نرم افزار تری دی مکس (۳Ds Max) و کاربردهای آن در معماری و طراحی داخلی

نرم  افزار تری دی مکس یک نرم‌افزار حرفه‌ای در مدلسازی سه‌بعدی، متریال‌‌سازی و رندر‌گیری است که در انواع رشته‌ها و حرفه‌هایی که به مدلسازی سه‌بعدی نیاز دارند به کار می‌رود. نرم افزار ۳D Max از مهم‌ترین نرم‌افزار‌ها در صنعت بازی‌سازی و انیمیشن‌سازی است و در مهندسی معماری و طراحی داخلی نیز از محبوب‌ترین و  پرکاربردترین نرم‌افزارهاست.

محتوا پنهان

در این مطلب سری به ویژگی‌های نرم افزار تری دی مکس و کاربردهای آن در معماری و طراحی داخلی می‌زنیم و نکاتی را برای آسان‌تر شدن روند آموزش ۳D Max با شما در میان می‌گذاریم. با معرفی بهترین موتورهای رندر و پلاگین‌های کاربردی برای نرم افزار ۳D Max همراه ما باشید و در کوتاه‌ترین زمان با محیط کاربری پیچیده و لیست بلندبالای ابزارهای ویرایشی تری دی مکس آشنا شوید.

 مهمترین کاربردهای نرم افزار تری دی مکس

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در صنعت بازی سازی

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در صنعت بازی سازی

 نرم افزار تری دی مکس از میانه دهه ۹۰ میلادی و برای بیش از ۲۰ سال از محبوب‌ترین ابزارها برای ساخت بازی بوده است. بازی‌های خاطره‌انگیزی مانند Warcraft و TombRaider با کمک تری دی مکس ساخته شده‌اند.

 از نرم افزار ۳D Max معمولاً برای مدلسازی اشیا و محیط بازی استفاده می‌شود و ساخت متریال در نرم‌افزارهایی مانند Substance Painter انجام می‌شود.

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در جلوه‌ های ویژه فیلم و سریال

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در جلوه‌ های ویژه فیلم و سریال

تری دی مکس کاربرد زیادی در مراحل مختلف ساخت جلوه‌های ویژه تولیدات سینمایی و تلویزیونی دارد. انواع ابزارها و پلا‌گین‌ها برای تولید جلوه‌های ویژه شامل انفجار، دود، آتش، خرابی، سطوح آب و مایعات و … در نرم افزار ۳D Max فراهم است و این نرم‌افزار در بسیاری از فیلم‌های شاخص مانند Avatar به کار گرفته شده است.

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در انیمیشن‌ سازی

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در انیمیشن‌ سازی

تری دی مکس تمامی امکانات لازم برای تولید انیمیشن‌های حرفه‌ای را دارد و می‌توان با آن اشکال پیچیده‌ای ساخت که حرکتی نرم و طبیعی دارند.

از نرم افزار ۳D Max برای طراحی صحنه‌های پیچیده و ساخت کاراکتر‌های انیمیشنی استفاده می‌شود. کمپانی‌های بزرگی مانند پیکسار و DreamWorks برای ساخت انیمیشن‌های مطرحی مانند Planet51 از تری دی مکس استفاده کرده‌اند. 

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در صنعت تبلیغات

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در صنعت تبلیغات

 از تری دی مکس برای تولید آگهی‌های تلویزیونی بعضی از بزرگترین برندهای تجاری جهان استفاده می‌شود.

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در واقعیت مجازی (VR)

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در واقعیت مجازی (VR)

واقعیت مجازی در زمینه‌های مختلف مانند بازی‌های ویدیویی، فیلم، طراحی، معماری، پزشکی، نظامی، باستان‌شناسی و غیره به کار می‌رود. ساخت پروژه‌های VR با Interactive VR آسان‌تر از سایر نرم‌افزارها مثل Unreal Engine است و نیاز کمتری به کدنویسی دارد.

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در معماری و طراحی داخلی

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در معماری

تری دی مکس یک نسخه مخصوص طراحی و معماری دارد و با توجه به اینکه این نرم‌افزار محصول شرکت اتودسک است (که مجموعه‌ای از نرم‌افزارهای مطرح معماری را به بازار عرضه می‌کند) ویژگی‌ها و امکانات فوق‌العاده‌ای برای معماران دارد.

از تری دی مکس برای گرفتن  نتایج فوق‌العاده در دو بخش مدلسازی سه‌بعدی و رندرگیری معماری استفاده می‌شود. نرم افزار ۳D Max دارای امکانات گسترده متریال‌سازی و موتورهای رندر قدرتمند است که موتور رندر پیش‌فرض آن در نسخه‌های ۲۰۱۸ به بعد (موتور رندر Arnold) کیفیت مطلوبی دارد.

مدلسازی معماری در نرم افزار تری دی مکس

برای مدلسازی معماری در تری دی مکس ابزارهای پایه‌ای برای ساخت شکل‌ها و احجام هندسی ساده در اختیار داریم و پس از ترسیم می‌توانیم سطوح و احجام را به انواع روش‌ها ویرایش کنیم.

در طراحی داخلی و نمای ساختمان در تری دی مکس ابتدا احجام کلی را می‌سازیم و بعد آنها را به سطوح Polygon، Mesh و یا NURBS تبدیل (Convert) می‌کنیم که هر کدام به ما امکانات گسترده‌ای برای ویرایش حجم و فرم می‌دهند.

ویرایش احجام در Editable Poly از مراحل متداول برای مدلسازی اجزای اصلی ساختمان است. علاوه بر آن تری دی مکس چندین نام تغییردهنده (Modifiers) در اختیار ما قرار می‌دهد که با شناخت آنها می‌توانیم با سرعت بیشتری انواع فرم‌ها را بسازیم.

مدلسازی فضای داخلی خانه آپارتمانی در نرم افزار ۳D Max

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در طراحی داخلی

برای مدلسازی فضای داخلی در تری دی مکس ابتدا نقشه را بررسی می‌کنیم و جهت مناسب برای رندرگیری از فضای خانه را انتخاب می‌کنیم. سپس حجم کلی ساختمان را مدل‌سازی می‌کنیم و به دیوارها ارتفاع می‌دهیم.

در ادامه محل بازشوها را تنظیم می‌کنیم و با Editable Poly در و پنجره را جانمایی می‌کنیم. در نهایت جان‌پناه و خرپشته را اضافه می‌کنیم. حالا اسکلت اصلی فضای معماری ما آماده است و لازم است شروع به طراحی دکوراسیون داخلی و اضافه کردن آبجکت‌ها و جزئیات به فضای داخلی کنیم.

مدلسازی کابینت آشپزخانه در نرم افزار تری دی مکس

کاربرد نرم افزار تری دی مکس در طراحی کابینت

 ابتدا نقشه اتوکد را به نرم افزار تری دی مکس وارد می‌کنیم، مدلسازی کف و دیوارها را انجام می‌دهیم و در و پنجره‌ها را اضافه می‌کنیم.

سپس به سراغ کابینت می‌رویم. ابتدا یک یونیت کابینت ساده را در ابعاد استاندارد مدلسازی می‌کنیم و بعد با کمک Editable Poly کابینت زمینی، هوایی و کابینت ایستاده (کابینت فر) را مدل می‌کنیم. در نهایت نوبت به چیدمان مناسب یونیت‌ها و افزودن جزئیات است.

طراحی یونیت کابینت در تری دی مکس
ساخت یونیت کابینت
اضافه کردن جزئیات به کابینت ها در Editable Poly
اضافه کردن جزئیات به کابینت ها در Editable Poly

پس از مدلسازی، نوبت متریال‌دهی و رندرگیری است. باید بتوانیم در موتور رندر ویری نور طبیعی، نور موضعی و نور دکوراتیو را به‌خوبی تنظیم کنیم و در قسمت متریال‌دهی به خوبی انواع متریال ام‌دی‌اف، سنگ، کاشی و استیل را بسازیم.

یکی دیگر از نکات مهم دیگر در طراحی داخلی با تری دی مکس تنظیم دوربین‌های فیزیکال برای گرفتن خروجی نهایی مطلوب است.

موارد کاربرد نرم افزار تری دی مکس در معماری

متریال vray برای 3d max
انواع متریال آماده وی ری برای استفاده در تری دی مکس در اختیار شماست.
  • طراحی انواع نمای کلاسیک و مدرن ساختمان
  • طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان‌های مسکونی، تجاری و عمومی
  • طراحی ساختمان‌های ویلایی
  • طراحی محوطه و فضای سبز
  • مدلسازی دیتیل‌های سه‌بعدی
  • ساخت انیمیشن معماری
  • ساخت مصالح و متریال‌دهی واقع‌گرایانه
  • رندرگیری حرفه‌ای
ساخت متریال در تری دی مکس
امکانات بسیاری برای ساخت متریال های مختلف در Material Editor تری دی مکس در دسترس شماست.

مزایای استفاده از نرم افزار تری دی مکس برای معماران

مدل های آماده 3d max
مدل های آماده بسیاری برای ۳D Max موجود است. تنها شرکت Evermotion تا به امروز ۲۵۳ مجموعه archmodels به بازار عرضه کرده است.
  • تری دی مکس مجموعه گسترده‌ای از ابزارها برای مدلسازی پیچیده در اختیار شما می‌گذارد.
  • محیط کاربری آن نسبت به نرم‌افزارهای حرفه‌ای مدلسازی و ساخت انیمیشن کاربرپسند است.
  • ویرایشگر متریال‌ها (Material Editor) امکانات گسترده‌ای برای ساخت و ویرایش متریال‌ها را در اختیار شما می‌گذارد. تری دی مکس سرآمد نرم‌افزارهای معماری در متریال‌سازی است.
  • قابلیت انطباق و همکاری همه‌جانبه با دیگر نرم‌افزارهای شرکت آتودسک مانند اتوکد و رویت را دارد.
  • استفاده از تری دی مکس در مدلسازی، متریال‌دهی و رندرگیری در بازار کار معماری و ایران و جهان مزیت مهمی برای شما خواهد بود.
ساخت متریال های فلز و شیشه در تری دی مکس
متریال سازی در تری دی مکس بسیار واقع گرایانه است.

از کدام ورژن نرم افزار ۳D Max استفاده کنیم؟

آخرین ورژن نرم افزار تری دی مکس نسخه ۲۰۲۲ است که حجم فایل نصبی آن ۷.۵ گیگابایت است و در ویندوزهای ۸.۱ و ۱۰ قابل اجراست. برای اجرای نرم افزار تری دی مکس نسخه ۲۰۲۲ نیاز به سیستم سخت افزاری با RAM حداقل ۸ گیگابایت داریم و همچنین به حدودا ۳۰ گیگابایت فضای آزاد در هارد نیاز داریم.

نسخه جدید نرم افزار تری دی مکس 2022

 با بررسی نظر استفاده‌کنندگان از نرم‌افزار ۳ds Max می‌توان گفت بهترین ورژن آن از نظر کاربران نسخه 2020 است. ورژن ۲۰۲۰ نرم افزار تری دی مکس پایدارتر و سریع‌تر است و ارور و خطای کمتری دارد و بهترین تطابق را با ویندوز ۱۰ دارد.

ورژن جدید نرم افزار تری دی مکس دارای ویژگی‌های زیر است:

آخرین ورژن تری دی مکس 2022
  • متریال‌های واقع‌گرایانه‌تر با کمک تکنولوژی PBR
  • نصب آسان‌تر و سریع‌تر
  • پشتیبانی از زبان برنامه‌نویسی پایتون ۳
  • تطابق فوق‌العاده با موتور رندر آرنولد۶. آتودسک شرکت سازنده تری دی مکس از سال ۲۰۱۶ این پلاگین رندر قدرتمند را خریداری کرده است که با استفاده همزمان از CPU و GPU در رندرگیری، خروجی باکیفیت و سریعی را ارائه می‌دهد.

مقدمه‌ای بر موتورهای رندر نرم افزار ۳D Max: روش‌های رندر‌گیری از نظر نوع پردازش سخت افزاری

رندرگیری فضای سبز با موتور رندر کرونا در تری دی مکس

موتورهای رندر به دو شیوه داده‌ها را پردازش می‌کنند. در یک شیوه از واحد پردازنده مرکزی یا CPU استفاده می‌شود و در شیوه دیگر از پردازنده گرافیکی کامپیوتر یا GPU.

در حالت دوم شما نیاز به سیستمی با کارت گرافیکی بالا دارید. رندر با آن سرعت بالاتری دارد اما به دلیل پایین‌تر بودن و محدود‌تر بودن VRAM یا حافظه تصویری، کیفیت آن تا حدی پایین‌تر است. در رندرگیری با کمک CPU مقدار داده کمتری در لحظه پردازش می‌شود، بنابراین سرعت کمتری دارد اما کیفیت رندر نسبتا بالاتر است.

بسیاری از موتورهای رندر مطرح مانند موتور رندر وی ری و آرنولد از ترکیبی از هر دو روش استفاده می‌‌کنند. موتور رندر Maxwell از GPU و موتور رندر Corona  از CPU استفاده می‌کند. موتورهای رندر ریل‌تایم یا همزمان همچون لومیون و اینسکیپ نیز از GPU استفاده می‌کنند.

معرفی بهترین موتورهای رندر نرم ‌افزار تری دی مکس برای معماران

موتور رندر وی ری (VRay)

موتور رندر وی ری برای تری دی مکس

 بدون شک محبوب‌ترین موتور رندر برای معماری و طراحی داخلی وی ری است. این موتور رندر پرسابقه که محصول شرکت مجارستانی Chaos Group است در سال ۱۹۹۷ تولید شده است و همواره در حال به‌روزرسانی و بهبود بوده است.

نسخه‌ جدید موتور رندر وی ری (VRay Next) برای رندرگیری سریع‌تر از نهایت قدرت سخت‌افزاری (کاربرد همزمان CPU و GPU) بهره می‌برد.

 موتور رندر آرنولد (Arnold Renderer)

موتور رندر آرنولد برای 3d max

 این موتور رندر در حال حاضر بهترین انطباق را با تری دی مکس دارد و به دلیل استفاده آسان و سریع پرطرفدار است و خصوصاً در رندرگیری از لندسکیپ و فضای سبز استفاده می‌شود.

 موتور رندر مکسول (Maxwell)

موتور رندر مکسول برای تری دی مکس

مکسول موتور رندری قوی و پرسابقه است که به دلیل تنظیمات متنوع و رندرگیری قدرتمند در میان معماران پرطرفدار است.

 موتور رندر کرونا (Corona)

موتور رندر کرونا برای تری دی مکس

کرونا موتور رندری محبوب با خروجی فوق‌العاده است. این موتور رندر در سال ۲۰۱۷ توسط شرکت مجارستانی Chaos Group (تولیدکننده موتور رندر وی ری) خریداری شد.

 موتور رندر اکتان (Octane)

موتور رندر octane برای تری دی مکس

 این موتور رندر بسیار سریع است و از GPU برای افزایش سرعت رندرگیری استفاده می‌کند.

 موتور رندر ۳Delight

 موتور رندر 3Delight برای تری دی مکس

 از بهترین موتورهای رندر رایگان است که توانایی خواندن متریال‌های وی ری و رندرگیری با کمک آنها را دارد.

 موتور رندر لوکس‌رندر (LuxRender)

 موتور رندر لوکس‌رندر (LuxRender) برای تری دی مکس

 این موتور رندر گزینه رایگان و باکیفیت دیگری برای رندرگیری در نرم افزار تری دی مکس است.

موتور رندر تیا (Thea Render)

موتور رندر Thea برای تری دی مکس

موتور رندری سریع و باکیفیت و بی‌نیاز از تنظیمات پیچیده که برای پردازش فقط از GPU استفاده می‌کند و این روزها بسیار پرطرفدار شده است.

 موتور رندر FurryBall

 موتور رندر FurryBall برای تری دی مکس

 یکی دیگر از موتورهای رندر سریع و کارآمد که از GPU استفاده می‌کند. از این موتور رندر بیشتر برای ساخت شخصیت‌های کارتونی و انیمیشنی استفاده می‌شود.

موتور رندر Redshift

موتور رندر Redshift برای تری دی مکس

 یک موتور رندر قدرتمند و گران‌قیمت که معمولاً در صنعت بازی‌سازی استفاده می‌شود.

معرفی بهترین پلاگین های نرم افزار تری دی مکس برای معماران

Substance

پلاگین Substance برای تری دی مکس

 یک پلاگین حرفه‌ای که با همکاری نرم‌افزار Substance Designer توانایی تولید متریال‌های بسیار واقع‌گرایانه را دارد.

Forest Pack

پلاگین Forest Pack برای تری دی مکس

 یکی از بهترین پلاگین‌ها برای ساخت سطوح گسترده فضای سبز، بافت شهری، جمعیت انسانی و … که دارای دو نسخه رایگان و خریدنی است.

Floor Generator

پلاگین Floor Generator برای طراحی داخلی در نرم افزار تری دی مکس

پلاگینی کاربردی برای ساخت کفپوش چوبی که تنظیمات بسیاری برای ساخت متریال طبیعی کف در اختیار شما می‌گذارد، مانند ایجاد هندسه رندوم در کفپوش‌ها. استفاده از این پلاگین به همراه Multi Texture به ساخت الگوهای متنوع برای کفپوش‌های طبیعی کمک می‌کند.

RailClone

پلاگین RailClone برای تری دی مکس

RailClone پلاگینی پرکاربرد برای چینش پارامتریک آبجکت‌هاست. با کمک این پلاگین می‌توان انواع نرده، پلکان، کفپوش، سقف کاذب، پوشش سقف شیبدار و نماهای مدولار را مدلسازی کرد.

پلاگین RailClone برای طراحی نما در نرم افزار تری دی مکس

در این پلاگین شما با تکرار یک قطعه موجود در یک مسیر مشخص (path)، به مدلی سه‌بعدی دست پیدا می‌کنید. این پلاگین دارای دو نسخه رایگان و خریدنی است که نسخه خریدنی آن دارای مجموعه‌ای از آبجکت‌های آماده برای ساخت نرده، دیوار و … است.

Lubwerk Plant Kit

پلاگین Lubwerk Plant Kit برای تری دی مکس

پلاگینی برای اضافه کردن آبجکت‌های گل و گیاه به طرح شما که دارای کتابخانه‌ای غنی از انواع گل‌ها و گیاهان است.

Book Manager

پلاگین Book Manager برای تری دی مکس

 پلاگین جالبی برای طراحی داخلی که به شما امکان چیدمان رندوم و طبیعی کتاب‌ها را می‌دهد.

MultiScatter

پلاگین MultiScatter برای تری دی مکس

پلاگینی کاربردی و شناخته‌شده بر پایه تکنولوژی VRayScatter است که بر روی موتور رندر وی ری، کرونا، اکتان و مکسول کار می‌کند و می‌تواند هزاران آبجکت را با چیدمان‌های متنوعی در کنار هم بچیند.

MultiScatter برای ساخت سطوح گسترده گیاهان و ساختمان‌ها (بافت شهری یا جنگلی و …) مناسب است. این پلاگین می‌تواند ابعاد و جهت اشیا را به صورت رندوم تنظیم کند و با مدیریت RAM به رندر سریع و بهینه کمک می‌کند.

 Sweep Profile

پلاگین  Sweep Profile برای طراحی دکوراسیون و نمای کلاسیک در نرم افزار تری دی مکس

یک پلاگین ضروری برای طراحی داخلی و طراحی نما در نرم افزار تری دی مکس است که به شما کمک می‌کند تا پروفایل مناسب را انتخاب کنید و با ابزار Sweep Modifier به آن حجم دهید.

پلاگین  Sweep Profile برای تری دی مکس

با این پلاگین طراحی جزئیات نمای سنگی کلاسیک، کابینت‌های کلاسیک و تزیینات سقف کاذب ممکن می‌شود. نسخه رایگان این پلاگین دارای ۱۰ پروفایل آماده است و نسخه خریدنی آن ۳۷ پروفایل آماده دارد.

 Solid Rocks

پلاگین  Solid Rocks برای رندرگیری آسان در تری دی مکس

پلاگینی برای موتور رندر وی ری است که با داشتن ابزارهای مفید و تنظیمات آماده، فرآیند رندرگیری را آسان‌تر می‌کند و دیگر نیازی به تنظیمات پیچیده نخواهید داشت.

 Dreamscape

پلاگین  Dreamscape برای تری دی مکس

 Dreamscape مجموعه‌ای از ۳ پلاگین Terra، Sky و Sea برای ایجاد پس‌زمینه طبیعی دشت، آسمان و دریا است که تنظیمات مفیدی را برای رندر حرفه‌ای در اختیار شما می‌گذارد.

Stone Placement Tools

پلاگین Stone Placement Tools برای تری دی مکس

 پلاگینی کاربردی برای ساخت انواع الگوهای نامنظم سنگی در دیوار و کف است.

Project Manager

پلاگین Project Manager برای تری دی مکس

در این پلاگین شما می‌توانید تمام فایل‌های جانبی موردنیازتان را پوشه‌بندی کنید و به مدل‌های آماده، تکسچر، متریال‌ها، نورهای IES و … نظم دهید.

Poly Detail

پلاگین Poly Detail برای تری دی مکس

پلاگینی برای ترسیم تزیینات پیچیده کلاسیک در طراحی داخلی و نما است که مدل‌های پیچیده در آن با کمک ابزار قلمو (Brush)، ترسیم می‌شوند. این پلاگین دارای ۱۲ براش پیش‌فرض است.

Sigershaders XS Material Presents

پلاگینSigershaders XS Material Presents برای تری دی مکس

پلاگینی برای مدیریت متریال‌هاست که دارای کتابخانه‌ای با بیش از ۱۰۰۰ متری آن و ۷۰۰  تکسچر است.

Atiles

پلاگین Atiles برای تری دی مکس

پلاگینی برای تکرار یک آبجکت در ابعاد و چیدمان‌های مختلف است، مثلاً برای پوشش سفالی سقف شیبدار.

Ivy Generator

پلاگین Ivy Generator برای تری دی مکس

 این پلاگین به شما اجازه می‌دهد بر روی ستون‌ها، درختان، دیوارها و هر سطح دیگری سبزه و گیاه پرورش دهید.

Building Mass Creator

پلاگین Building Mass Creator برای تری دی مکس

 پلاگینی برای ساخت سریع و آسان احجام معماری است. شما می‌توانید نقشه‌ای را از اتوکد وارد کنید و یا از ابزار Rectangle Tool در تری دی مکس برای ساخت مستطیل استفاده کنید و با این پلاگین به آسانی به آن حجم یک ساختمان را بدهید.

 Dirtizer

پلاگین Dirtizer برای تری دی مکس

پلاگینی برای ایجاد متریال کثیف است که به رندر طبیعی تر کمک می‌کند و می‌تواند متریال‌ها را خشک‌تر یا خیس‌تر نشان دهد و بر روی آنها لکه ایجاد کند.

 Anima

پلاگین  Anima برای ساخت انیمیشن در تری دی مکس

پلاگینی کاربردی برای ساخت عابران پیاده و شبیه‌سازی حرکت آنها در انیمیشن‌های معماری است.

City Traffic

پلاگین City Traffic برای تری دی مکس

پلاگینی جالب برای ساخت جریان حرکت اتومبیل‌ها در انیمیشن‌های معماری است.

Low Poly City Builder

پلاگین Low Poly City Builder برای ساخت بناهای کم حجم در تری دی مکس

پلاگینی برای مدلسازی ساختمان‌های شهری کم‌حجم در تعداد بالا است. این پلاگین دارای Terrain Builder یک برای ساخت توپوگرافی شهری است که ساختمان‌ها روی آن قرار می‌گیرند.

Fast Housing و Fast Architecture

پلاگین های Fast Housing و Fast Architecture برای مدلسازی آسان ساختمان در تری دی مکس

در این دو پلاگین، مدلسازی ساختمان‌های دارای الگوی مشخص با دادن مقدار به پارامتر‌ها به آسانی انجام می‌شود.

 Ghost Town

پلاگین  Ghost Town برای ساخت بافت شهری در تری دی مکس

از این پلاگین برای ساخت بافت شهری و نما دادن به ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

آموزش نرم افزار تری دی مکس : محیط کاربری

محیط کاربری نرم افزار ۳D Max از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است و ممکن است در نگاه اول شما را گیج کند. صرف مقداری زمان برای آشنایی با منوهای اصلی تری دی مکس به شما کمک شایانی در مسیر یادگیری می‌کند.

مهم‌ترین بخش‌های محیط کاربری نرم افزار ۳ds Max شامل منوهای زیر است:

منوی اصلی Menu bar: چندین زبانه دارد که انواع تنظیمات و مدیریت فایل از طریق آن انجام می‌شود.

منوی ابزارها Toolbar: منوی دوم از سمت بالا در صفحه منوی ابزارهاست که ابزارهای مهمی مانند Select، Cut و Orbit را دارد.

دیدها Viewports: فضای مدلسازی در تری دی مکس که در ابتدا بر روی چهار دید از روبرو (Front)، از بالا (Top)، از چپ یا راست (Right/Left) و پرسپکتیو قرار دارد و دارای امکان تغییر زاویه دید و انواع تنظیمات است. با شرتکات Alt+Q می‌توان هر را تمام صفحه کرد و با فشار دوباره این دکمه‌ها به حالت اول برگشت.

پنل دستورات ترسیمی Command panel : پنلی که در سمت راست محیط کاربری تری دی مکس قرار دارد و دارای چندین زبانه مختلف است. امکانات موجود این پنل امکان ترسیم دو بعدی، سه‌بعدی را فراهم می‌کند.

تمامی بخش‌های محیط کاربری نرم افزار تری دی مکس را در تصاویر زیر می‌بینیم:

آموزش نرم افزار تری دی مکس : مهم‌ترین ابزارهای ویرایشگر (Modifier)

ویرایشگر Twist و Taper برای ویرایش فرم ها در نرم افزار 3ds max

وجود ابزارهای مختلف برای ویرایش احجام است که تری دی مکس را به یکی از قدرتمندترین نرم‌افزارهای مدلسازی سه‌بعدی تبدیل کرده است.

زبانه انتخاب modifier در تری دی مکس

در جدول زیر ویرایشگر‌ها از نظر نوع عملکرد بسته‌بندی شده‌اند. مرور این جدول شما را با کلیت دستورها آشنا می‌کند.

دسته‌بندی عملکردی (Modifiers) ویرایشگرها
Selection Modifiers ابزارهای انتخابFFD Select, Mesh Select, Patch Select, Poly Select, Select by Channel, Spline Select, Volume Select
Patch/Spline Editing ابزارهای ویرایش ترسیمات دوبعدیCross Section, Delete Patch, Delete Spline, Edit Patch, Edit Spline, Fillet/Chamfer, Lathe, Normalize Spline, Renderable Spline Modifier, Surface, Sweep, Trim/Extend
Mesh Editing ابزارهای ویرایش مشCap Holes, Delete Mesh, Edit Mesh, Edit Normals, Edit Poly, Extrude, Face Extrude, MultiRes, Normal Modifier, Optimize, Smooth, STL Check, Symmetry, Tessellate, Vertex Paint, Vertex Weld
Conversion ابزارهای تبدیل نوع سطوح به یکدیگرTurn to Mesh, Turn to Patch, Turn to Poly
Animation Modifiers ابزارهای تغییردهی به انیمیشنAttribute Holder, Flex, Linked XForm, Melt, Morpher, Patch Deform, PatchDeform (WSM), PathDeform, PathDeform (WSM), Skin, Skin Morph, Skin Wrap, Skin Wrap Patch, SplineIk Control, SurfDeform, SurfDeform (WSM)
Cloth ابزارهای تولید سطوح پارچهCloth, Garment Maker
Hair and Fur ابزارهای ساخت موHair and Fur (WSM)
UV Coordinates ابزارهای تنظیمات یو وی   Camera Map, Camera Map (WSM), MapScaler (WSM), Projection, Unwrap UVW, UVW Map, UVW Mapping Add, UVW Mapping Clear, UVW XForm
Cache Tools ابزارهای ذخیره اطلاعات نقاطPoint Cache, Point Cache (WSM)
Subdivision Surfaces ابزارهای نرم کردن سطوحHSDS Modifier, MeshSmooth, TurboSmooth
Free Form Deformers ابزارهای تغییر دادن آزادانه فرمFFD 2x2x2, FFD 3x3x3, FFD 4x4x4, FFD Box, FFD Cylinder
Parametric Deformers ابزارهای تغییر دادن پارامتریک فرمAffect Region, Bend, Displace, Lattice, Mirror, Noise, Physique, Push, Preserve, Relax, Ripple, Shell, Slice, Skew, Stretch, Spherify, Squeeze, Twist, Taper, Substitute, XForm, Wave
Surface ابزارهای کار روی سطوحDisp Approx, Displace Mesh (WSM), Material, Material By Element
NURBS Editing ابزارهای ویرایش سطوح نربزDisp Approx, Surf Deform, Surface Select
Radiosity ابزارهای تنظیم تابشSubdivide, Subdivide (WSM)
Cameras ابزارهای دوربینCamera Correction

در ادامه با مهمترین ابزارهای ویرایشی نرم افزار ۳D Max آشنا می‌شویم:

ابزارهای ویرایش فرمی پارامتریک

دیگر ابزارهای ویرایشی پرکاربرد

آموزش نرم افزار تری دی مکس : کلیدهای میانبر (Shortcuts)

یادگیری شرتکات‌های کاربردی نرم افزار ۳D Max به شما کمک زیادی در حین مدلسازی پروژه‌های معماری می‌کند. میانبرها سرعت کار شما را بالا می‌برند و عادت به کار با آنها، قدم مهمی در مسیر حرفه‌ای شدن در تری دی مکس است.

دستورکلید میانبر
انتخاب تمامی اشیای صحنهCtrl+A
برداشتن حالت انتخاب از تمامی اشیای صحنهCtrl+D
بازگشت به مرحله قبل Ctrl+Z
ذخیره‌سازیCtrl+S
باز کردن سند تازهCtrl+N
وارد حالت Wireframe شدن و برگشتن به حالت   Shaded modeF3  
باز شدن پنجره  Environment and Effect۸
باز شدن پنجره Select from Scene و پیدا کردن احجام با کمک نامH  
پیدا کردن آبجکت‌های پنهانZ
فعال کردن Isolation mode برای هر آبجکتAlt+Q
باز کردن پنجره رندرگیریShift+Q
باز کردن پنجره تنظیمات رندرF10
باز کردن پنجره ویرایشگر متریالM
باز کردن پنجره کپیCtrl+V
فعالسازی حالت ایکس‌ری برای دیدن پشت احجامAlt+X
فعالسازی حالت مکانیابی (Snap) برای حرکت دادن راحت‌تر احجامS
کلیدهای میانبر فعال در محیط Editable Poly
حالت انتخاب  Vertex۱
حالت انتخاب  Edge۲
حالت انتخاب  Border۳
حالت انتخاب  Polygon۴
حالت انتخاب Element۵
شمارش Polyها۷
رندر اتاق نشیمن در نرم افزار تری دی مکس

جمع بندی

نرم افزار تری دی مکس یک نرم‌افزار حرفه‌ای و قدرتمند در مدلسازی سه‌بعدی است. نرم افزار ۳D Max در میان نرم‌افزارهای معماری کامل‌ترین مجموعه مدل‌های آماده، متریال‌ها، تکسچرها و پلاگین‌ها را دارد که به راحتی قابل دانلود و استفاده هستند.

در تری دی مکس می‌توان مدلسازی و رندرگیری پروژه‌های معماری را در بهترین کیفیت ممکن انجام داد و یادگیری نرم افزار ۳D Max گام مهمی برای تخصص در طراحی نما و دکوراسیون داخلی و مشغول به کار شدن در بازار کار معماری ایران و جهان است.

متریال دهی و رندرگیری دکوراسیون داخلی در 3ds max
نرم افزار ۳D Max امکانات متنوعی برای مدلسازی، متریال دهی و رندرگیری معماری و طراحی داخلی در اختیار شما می گذارد.

تسلط به نرم افزار تری دی مکس زیر و بم‌های بسیاری دارد و فرآیندی زمانبر است. خوشبختانه ما به عنوان مهندسان معماری نیازی به آشنایی با تمامی امکانات این نرم‌افزار نداریم و با قرارگیری در مسیر آموزشی مناسب می‌توانیم در مدت زمان کمتری تمام دستورات و تنظیمات مرتبط با مدلسازی و رندرگیری معماری را یاد بگیریم.

پیشنهاد ما به شما دوره آموزش نرم افزار تری دی مکس در آموزال است. این دوره جامع مختص معماران است و به صورت پروژه‌محور طراحی شده است و شما می‌توانید تنها در مدت ۱۳ هفته مسیر آموزش تری دی مکس تا سطح ورود به بازار کار معماری را طی کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.