک ذن از معماری آسیای شرقی و خصوصا کشور ژاپن گرفته شده است و فضایی آرامشبخش و در ارتباط با طبیعت را به وجود میآورد. هندسه جذاب شرقی و خطوط براق به این سبک زیبایی خاصی میبخشد. در دکوراسیون داخلی به سبک آسیای شرقی از دایره بیش از مربع استفاده میشود و به تقارن در چیدمان مبلمان و لوازم منازل اهمیت داده میشود.
استفاده از دیوارهای سبک جداکننده برای تقسیم یک فضای بزرگ به قسمتهای کوچکتر و شخصیسازی فضای داخلی در سبک دکوراسیون داخلی ژاپنی مرسوم است. پالت رنگی سبک دکوراسیون ذن کاملا از طبیعت ایده میگیرد و رنگهایی طبیعی و ملایم دارد. به کار بردن سبک ذن در طراحی داخلی اتاق خواب به آرامش هر چه بیشتر شما کمک خواهد کرد.
سبک سنتی دیگر کشورهای جهان
جمعبندی
در این مطلب انواع سبک های معماری داخلی را در چهار دسته مرتب کردهایم تا به یاد سپردن ارتباط بین آنها برای شما راحتتر شود. در دسته اول به سراغ تقسیمبندی تاریخی سبکها رفتیم. از منظر تاریخی سبک های طراحی داخلی به سه دسته کلاسیکگرا، قرونوسطایی و مدرن تقسیم میشوند.
سبکهای کلاسیکگرا مانند رنسانس و نئوکلاسیک به دنبال احیای معماری کلاسیک یونان و روم هستند. سبکهای قرونوسطایی مانند باروک و گوتیک، مجلل و سرشار ار تزئینات ظریف هستند. سبکهای دوران مدرن مانند مدرن، بینالملل و مینیمال از اصول معماری مدرن مانند هندسه راستگوشه و دوری از تزئینات پیروی میکنند.
درک اصول معماری کلاسیک، معماری قرون میانه اروپا و معماری مدرن به شما در درک بهتر سبک های طراحی داخلی از منظر دورههای تاریخی کمک میکند. در مطلب کاملی که برای آشنایی با انواع سبکهای معماری برای شما تدارک دیدهایم میتوانید بیشتر با ویژگیهای معماری کلاسیک و مدرن آشنا شوید.
در دسته دوم به سراغ جنبشهای هنری تاثیرگذار بر انواع سبک های طراحی داخلی رفتیم. این سبکها زیبایی و نوآوری فرمی را در اولویت قرار میدهند و تاثیر بسیاری در طراحی مبلمان مورد استفاده امروز ما دارند. آشنایی با جنبشهای هنری و سبکهای مهم آنها مانند پست مدرن، نیمه قرن بیستم، آرت نوو و آرت دکو میتواند الهامبخش شما برای طراحیهای خلاقانه و متفاوت باشد. اگر به دنبال یک سبک مجلل، چشمگیر و متفاوت هستید به سراغ سبکهای هنری بروید.
در دسته سوم سبک های معماری داخلی معاصر را قرار دادیم که سبکهایی زیبا، ساده و کاربردی برای زندگی شهرنشینی در جهان معاصر ما هستند. سبکهای ترنزیشنال، معاصر، مونوکروم و اسکاندیناوی، سبکهایی شیک و عملکردی هستند و شما با صرف زمان و هزینهای نسبتا کم میتوانید به نتیجهای دلخواه برسید.
در دسته چهارم سبکهای سرزنده و شادابِ طبیعتدوست و بومی را قرار دادیم. سبکهای طبیعتگرا مانند بوهو، روستیک و ساحلی، طبیعت را به فضای داخلی دعوت میکنند و سبکهای سنتی و بومی شما را در فرهنگ و هنر یک سرزمین غرق میکنند. اگر به دنبال سبکی نسبتا شلوغ اما طبیعتدوست، گرم، راحت، متنوع و پرانرژی هستید، این دسته از سبکها برای شما ایدهآلند.