اشتباهات رایج در یادگیری آیلتس

بسیاری از افراد یادگیری آیلتس (IELTS) را با شوق فراوان آغاز می‌کنند و در ابتدای راه پیشرفت خوبی هم دارند؛ اما در میانه راه متوقف می‌شوند. در بسیاری از موارد پیشرفت افراد در جایی از مسیر متوقف می‌شود و نمره آنها افزایش پیدا نمی‌کند. در این‌گونه موارد معمولا زبان‌آموزان در مسیر آموزش خود دچار اشتباهاتی می‌شوند که باعث کند شدن یا حتی توقف رشد آنها می‌شود. با شناخت این اشتباهات می‌توانیم از تکرار آنها جلوگیری و به آموزش زبان سرعت بیشتری ببخشیم.

نداشتن برنامه‌ریزی در یادگیری آیلتس

چه تصمیم به یادگیری آیلتس در خانه داشته باشید و بخواهید به صورت خودآموز برای امتحان آماده شوید و چه کمک گرفتن از کلاس‌ها و اساتید زبان را ترجیح بدهید برنامه‌ریزی کلید اصلی شما برای رسیدن به موفقیت است. طوری برنامه‌ریزی کنید که زمان کافی برای مطالعه و بالا بردن سطح زبانتان را داشته باشید. در نظر بگیرید که شما به جز خواندن زبان کارهای دیگری هم دارید. ممکن است در پروسه اپلای باشید و بخواهید مقاله‌ای آماده کنید یا همزمان سر کار بروید؛ به‌علاوه زندگی اجتماعی و دوستانی هم دارید که باید بهشان رسیدگی کنید.

پس بهترین کار این است که سر فرصت پیدا کنید که زبان شما در چه سطحی است. می‌توانید از آزمون‌های تعیین سطح زبان برای این کار استفاده کنید. بعد از اینکه فهمیدید در چه سطحی قرار دارید باید تعیین کنید که چه سطح و نمره‌ای برای شما قابل قبول است. مثلا دانشگاهی که می‌خواهید در آن ثبت نام کنید یا محل کاری که از شما مدرک زبان می‌خواهد چه نمره‌ای را از شما خواهد پذیرفت. حالا می‌توانید برای رسیدن به سطح مورد نظرتان برنامه‌ریزی کنید و بعد زمان امتحان را تعیین کنید.

برنامه‌ریزی یکی از مهم‌ترین اصول مطالعه برای امتحان و یادگیری آیلتس است.

عدم تمرکز بر یادگیری زبان و تمرکز بر یادگیری آیلتس

بسیاری از زبان آموزان تمام زمان خود را صرف یادگیری آیلتس (IELTS )می‌کنند و تمرکز خود را بر روی آموزش زبان و توسعه مهارت‌های زبانی خود از دست می‌دهند. درست است که تکنیک‌ها و استراتژی‌های آیلتس مانند اسکن کردن متون، تکنیک‌های مدیریت زمان، شناسایی کلمات کلیدی و تحلیل سوال‌های آزمون برای دریافت نمره بهتر در آیلتس مهم هستند اما موضوع این امتحان این است که توانایی و مهارت شما در زبان انگلیسی را بسنجد. بنابراین مهم است که زمان بسیاری را صرف آموزش کلمات جدید، دستور زبان‌های پیچیده‌تر، تلفظ صحیح کلمات و به طور کل مهارت‌های زبانی خود کنید. اگر می‌خواهید در کلاس‌های آیلتس شرکت کنید هم این موضوع را در نظر بگیرید. بهترین آموزشگاه برای آیلتس هم زبان شما را تقویت می‌کند و هم استراتژی‌هایی برای آزمون زبان آیلتس به شما می‌آموزد.

نداشتن سبک آموزشی مناسب در یادگیری آیلتس

روش‌های آموزشی مختلفی برای یادگیری آیلتس وجود دارد که هرکدام سبک و سیاق مختص به خودشان را دارند. شما به‌عنوان یک زبان‌آموز نیاز دارید تا بدانید چه سبکی برای شما مناسب است. ترجیح می‌دهید از یک پکیج خودآموز آیلتس استفاده کنید یا در کلاس‌های مختلف شرکت کنید؟ از بین کتاب‌های موجود کدام برای شما مناسب‌تر است؟ با ویدیو، تصاویر و کتاب‌ها بهتر یاد می‌گیرید یا گوش کردن حجم بیشتری از آموزش‌های شما را در بر می‌گیرد؟ اگر در پاسخ دادن به این سوال‌ها به مشکل برخوردید می‌توانید به آموزش‌هایی که قبلا داشتید نگاهی بیندازید و ببینید قبلا با کدام سبک راحت‌تر بودید. گاهی مشورت گرفتن از یک معلم متخصص می‌تواند کلیدی راهگشا در پیدا کردن سبک مناسب آموزشی شما باشد. اگر به دنبال دوره‌های آموزشی زبان هستید می‌توانید به مدرسه زبان آموزال سر بزنید و دوره مورد نظر خودتان را پیدا کنید.

سبک آموزش مناسب در یادگیری آیلتس

ناامید شدن در مسیر یادگیری آیلتس

گاهی اوقات ناامیدی دلیلیست که انگیزه را در افراد می‌کشد. بعد از آنکه زبان‌آموزان از سطح میانی زبان فراتر رفتند آموزش آنها به طور ناخودآگاه کندتر می‌شود. این به این معنی نیست که شما پیشرفت نمی‌کنید. تنها به این معناست که پیشرفت شما کندتر شده است. هرچه سطح شما بالاتر باشد سرعت پیشرفت شما کندتر می‌شود. برای مثال در یادگیری آیلتس رسیدن از نمره ۵ به ۶ راحت‌تر از رسیدن از نمره ۶ به ۷ است. پس ناامیدی را کنار بگذارید و انرژی خود را بر روی پیشرفت مهارت زبان خود بگذارید.

بی‌توجه بودن به تلفظ کلمات

این درست است که در امتحان آیلتس (IELTS) لهجه شما تاثیری در نمره نهاییتان نخواهد داشت. اما تلفظ صحیح، روان و کامل کلمات مهم است. شما باید بتوانید کلمات را کامل و واضح ادا کنید طوری‌که شخصی که با شما مصاحبه می‌کند به‌طور کامل متوجه آن بشود. این اتفاق تنها با تکرار و تمرین زیاد میفتد. کلمات را در ذهنتان تکرار نکنید بلکه آنها را بلند بلند تکرار کنید. می‌توانید گاهی صدای خودتان را ضبط کنید و با انگلیسی‌زبان‌ها مقایسه کنید. از لغت‌نامه‌های موبایل و اینترنت که تلفظ صحیح کلمات را می‌گویند استفاده کنید و حتما تلفظ هر کلمه جدید را بررسی کنید. شاید بتوانید از یک انگلیسی‌زبان کمک بگیرید می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی دوستان تازه پیدا کرده و با آنها تمرین کنید.

نقاط قوت و ضعف در یادگیری آیلتس

عدم شرکت در آزمون‌های آزمایشی

آزمون‌های آزمایشی کمک بزرگی در روند یادگیری آیلتس هستند. شما می‌توانید در ابتدای مسیرتان یک بار در آزمون آزمایشی شرکت کنید. به این ترتیب می‌توانید نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و بدانید در کدام مهارت‌ها ضعف دارید و راحت‌تر برنامه‌ریزی می‌کنید. حالا می‌توانید مدتی را صرف یادگیری و بهبود نقاط ضعفتان کنید. بعد از چند وقت یک آزمون آزمایشی دیگر می‌تواند کمک‌کننده باشد. البته درست است که شما می‌توانید با داشتن نمونه سوال‌های مختلف، مهارت‌های مختلف را به طور جداگانه تمرین و بررسی کنید اما یک آزمون سه ساعته شبیه به حالت واقعی اطلاعات بیشتر و دقیق‌تری در اختیارتان قرار می‌دهد.

البته در مورد آزمون‌های آزمایشی باید چند نکته را در نظر بگیرید. اول اینکه بررسی آزمون را فراموش نکنید. این آزمون فقط برای این نیست که نمره حدودیتان را بدانید؛ حتی ممکن است نمره‌ای که آزمون واقعی می‌گیرید متفاوت باشد. امتحان آزمایشی قرار است شما را از وضعیت زبان و مهارت‌های مختلفی که دارید باخبر کند. نکته دوم این است که لازم نیست امتحان‌های زیادی بدهید. بیشتر وقت خود را بر روی تقویت مهارت‌ها و بهبود نقطه‌ضعف‌های خود کنید و هر چند وقت یک بار امتحان دهید تا از پیشرفت خود آگاه شوید.

این‌ها تنها تعدادی از اشتباهات رایج یادگیری آیلتس هستند. زبان‌آموزان معمولا در هرکدام از چهار مهارت شنیدن، حرف زدن، نوشتن و خواندن اشتباهات رایجی دارند که دائم تکرار می‌کنند.

اشتباهات رایج در لیسنینگ آیلتس

یکی از اشتباهات رایج در لیسنینگ آیلتس نادیده گرفتن دستورالعمل است. در ابتدای سوال‌های شنیدار دستورالعملی وجود دارد که باید رعایت کنید. مثلا اگر نوشته شده حداکثر دو کلمه به پاسخ‌های سه‌کلمه‌ای شما نمره‌ای تعلق نمی‌گیرد. به علاوه بعد از پایان امتحان شما ده دقیقه فرصت دارید تا پاسخ‌های خود را به پاسخنامه منتقل کنید. پس موقع گوش دادن به فایل صوتی تمام تمرکزتان را روی شنیدن بگذارید و همان موقع جواب‌ها را در پاسخنامه ننویسید. در نهایت غلط‌های دستوری و املای اشتباه در زمان لیسنینگ هم مهم هستند پس نسبت به این موارد بی‌توجه نباشید.

اشکالات دستوری و املایی در یادگیری آیلتس

اشتباهات رایج در رایتینگ آیلتس

در این بخش از امتحان فهمیدن سوال بسیار مهم است. شاید تمرین کردن این موضوع بیش از آنکه تمرین رایتینگ به نظر برسد تمرین ریدینگ یا درک مطلب باشد اما برای بخش رایتینگ ضروری است. برخی از متقاضیان آیلتس گمان می‌کنند هرچه بیشتر بنویسند بهتر است. اما در یادگیری آیلتس توصیه می‌شود به اندازه همان تعداد کلماتی که از شما خواسته شده بنویسید. نوشتن زیادی امکان اشتباه شما را افزایش می‌دهد. در این بخش از آزمون مدیریت زمان و رعایت اصول دستوری و نگارشی اهمیت بسیار زیادی دارد.

اشتباهات رایج در ریدینگ آیلتس

خواندن تمام متن و سعی در پیدا کردن معنی تک‌تک کلمات یکی از رایج‌ترین اشتباهات در ریدینگ آیلتس است. برای ریدینگ آیلتس تکنیک‌هایی مانند اسکن کردن متن وجود دارد که بسیار کمک‌کننده هستند. این تکنیک‌ها را یاد بگیرید. در این صورت لازم نیست تمام متن را بخوانید بعد از مدتی یاد می‌گیرید که اطلاعات اصلی را از متن جدا کنید. معمولا پاسخ سوال‌ها در متن به ترتیب قرار گرفته‌اند پس اگر جواب سوال یک و سه را پیدا کردید می‌دانید کجا به دنبال جواب سوال دو بگردید؛ جایی بین جواب سوال یک و سه.   

اشتباهات رایج در اسپیکینگ آیلتس

زیادی و کم صحبت کردن دو اشتباه رایج در بخش اسپیکینگ آیلتس هستند. این دو اشتباه دو روی یک سکه هستند و هردوشان می‌توانند باعث کم شدن نمره شما شوند. اما به جز این، موارد ساده‌تری هم هستند که رعایت کردنشان می‌تواند تاثیر چشم‌گیر در نمره شما داشته باشد. برای مثال یکنواخت صحبت نکنید. سعی کنید صدایتان بالا و پایین داشته باشد و تا حد ممکن طبیعی صحبت کنید. اگر در استفاده کردن از واژه‌های پیچیده و پیشرفته ماهر نیستید لازم نیست از آنها استفاده کنید. بهتر است درست و مطمئن صحبت کنید تا اینکه خودتان را در معرض اشتباه کردن قرار دهید.

اشتباهات رایج در یادگیری آیلتس

اشتباهاتی که در هنگام آزمون مرتکب می‌شویم

گاهی حتی آماده‌ترین زبان‌آموزان هم با انجام بعضی اشتباهات در موقع آزمون آیلتس باعث کاهش نمره خود می‌شوند. با اجتناب از این اشتباهات می‌توانید مطمئن باشید که بالاترین نمره‌ای که در توانتان است را کسب می‌کنید.

  • غلط‌های املایی: بسیاری از افراد موقع نوشتن رایتینگ آیلتس وقت کمی دارند و سریع می‌نویسند. غلط‌های املایی یکی از رایج‌ترین دلایل کم شدن نمره رایتینگ و راه جلوگیری از آن دوباره خواندن متنتان است. حتما در پایان امتحان وقتی برای خواندن دوباره و بررسی دوباره املای کلمات بگذارید.
  • مدیریت اشتباه زمان: هرچقدر هم که از نظر سطح زبان آماده باشید یادگیری آیلتس فرآیند خودش را دارد. حتما از قبل با در نظر گرفتن زمان تمرین کنید. بهتر است از قبل بدانید هر سوال و بخش امتحان چقدر زمان احتیاج دارد و به بهترین نحو زمان خود را مدیریت کنید.
  • خالی گذاشتن جواب‌ها: یکی از مهم‌ترین توصیه‌ها برای متقاضیان آیلتس این است که هیچ سوالی را خالی نگذارید. شاید برای جواب یک سوال شک دارید یا حتی واقعا جواب را نمی‌دانید و فقط یک حدس دارید. اشکالی ندارد حدستان را بنویسید. شاید حدس شما درست از آب درآمد و نمره گرفتید اما یک جواب خالی حتما نمره‌ای نخواهد داشت.
  • استرس و نداشتن تمرکز: نداشتن تمرکز که به احتمال زیاد از اضطراب ناشی می‌شود، یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات رایج موقع امتحان آیلتس است. به خصوص موقع لیسنینگ و اسپیکینگ آیلتس تمام تمرکز و توجه خودتان را بر روی امتحان بگذارید. سعی کنید از قبل پاسخ‌ها را حفظ نکرده باشید این کار ممکن است نهایتا به کمتر شدن نمره شما ختم شود.

در نهایت سعی کنید تا حد ممکن استرس نداشته باشید. به جای این کار روی پیشرفت زبان خود تمرکز کنید و از اشتباهات رایج در یادگیری آیلتس اجتناب کنید. شما دیگر چه اشتباهاتی را در این مسیر می‌شناسید؟ لطفا نظر خودتان را برای ما کامنت کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.